Alt, du skal vide om hundekurven

Hvad er den perfekte hundekurv, og hvordan tilvænner du din hvalp til at sove i den? Svaret på dette og mange andre brugbare informationer på hundekurve finder du i dette indlæg.

Hvorfor er det vigtigt med en hundekurv?

Hundekurven er et helle for hunden, et sted, som er dens eget, og hvor den ikke bliver forstyrret. Kurve til hunde er vigtige for det fysiske velvære, da en hundeseng med en hundepude aflaster hundens led og muskler ved at holde den lun og støttet. Ligesom en seng er et sted til afslapning og søvn, er en hundekurv din hunds sted for restituering og pauser. En hundeseng er det sted, hvor din hund kan gemme sit yndlingshundelegetøj, og der, hvor den føler sig tryg.

Hvilken hundekurv skal du vælge?

Det store spørgsmål er: Hvilken kurv skal man vælge? Der er ikke ét svar på dette spørgsmål, for det kommer an på, hvilken slags hund du har. Har du en granddanois, er det ideelt med en hundeseng til stor hund og en stor hundepude, hvorimod hvis du har en Shih Tzu eller en hundehvalp, er en lille hundekurv eller en kurv til hvalp det rigtige at gå med. Den bedste hundeseng er den, der passer din lige præcis din hund og dens behov, hvilket kan skifte med alderen.

En faktor, der er vigtig for dig, er, hvor nem hundekurven er at gøre ren. Det er ikke noget, din hund går op i, men hvis du skal fjerne hundehår, bør du vælge en kurv, hvor betræk og pude kan tages ud og vaskes – dette vil du takke dig selv for senere. Materialevalg er derudover også noget, du bør tage stilling til. Måske går du op i, at din hunds hundekurveflet eller donuthundeseng passer til resten af din boligindretning, eller også skal det helt være en hundeseng på ben, hvis du ved, det trækker hen over gulvet, hvor hundesengen skal stå.

Alternative hundekurve

Når du skal have din firbenede ven med ud at køre i bilen, kan du enten vælge at have en transportkasse eller et hundebur i bagagerummet, alt efter hvilken slags bil du ejer. En tredje mulighed er at investere i en hundekurv til bil. Her er der tale om et hundesæde til din hund, hvor hundesædet er klikket fast til bilsædet. Disse er i særdeleshed smarte til hundeejere med mindre eller små hunde, som ikke kræver meget liggeplads. Har du ikke bil, kan du også finde en hundekurv til cykeltransport. Disse er også beregnet til små hunde, der skal med på farten.

Hvor sover du bedst med din hvalp?

Oftest vil stedet, hvor din hund som hvalp sov bedst og følte sig tryg, være det sted, hvor din voksne hund sover bedst. Foruden i en hundekurv til hvalp bør du lade den sove tæt på dig i starten. Du kan placere hvalpens kurv ved siden af din seng – eventuelt med et hvalpehegn imellem – så du får skabt et trygt område for din hundehvalp. Her skaber du gode tryghedskonnotationer til kurven.

Hvor sover hunden bedst?

Der er forskel på, hvor hunde sover bedst, alt efter om de vil have varme og nærhed eller kølighed og ro. Når din hund er blevet ældre, kan den godt sove alene. Dette kommer i forbindelse med, at den lærer at være alene hjemme, hvor den sover i løbet af dagen, imens den er alene. Nogle hunde har brug for et aflukket rum, hvor andre gerne vil have adgang til resten af huset – dette afhænger af deres beskyttergen.

Hellere en hund i hundekurv end i sengen – fordele og ulemper ved hunden som sovemakker

Der er fordele og ulemper ved at sove i samme seng som din hund. En af fordelene er, at du slipper for at have en kurv stående og fylde – selvom vi anbefaler, at du har en hundepude eller hundekurv, som fungerer som din hunds hellezone. Derudover kan der være en række mentale fordele ved at have din hund som sovemakker. For det første kan det mindske stress og angst, hvilket også er derfor, man bruger terapihunde i forbindelse med psykologiske behandlinger.

Derudover føler du dig tryg og varm, når din hund sover i din seng. Slutteligt kan du med din hund som sovemakker mindske risikoen for depression på grund af dens nærvær og varme. Har du svært ved at sove eller er ked af det, er din hund den bedste trøst, du kan få. Med fordele følger der også ulemper ved at lade din elskede firbenede ven sove i dine lagener og dyner: lopper, bakterier fra poter og pels, snavs og en øget risiko for husstøvmider.

Hvis du vælger at sove med din hund i sengen, er det permanent stedet, din hund forbinder med tryghed og søvn. Derfor skal du være opmærksom på, hvor tit du lader din hund sove i din seng i stedet for i sin egen kurv. Har du vænnet din hund til at ligge og sove i din seng og har brug for at ændre det, kan du tilvænne den til kurven ved at tilføje elementer fra sengen, som udskiftes med andre ting som yndlingshundelegetøj og godbidder. Start med at placere kurven ved siden af sengen, hvor du kan lægge en hånd på hunden, når den bliver utryg. Husk, det tager tid.

Relevante produkter