Beskidt pels? Sådan får du den bedste vask af hund og pels

Har du haft hunden med ude at gå tur, og er den derfor blevet beskidt? Eller er pelsen dækket til med mudder og skidt efter en tur i haven? Så er vask af hunden altså at foretrække hurtigst muligt, så den ikke trækker alt jorden med ind igennem huset, og samtidig får du en rigtig glad hund. Vask din hund med de gode råd, du får lige her på siden.

Hvordan kan jeg bedst vaske pels?

Når det kommer til et hundebad, behøver det nødvendigvis ikke være, fordi hunden ser beskidt ud. Det er generelt en god idé at give pelsen en god vask en gang i mellem, så hunden altid dufter godt og pelsen er ren og behagelig. I dag kan du nemlig få hundeshampoo, der sørger for, at pelsen beholder de naturlige olier, og det derfor ikke er generende for hunden.

Hvis det bare er en almindelig vask af hund, kan det være en god idé at starte med at børste pelsen godt igennem. Det kan nemlig være med til at fjerne ugler i pelsen. Gøres dette ikke inden hundevasken, kan vandet være med til at gøre dette endnu værre. Start derfor vask af hunden med at børste pelsen.

Du kan derefter finde baljen frem eller starte din vask af hund i bruseren. Sørg altid for at temperaturen på vandet har en fornuftig temperatur. Det er vigtigt, at det er behageligt for hunden, hvilket vil være med til ikke at afskrække hunden for at skulle i bad på et senere tidspunkt igen. Derfor er det også endnu mere vigtigt, hvis det er en hvalp, du skal have i bad.

Vask din hund med leg og positive ord

For at få mest ud af din hundevask er det en rigtig god idé at gøre det sjovt og legerigt for hunden. Sørg derfor altid for at komme med opmuntrende ord og et godt humør. Så synes hunden nemlig også badet er sjovere. Vask af hunden kan derfor blive noget, som hunden elsker at gøre, og det bliver derfor mere en oplevelse, som hunden også vil se frem til i fremtiden.

Start din vask af hund med at holde hunden stille med den ene hånd og stille bruse pelsen igennem med den anden. Er hunden vant til at bade, bør dette ikke være noget problem. Er det en hvalp og første gang, skal det måske gøres lidt stille, for at hunden vænner sig til vandet og temperaturen.

Efter hunden er bruset godt igennem, kan du nu påføre hundeshampooen og derefter hundebalsam, hvis du også har planer om at bruge det. Massér stille og roligt shampooen ind i pelsen og lad det sidde i et par minutter.

Pas ekstra godt på med poterne og ansigtet. Du kan eventuelt bruge en pensel til poterne og en svamp til ansigtet. Det er vigtigt, at der ikke kommer sæbe og shampoo i ansigtet og øjnene på hunden. Det kender vi nemlig selv til, og det er ikke så behageligt. Skyl derefter shampooen helt ud af pelsen, og så er vask af hunden faktisk færdig.

Du kan derefter tørre hunden med et håndklæde, så pelsen slipper størstedelen af vandet. Du skal ikke være bekymret for, om du får alt vandet ud af pelsen. Hunden vil nemlig selv ryste sig, så pelsen bliver tør. Det er dog en god idé at sørge for, at pelsen ikke er gennemblødt, da du ellers kan risikere vand ud over hele huset. Du kan læse flere gode råd i vores guide til hundevask her.

Pelspleje efter din hundevask

En vask af hund er typisk meget simpel og noget, som de fleste hunde ikke har nogle problemer med. Det er selvfølgelig også en læringsproces for en hvalp, og det er derfor en god idé at sikre sig en god oplevelse, første gang en vask af hunden skal ske.

Efter din vask af hund kan du med fordel se på pelsplejen i samme ombæring. Pelsen på hunden kræver nemlig opmærksomhed, for at den altid er fin og blød. Det kan gøres med mange forskellige produkter, men det er altid en god idé med en hundebørste, der kan børste hunden rigtig godt igennem.

Når du er helt færdig med din vask af hund, kan du også tage et kig på poterne. Neglene skal nemlig af og til klippes, og det kan du lige så godt se på, når du alligevel har hunden i badet. Find derfor negleklipperen frem, og vær meget forsigtig, når du klipper neglene på poterne. Det er typisk ikke en vant situation for hunden, så det er godt at være forsigtig her. Der findes mange gode råd til pelsplejen, der sikrer at din hund altid er sund og glad, og det må siges at være det vigtigste.

Relevante produkter