Orbiloc sikkerhedslygte – bliv set i mørket

Når du og din hund færdes i mørket er det vigtigt at kunne ses. Både så du og andre kan se din hund på afstand hvis den løber frit i en park, skov eller andet større område, men også så andre kan se dig hvis du med eller uden hund eksempelvis færdes i et byområde hvor der er trafik. En god sikkerhedslygte er alfa og omega når det kommer til din og din hunds sikkerhed. Hos PetLux finder du Dog Dual sikkerhedslygterne fra det danske mærke Orbiloc, som er en dansk fremstillet LED lygte af højeste kvalitet med et hav af brugsmuligheder. 

En lygte – mange muligheder

Med Dog Dual sikkerhedslygterne fra Orbiloc får du en lygte du kan bruge på mange tænkelige måder. Alt fra at sætte i halsbåndet, selen eller snoren på din hund når i er på tur, til selv at bære den i tøjet, rundt om armen eller på din taske. Der findes forskellige produkter til at fastgøre din lygte, blandt andet Orbiloc Sports Kit, Orbiloc Carabiner og Orbiloc Straps. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan lygterne kan bruges på grund af de mange muligheder, men én ting sikkert – den sikrer din og din hunds færden i mørket uanset hvor i befinder jer og mindsker risikoen for ulykker.  

Dansk topkvalitet når det er bedst

Der er kræset for kvalitet når det handler om sikkerhedslygten Dog Dual fra danske Orbiloc. Ikke nok med at lygten kan ses fra en afstand på 5 km, så er den også synlig fra alle sider når den sidder på dig eller din hund, grundet dens runde design som gør lyset synligt i en bue på 270 grader. Lygten vejer kun 19 gram hvilket gør den ideel for selv de helt mindste hunderacer, og hunde kan frit løbe og lege uden at bemærke den i halsbåndet. Navnet Dog Dual indikerer lygtens to funktioner; blink og konstant lys og med batterilevetid på 100 timer ved konstant lys og 250 timer ved blink er du sikret maksimal holdbarhed. Indstillingen for enten blink eller konstant lys sker ved en simpel drejefunktion. For at sætte prikken over i’et har lygten også fået en af de højeste niveauer inden for IPX8 certificering, hvilket indikerer lygtens evne til at være under vand. Dog Dual lygten er 100 % vandtæt og kan intet mindre end holde til et tryk på hvad der svarer til en dybde på 100 meter under vand i en time, hvilket ikke kun gør den ideel for de største vandhunde, men også for dykkere. Derudover er der tre års garanti på produktet.

Inden du vælger farven på din sikkerhedslygte

Sikkerhedslygten kommer i ni forskellige farver og er opdelt i to kategorier; sikkerhedsfarver og modefarver. Når du skal vælge den rigtige farve til eksempelvis din hund er der forskellige ting at overveje. Har din hund en lang pels er det en ide at lade den hænge frit via en Orbiloc Strap så den ikke sidder inde i pelsen. Hvis din hund har mørk pels er det en god ide at vælge en lys farve, så lygtens lys fremgår ekstra tydeligt, og omvendt kan en mørk farve vælges hvis pelsen er lys. Bor du i et byområde hvor du og din hund færdes meget i trafikken, så vælg en farve som ikke normalt ses i trafikken. Bor du derimod i et landområde med begrænset lys, kan en hver farve med fordel vælges.

Hvad indikerer de forskellige farver?

Af sikkerhedsfarver finder du gul, rød, blå, hvid og grøn som alle er forbundet med lys du ser i trafikken, på udrykningskøretøjer og generelt i bybilledet. Den gule farve er eksempelvis ofte forbundet med tåge, da den er let for det menneskelige øje at se og adskille fra andre farver. Den bruges ofte i forbindelse med vejrarbejde eller andre steder hvor det er vigtigt at sænke farten.

Den røde farve er typisk et tegn på stop, opmærksomhed og anden nødstilfælde og grundet den længste bølgelængde ud af alle farver, kan rød ses på længst afstand.

Hvis du derimod benytter dig af den blå sikkerhedslygte fra Orbiloc, skal du være opmærksom på at det ikke er lovligt at have blåt lys tændt i bilen, hverken på blink eller konstant funktionen, da det er forbeholdt politiet og andre udrykningskøretøjer. Loven regulerer altså blåt lys/på i køretøjer og ikke på mennesker og dyr, og du kan med fordel bruge den blå lygte alle andre steder end i en bil. Det blå lys er i trafikken ofte associeret med politi og anden udrykning og kan derfor få folk til at sænke farten, hvilket bestemt ikke er en dårlig ting for hundeejere som bor i byområder. Det hvide lys kan sammenlignes med forlygter og fremadrettede bevægelser, og kan være en ide at bruge til hunde med lang pels, da det hvide lys skinner kraftigt igennem. Sidst med ikke mindst indenfor sikkerhedsfarverne finder du den grønne farver, der er god ved sol og lyst vejr generelt.

I kategorien modefarver finder du Pink, Dark, Amber og Turkis. Disse farver forbindes ikke med trafikken og vælges for det meste ud fra en personlig smagssag. Mange jægere vælger eksempelvis den nye Amber farve grundet det flotte gyldne lys som giver et eksklusivt look og matcher jagttøj som typisk er holdt i jordfarver. 

Du og din hund er altid velkommen i en af PetLux butikkerne til at en snak om sikkerhedslygter og til at finde den helt rigtige farve.

Se mere på https://petlux.dk/collections/lys-og-sikkerhedsudstyr

Relevante produkter