Grooming af korthårede hunde

Hvis du er den heldige ejer af en skøn hund, ved du også, at der er brug for en god portion pelspleje i løbet af hundens liv. Det er nemlig vigtigt, at du sørger for klipning af din hund, og har du en korthåret hund, er du landet det helt rigtige sted. Her gør vi dig meget klogere på grooming af korthårede hunde, og hvordan du bedst muligt groomer din hund.


Grooming af korthårede hunde: Hvad betyder det?

Lad os først få på plads, hvad grooming betyder. Her er der ikke tale om en form for klipning eller børstning, men i stedet er det en samlebetegnelse for at få hunden til at se pæn ud. Grooming er særdeles vigtig, når det kommer til hunde. Hvis pelsen ikke bliver holdt pæn og ren, kan det resultere i både filtret pels og en øget risiko for flåter. Derudover vil du heller ikke komme uden om, at din hund vil begynde at lugte – også selvom du har en korthåret hund.

Klipning af hund med kort hår

Selvom du måske har en korthåret hund, er der stadig brug for en klipning indimellem. Det er altid godt at klippe hundens hår i og med, at der løbende samler sig filtrede totter, og klipningen hjælper også med at fjerne hår foran øjne eller andre steder.

En korthåret hund er generelt set nem at pleje. Pelsen består typisk af dækhår, og derfor vil der ikke være brug for mange klipninger. Derudover kan du også klare det meste selv med en trimmer, når der er behov for en klipning.


Børstning af korthåret hund er vigtig

Klipningen er ikke det vigtigste, når det kommer til grooming af korthårede hunde. I stedet er børstning af din hund vigtig i og med, at det generelt set hjælper med god pelspleje og smuk, skinnende pels. Her kan du bruge både en grooming-handske, en børste eller en kam alt efter dine præferencer og behov.

Ved jævnligt at børste din korthårede hund vil du først og fremmest få bugt med langt de fleste løse hår, og på den måde vil hunden fælde mindre. Derudover styrker det blodcirkulationen, der hjælper med at opretholde den sunde pels, og så vil din hund ofte nyde at blive børstet og på den måde kløet over hele kroppen.

Selvom der ikke er meget pels på en korthåret hund, er børstning en vigtig del af den daglige pelspleje. Særligt i perioder, hvor hunden skal af med eksempelvis sin vinterpels, hjælper det at børste. Det vil også hjælpe med at trække olierne fra huden ud i håret, som er plejende og giver skinnende og sund pels.

Husk at give din korthårede hund et bad

Du kommer langt med en god børste til en korthåret hund, men samtidig er et bad af betydning for at sikre en god pelspleje. Her er det vigtigt, at du vælger dine plejeprodukter med omhu, så de passer til hundens pelstype. Her kan du finde forskellige former for shampoo og balsam, der har forskellige egenskaber. Du kan eksempelvis vælge en shampoo, der fremmer fældning og hårvækst, eller som hjælper med at fjerne dårlig lugt.

Selvom der er tale om grooming af korthårede hunde, er det altid en god idé både at vælge en shampoo og balsam for at give pelsen den rette pleje og fugt. Du finder også forskellige former for lotion, der hjælper med at rense i dybden og beskytter hundens pels mod blandt andet tørhed.

Klip af negle som en del af grooming af korthårede hunde

Vi taler meget om pelspleje i forbindelse med grooming af korthårede hunde, men også poterne skal have en tur. Det er nemlig vigtigt, at du også sørger for at klippe hundens negle, og her kan du finde forskellige neglesakse, der hjælper dig med opgaven. Vil du helst være fri, kan du også få en professionel til at gøre det for dig.

Det kræver en del øvelse at klippe negle på din hund. Det er en naturlig refleks hos mange hunde, at de ikke bryder sig om at få klippet negle, men heldigvis er der mulighed for at lære din hund det.

Udover at klippe negle bør du også vælge at give poterne en form for potevoks. Denne type af voks er designet til at beskytte hundens poter og hjælper med at modvirke, at disse udtørrer. Ligeledes hjælper den med at beskytte trædepuderne mod at sprække og revne.

Skind og snude skal også plejes

Om der er tale om grooming af korthårede hunde eller langhårede hunde, gælder det samme for alle racer, når det kommer til skind og snude. Det er også vigtigt, at du plejer snude og skind i forbindelse med grooming.

Hundens snude kan nemt udtørre, og dermed vil det danne små sår og revner. Du kan hjælpe din hund med at holde snuden våd og fugtig ved at anvende snudecreme, der er udviklet til at tilføre fugt, og det kan sammenlignes med læbepomade for mennesker.

Derudover skal skindet også plejes. Ligesom for os mennesker kan hunde også opleve irritation og eksem, og de er særligt udsatte, hvis deres skind ikke er velplejet. Det gælder særligt for hunde med rynker såsom franske bulldogs, og her er det et godt valg at anvende en rynkecreme, der forebygger blandt andet hududslæt, kløe og irritationer. Har din hund ikke rynker, kan du pleje skindet med forskellige hudcremer, der er antibakterielle og har en helende effekt.

Relevante produkter