10 grunde til dit barn bør vokse op med en hund

Forskning viser, at kæledyr til og med har en positiv indvirkning på dit helbred i form af færre angstsymptomer og lavere blodtryk. Specielt dit barn vil drage fordel af at vokse op med en hund.

Kæledyr kan fremme barnets selvstændighed, styrke dets selvværd og lære det at tage ansvar. Hunde er gode for alle mennesker, uanset alder. De er trofaste følgesvende, standhaftige vogtere og beroligende sengevarmere.

Her er 10 grunde til at dit barn bør vokse op med en hund:

  1. En hund kan lære dit barn om livets gang: Se en hvalp vokse sig stor, herunder dens ændrede adfærd og personlighed, dens skiftende behov, likes and dislikes, kan være en uvurderlig lektion for dit barn. Når den uundgåelige tid kommer, hvor Fido går bort, vil dit barn lære om livets gang og udvikle færdigheder til at tackle livets udfordringer.
  2. En hund kan lære dit barn ansvar: Det er hårdt arbejde at have hund. De har brug for regelmæssig mad og vand, forebyggende sundhedspleje, motion, adfærdstræning samt uanede mængder opmærksomhed. Lærer du dit barn at udføre disse opgaver, for derefter at overdrage ansvaret for hunden, så får din søn eller datter en enestående mulighed for at udvikle de færdigheder, som senere vil forvandle dit barn til en troværdig og pligtopfyldende voksen.
  3. En hund kan være en skulder at græde ud ved: En hund er altid klar til at lege: Spil og leg er fundamental for udviklingen af ethvert ungt sind. Det er gennem leg, at dit barn udvikler sin selvopfattelse, opbygger sit selvværd og lærer at udnytte sin fantasi til det yderste. Hunde er ofte den mest beredskabsvillige legekammerat dit barn kan have. Tålmodigt finder hunden sig i den ydmygelse, det er at blive klædt ud som pirat eller trække en vogn fuld af dukker. Hunden vil gribe enhver chance for at lege med sit barn, uanset hvor tåbeligt, kedeligt eller uhensigtsmæssigt du eller andre voksne mener, at det er.
  4. Mange børn har svært ved at udtrykke deres følelser over for voksne. Dette gør sig især gældende, når de føler sig såret eller ydmyget af en voksen. En hund kan være den trøstende skulder, det lyttende øre eller den trofaste ven i nøden. Græder dit barn ikke foran sine venner eller søskende, kan det være, at din søn eller datter krænger sit hjerte ud over for sin hund. I stedet for at grine eller forklejne barnets smerte, vil hunden blot være dér og opfange alle tårerne.
  5. En hund kan holde dit barn aktivt: Hunde er rene energibundter. De har brug for at blive luftet hver dag, hvilket vil få dit barn væk fra sofaen og ud i den friske luft og solskin. Selvom nogle hunde er tilfredse med en gåtur rundt i nabolaget, så er andre mere krævende. De vil lege skjul, kaste med frisbee eller løbe ved siden af cyklen på en munter cykeltur.
  6. En hund kan lære dit barn at lære fra sig: Det er vigtigt at være i stand til at lære fra sig eller undervise andre, og det er en egenskab, som vil gavne dit barn hele livet igennem. Det kræver tålmodighed, konsekvens og kreativitet at træne en hund – alle egenskaber, som vil hjælpe dit barn igennem skolen og senere i hans/hendes sociale og professionelle liv.
  7. En hund kan optræde som en rollemodel: Fra tid til anden er børn ikke særlig ivrige efter at gøre ting, som de egentlig ikke har lyst til at gøre. Et kæledyr kan være en god rollemodel, når dit barn er bange for eller utryg ved at gøre en ting. For eksempel, hvis dit barn ikke vil spise noget nyt og uvant, kan det ofte være en hjælp først at give det til hunden. Når dit barn ser Fido begærligt sætte broccolien til livs, så vil han/hun være mere tilbøjelig til at smage på det.
  8. En hund kan give dit barn en følelse af beherskelse: Alle forældre ønsker, at deres børn udvikler en følelse af selvsikkerhed. Det at få en hund til at sidde, blive eller lægge sig på kommando vil hjælpe dit barn til at udvikle den form for selvsikkerhed, som vil give ham/hende den fornødne tillid til at overvinde livets forhindringer.
  9. En hund kan lære dit barn empati: Hunde har stor empati for deres skadede eller skræmte ejer. Hvis du er overvældet og synker grædende sammen på gulvet, så vil din hund kante sig hen til dig og slikke dig i ansigtet. Børn lærer meget ved at observere deres omgivelser og kan opfange denne sympatiske adfærd. Nogle børn er bedre til at afkode dyrs følelsesmæssige tilstande, end de er til at aflæse andre menneskers følelser.
  10. Hunden vil altid være der til at elske dit barn: En hund vil altid blive begejstret for at se dig træde ind ad døren, uanset om du kun har været væk i fem minutter eller fem dage. Ligegyldig hvor ulykkelig, frustreret eller bange dit barn er, så kan en hund ”gøre det hele bedre” med dens halsende tunge og logrende hale.

Det er lige meget om din søn eller datter vokser op med en Chihuahua på 1 kg, eller en Sankt Bernhardt på 100. Dit barn vil hele livet igennem nyder godt af kammeratskabet med sin trofaste, kærlige og latterlige firbenede ven!

Relevante produkter