Pomeranian

Hvis du er til en sød, lille og særdeles blød hunderace, er en pomeranian lige noget for dig. Her får du en hund, som er en skøn uldtot med den blødeste pels, og som ikke er til at stå for. Racen er en miniaturevariant af den tyske spidshund, som er årsagen til den spidse snude, som hunden har.

Her får du en utrolig smuk hund, som er glad og har en stor selvtillid. Den er på vagt, men på ingen måder aggressiv. Den har let ved at knytte et tæt bånd til sin ejer, og så er den lille, hvilket gør det nemt at have den i lejligheden. Størrelsen på en pomeranian er typisk 18-23 cm som voksen med en vægt på 1,5-3 kg.

En hund, der kræver en god portion træning

Vi forstår godt, hvis du er faldet for den skønne hunderace pomeranian – det er vi nemlig også. Her får du en lille hund, som er let, lystig og yderst intelligent, og som nemt kan komme med dig rundt. Der er dog en udfordring ved racen, da den gør meget, hvad end det er for at advare dig eller af begejstring.

Heldigvis er det muligt at træne racen, men det gælder om at slå til, når din pomeranian er hvalp, så du får mest muligt ud af træningen. Den er intelligent, og derfor nyder den at lære. Det kan du drage fordel af, når du skal lære den, hvornår den må gø. Du skal sørge for at være konsekvent og sætte grænser under træningen, så din pomeranian forstår, hvem der bestemmer. Dog slipper du ikke helt for, at den indimellem gør.

En bestemt hund, der vil sin egen vej

Selvom racen er lærenem, er der heller ingen tvivl om, at en pomeranians adfærd bærer præg af, at den er uafhængig og derfor har brug for en fast hånd. Hunden klarer sig særdeles godt med mennesker og fungerer som en god vagthund, da den vil begynde med at gø, hvis ubudne gæster nærmer sig. Den kan dog også være på tværs og gø ad sin ejer, hvis træningen ikke bliver gennemført.

Beskytterinstinktet er et resultat af, at racen oprindeligt blev anvendt som hyrdehund i det område af Tyskland og Polen, som er kendt som Pommern. Derfor var racen også større i 1800-tallet, hvor den vejede omkring 15 kg, og hvor den så blev avlet ned til en miniatureversion af Dronning Victoria af England.

En skøn hund i forskellige farver

Den bløde hunderace har en smuk pels, som er fyldig og fluffy. Dette skyldes bl.a. hundens dobbeltpels. Hunden har nemlig både en tæt underpels og en lang ydre pels, hvilket giver en flot pels, som dog kræver en del pleje. Du skal sørge for at børste pelsen regelmæssigt, og heldigvis kan du forhindre, at hunden fælder for meget, hvis du sørger for at børste den flere gange om ugen.

For den bedste pelspleje bør du anvende varmt vand med en passende hundeshampoo og balsam til pelsen. Derefter skal pelsen tørres godt og grundigt, gerne med en hårtørrer ved lav varme. Pelsen er adskilt, og derfor kræver den trimning løbende. Du kan både trimme den derhjemme med en trimmer eller gå til en professionel hundefrisør, som kan gøre det for dig.

Den lille hund kommer i næsten alle farvenuancer. Dermed kan du både få en pomeranian i sort, hvid, orange eller noget helt fjerde. Dog har mange pomeranians brun eller orange pels, men næsten alle farver, nuancer og kombinationer er mulige.

Pomeranian og sygdomme

Generelt set er der her tale om en sund race, som med den rette kost og opmærksomhed kan undgå at blive alvorlig syg. Som det dog gælder for alle hunderacer, vil denne også have sine udfordringer, når det kommer til sundhed. På nogle punkter er den mere udsat end andre hunderacer. Nogle af de klassiske sygdomme, som ses hos denne race, er luftrørskollaps, patella luxation, alopoecia X og degenerativ myelopati.

Derudover er racen også tilbøjelig til at få tandsten hurtigere end andre hunde, og derfor bør den få renset tænderne 2-4 gange årligt.

Kost til de små hunde

Når det kommer til pomeranian og levetid, er det vigtigt at tage højde for den rette kost i løbet af hele hundens liv. Det gælder fra hvalp til seniorhund, hvor den bliver mindre aktiv. Mængden af foder skal baseres på både størrelse, vægt, aktivitet og generel sundhed. Hvis den er meget aktiv, kan det være en fordel at vælge foder med mere energi, hvor mængden skal være afgrænset, da der er tale om en lille hund.

Til træning er det en god idé at anvende godbidder, så du kan sikre opmærksomhed fra din hund. Dog skal du altid sørge for at sætte dig i respekt over for hunden, så den ikke ser sit snit til selv at tage styringen – noget som en lille og intelligent hund godt kan finde på.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter