MUSH Barf foder til hunde og katte

Med MUSH Barf får din hund naturligt finsk hundefoder i topkvalitet. Hunden hører til arten carnivore ligesom ulven, faktisk deler hunden og ulven 98 % ens DNA, derfor giver det mening at din hund spiser som den oprindeligt gjorde. Den spiste i begyndelsen nemlig kød, ben, organer, frugt og grøntsager, den gang fandtes der ikke ”normal” hundemad som vi kender det i dag. I takt med at hunden er blevet et mere domesticeret husdyr, har mennesket givet hunden mere korn og andre fyldstoffer, som siden hen er blevet til hvad vi i daglig tale kalder tørfoder. MUSH ønsker derfor at gøre op med tørfoderet og producerer derfor naturligt barf-hundemad af højeste kvalitet i Finland lavet på hele dyr, grøntsager og frugt af højeste kvalitet, som er mere passende til hunden og samt katten som også er kødæder.

 

Hvilke ingredienser findes i MUSH?

Siden 1980’erne har MUSH produceret råt, frosset naturligt hundemad af ægte råvarer i den lille by Jakobstad i Finland. Princippet bag er WholePrey som betyder at hele dyret bruges og der tilsættes kun grøntsager og frugt. Disse dyr kan være gris, lam, kylling og kalkun der kommer fra lokale bønder i Finland. Ligeledes er grøntsagerne og frugten lokal. Rensdyr som også bruges kommer direkte fra Lapland og laksen er af højeste kvalitet fra Norge. Der godtages ikke kød fra andre lande som eksempelvis Kina grundet den lave kvalitet, trods den billige pris. Du kan derfor være garanteret den højeste kvalitet med MUSH barf-hundefoder lavet på ferske råvarer som er 100 % naturlige. Der findes ingen fyld- og tilsætningsstoffer, konserveringsmidler eller kunstig farve og duft i produkterne.

Fremstillingen af MUSH Vaisto fuldfoder

Når hundemaden produceres går det hurtigt så både kvalitet, friskhed, smag og duft holder. Dyrene der bruges til foderet slagtes samme dag som det færdige produkt bliver pakket, derved sikrer man topkvalitet og friskhed.

Når råvarerne modtages på den finske fabrik undersøges de for blandt andet korrekt nedfrysning, hvor de efterfølgende udmåles korrekt i forhold til de nøje opskrifter der udgør de forskellige produkter. Derefter grovmales kødet, for så at blive finmalet hvor der imens tilsættes grøntsager, frugt og olie. Når massen er færdig blandes den nøje og deles til kødboller på 25 gram stykket. Efter kødbollerne er nøje afmålt, fryses de ned i en stor chockfryser. Grunden til at benytte sig af lynfrysning, er at sikre at produktet holder kvaliteten og friskheden. Denne lynfrysning tager kun 30 minutter, hvilket betyder at produkterne er mindre behandlede. Dette sikrer at de naturlige nærringsstoffer bevares på bedste vis. Kødbollerne vejes nu af til portioner på enten 800 gram eller 3 kg pr. pose, poserne pakkes og forsegles derefter, samt kontrolleres manuelt for at opnå højeste kvalitet. Hver pose MUSH Vaisto fuldfoder er altså nøje afmålt og indeholder derfor en balanceret mængde råt kød, organer, ben og grøntsager. De færdigpakkede poser fyldt med lækkert barf-hundemad flyttes nu til frostlager og er nu helt klar til at blive hentet og transporteret til din forhandler.

Hvilken variant skal du vælge til din hund?

Ønsker du at begynde at ”barfe” eller kombifodre din hund, hvilket vil sige at den kan få blandet nogle kødboller sammen med sit normale tørfoder, så er der mange forskellige varianter at vælge imellem.

MUSH Vaisto Fuldfoder

Du finder syv forskellige slags MUSH Vaisto fuldfoder til voksen hund, to til hundehvalp og tre til katte.

 Mulighederne er mange og nogle af kombinationerne for hund er:

  • Vaisto Grøn på gris-kylling-okse der er perfekt til opstartsfasen samt hunde med følsom mave.
  • Vaisto Rød på gris-okse-laks der har et højere indhold af omega-fedtsyrer. 
  • Vaisto Wild på lam-rensdyr er et meget rent produkt da det laves på dyr som ikke spiser processeret foder og er derfor et godt alternativ til hunden som førhen har reageret negativt på meget andet foder. 
  • Vaisto Puppy Isblå på okse-laks-rensdyr som er udviklet til den aktive hvalp i voksealderen.

