Effektive måder at nedkøle din hund på i sommervarmen!

✓ Ingen kæledyr alene i bilen ✓ Masser af vand ✓ Tag en vandflaske med på gåture ✓ Pas på at poterne ikke bliver forbrændte.

Undgå varme-stress hos hunde!

Vores hunde kræve lidt mere pleje og opmærksomhed i disse varme sommerdage. Varme- stress hos hunde er en reel risiko, og kan være farligt.

Varme-stress hos hunde er en tilstand, der gør at de ikke kan kontrollere deres kropstemperatur på grund af høje temperaturer, kombineret med høj luftfugtighed. Overophedningen skyldes, at hunde ikke kan svede gennem deres hud som folk kan, hvilket betyder, at de ikke kan komme af med overskydende varme. Den normale kropstemperatur for en hund er omkring 38 - 39 grader Celcius. Når kropstemperaturen stiger over 40,5 grader Celcius, er hundens sundhed i fare.

Hvad er virkningerne af varme-stress?

I et forsøg på at genoprette kroppen til en normal temperatur, forsøger kroppen at øge varmeeffekten ved at gennemtvinge en hurtigere blodcirkulation. Hjertefrekvensen går op, hvilket gør at hjertet skal arbejde meget hårdere. Hunden begynder at svede (gennem sålen i deres poter) og gisper hurtigere.

Overophedning kan få alvorlige, undertiden endda dødelige konsekvenser, for en hund. De kan lide af varmekramper (i musklerne), de går rundt omtågede og forvirrede, opkastning, har diarré, og i nogle tilfælde en mørk rød / lilla tunge. Hunde kan også besvime, hvilket sker, når der ikke er tilstrækkelig blodgennemstrømning til hjernen. I værste tilfælde kan hunden få et hedeslag, som kan være fatalt.

Hvordan kan du behandle din hund, når den lider af hedeslag?

Når din hund lider af et hedeslag, er det af afgørende betydning, at du fjerner hunden fra varmen så hurtigt som muligt. Bring den til et køligt, ventileret rum og placer den på en kølig overflade. Prøv gradvist at sænke kropstemperaturen, og hæld ikke en spand vand over din hund. Afkøl hovedet, så hjernen ikke overophedes, og vejrtrækningen forbedres. Giv den nok vand, måske endda med noget opløst salt.

Hvordan kan du undgå, at din hund får varme-stress?

Det er selvfølgelig altid bedst at undgå varme-stress. Sørg for, at hunden altid har nok koldt vand. Det er også vigtigt at holde hundens krop afkølet.

At give hunde masser af vand, at undgår gåture i højtemperatur er de mest vigtigt, men der er andre smarte måde at køle hundene ned på, som f.eks at have en kølemåtte liggende. Hunden lærer hurtigt at det er behageligt at ligge der, fordi temperaturen kommer til at føles så meget som 10 grader køligere. Andre måder er at binde et vådt bandana om halsen på dem. 

Gode råd til hvordan du gør det komfortabelt for din hund denne sommer

Pas på hundens poter i varmen!

1. Gå og leg i græs – ikke på asfalt!

Temperaturen på asfalt er altid højere, og kan nemt skade poterne. Er du i tvivl, så prøv at tage dine egne sko af. Hvis du er ude og absolut skal gå med hunden på asfalt, skal den bruge sko. Ja, almindelige hundesko som bruges om vinteren, kan beskytte poterne i sommervarmen.

Hvis du opdager at poterne er blevet forbrændte, kan du give hunden et potebad i koldt vand (ikke iskoldt). Hvis der er sår, skal du holde dem rene og fugtige (potebalsam), og tage hunden til dyrlægen.

2. Giv dem sko på, og brug potebalsam/potevoks

Som sagt, sko beskytter mod asfaltens varme, og potebalsam hjælper med at beskytte huden.

Giv hunden masser af vand!

Hav altid en vandskål med friskt og rent vand stående. Der er også sjove måder at holde din hund hydreret på, som vores vandfontæne du kan se i denne video. Andre måder er at give hunden ”fugtig mad” som vådfoder, og legetøj som kan puttes i vand og fryses.

Skygge i haven, ja tak!

Det lyder indlysende, men der er så mange hundeejere, der tror at bare at give hunden adgang til haven og frisk luft er nok. Solen kan brænde stærkt i disse dage. Hvis der ikke er skygge, er det faktisk værre, end at blive inden for. Skygge er et must!

At sætte et vandbassin i haven er som en fødselsdagsfest  i +30 grader.

Klip pelsen kort, men ikke for kort!

De fleste hunde med lang pels kan få deres pels klippet kort, men de skal ikke klippes for kort, fordi pelsen fungerer som en ”sol afskærmning” og derfor beskytter dem. Så man skal ALDRIG barbere sin hund i bund, men at klippe kort som 1 til 2 cm er ok. På den måde beholder hunden sin underpels, men får stadig en lindring fra varmen. De fleste hundeklipper sæt kommer med afstandskamme i forskellige længder, så det gør det nemt. Benyt f.eks Moser Max 50 trimmemaskine. 

Efterlad ikke din hund eller andre kæledyr i bilen!

Temperaturen stiger markant ind i en lukket bil. Det er meget farligt for alle - kæledyr og børn - at blive i bilen.

Relevante produkter