Til katten findes der:  

  • Vaisto CAT Gul på kylling-okse indeholder høje mængder af visse nærringsstoffer som blandt andet D-vitamin, kobber og iod, og er derfor både til voksne katte og killinger. 
  • Vaisto CAT Rosa på gris-kylling indeholder flere omega-3 fedtsyrer. Omegafedtsyrer er en del af kroppens dannelse af hår, hud og negle og indgår i energiomsætningen. 
  • Vaisto CAT hvid på gris-okse indeholder taurin. Taurin er for katte en essentiel aminosyre. 

MUSH Barf Basic

Basic serien er et tilskudsfoder som du kan anvendes på kryds og tværs som kombination til anden hundemad. Det er altså ikke samme slags foder som Vaisto fuldfoder, men bruges som tilskud og er ideelt til kombifodring. Produkterne er også lavet som boller der skal tøs op på samme måde som Vaisto fuldfoder. Her findes blandt andet; kylling uden ben, kun grøntsager og oksekallun.

Et eksempel til tilskud kan være grøntsagsbollerne som med fordel kan tildeles til eksempelvis en overvægtig hund eller eller til de hunde som af den ene eller anden årsag skal tildeles flere fibre eller vitaminer, eller som skal have forlænget ædehastigheden uden at øge kalorindholdet i måltidet synderligt. De frosne grøntsager kan derudover i sommerens hede anvendes som en lille forfriskning til at hjælpe med at køle tungen ned.   

MUSH Vaisto og Barf Basic produkterne indeholder meget væske og er derfor ideelt til gamle hunde. Har din hund problemer med lind afføring, kan varianter med gris genoprette dette problem, da grisekød kan hjælpe til at samle hundes maveindhold.

Det er altså kun fantasien der sætter grænser, og du kan sagtens kombinere flere varianter så din hund eller kat ikke skal spise det samme hver dag, hvilket den heller ikke oprindeligt gjorde.

Hvor meget skal din hund eller kat have af Vaisto fuldfoder?

For en normal aktiv voksen hund siger man at hunden skal have 2% af hundens vægt dagligt. Det vil sige at hvis hunden vejer 10 kg. skal den have 200 gram Vaisto fuldfoder, som svarer til 8 kødboller. 

Nogle Vaisto varianter såson Vaisto Blå, Vaisto Rød og Vaisto Sort findes også i storkøb i kasser på 10 kg. med ca. 41 stk. plader af 245 gram og kommer i en kasse på 10 kg.

For katte regner man at den skal have 2,5 % af dens kropsvægt således, at hvis den eksempelvis vejer 4 kg. skal den have 4 boller dagligt som i alt giver 100 gram. 

Bollerne skal selvfølgelig optøs inden brug, hvilket er meget simpelt. Den bedste måde er at tø foderet op i en lukket beholder i køleskabet. Får hunden eller katten foderet som morgenmad, kan produktet lægges i køleskabet om aftenen. Fodres der derimod om aftenen kan maden lægges i køleskabet til optøning fra morgenstunden af. Opbevar altid produkterne adskilt fra anden mad i en fryser som er under -18 grader kold.  

Produkterne må ikke optøs i mikroovnen.

Hvorfor vælge MUSH produkter?

Med produkter fra MUSH får du altså fuldfoder og tilskudsfoder til både hund og kat lavet på hele dyr, fisk, grøntsager og frugt. Alle ingredienser er 100 % rene og ferske. Dyrene slagtes og produkterne pakkes samme dag og de dyr der bruges til produktionen kommer fra opdræt med plads, luft og gode dyreforhold. Både hunde og katte spiser det de synes dufter godt og da produkterne fra MUSH så rene med naturlige, sunde og friske ingredienser, er duften helt fantastisk for dit dyr. Vi tør derfor godt garantere at der er en eller flere varianter der passer lige netop til dit dyr. Kom endelig forbi en af PetLux butikkerne og få en snak og vejledning i produkterne.

Relevante produkter