Whippets

Det skal du vide om en whippets

Det er en kærlig, hengiven venlig hund, der på trods af alle myter, er i stand til at opfylde de flestes krav til en hund. En whippet er 100% loyal overfor ejeren, den er nem at omgås, men stiller krav om udfordringer i hverdagen, da den ellers begynder at kede sig. Som alle andre mynder er en whippet særdeles intelligent, meget årvågen og nysgerrig.

Hvor stammer whippets fra?

Den stammer oprindelig fra England og er en af de yngste racer herhjemme. Dens oprindelse kan spores ca. 170 år tilbage, hvor den menes at være anvendt af arbejderne i kulminerne til at supplere kosten gennem dens fortrinlige evne til at fange vilde kaniner. Som alle andre mynder er den en sublim jagthund, dens utrolige evne til at se enhver bevægelse i naturen sikrer at den er i stand til at jage efter vildt, hvor de fleste andre hunde intet ville registrere.

Dens særdeles aerodynamiske kropsbygning gør den i stand til at skyde en meget høj fart (op til 60 km/t), og samtidig giver den stærke knogleopbygning mulighed for at hunden kan ændre retning uden at anstrenge sig. En whippet elsker at løbe stærkt og selv en mindre have kan bruges til fysisk udfoldelse.

Hvor meget aktivitet har en whippet brug for?

Om den kræver motion, Ja- som alle andre hunde skal den selvfølgelig ud at røre sig dagligt, men den kræver langtfra "motion" som en brugshund. Behovet for at løbe kan man nøjes med at tilfredsstille et par gange om ugen, f.eks. ved at tage den med til skov eller strand og lade den løbe frit, det må mynder nemlig godt! Det de ikke må, er at blive brugt til jagt, da en mynde normalt vil være den sikre vinder!

Selvom hundene ikke behøver alverdens motion, så er hundene meget intelligente og kan let komme til at kede sig. Derfor er det vigtigt med mental aktivering, hvor du udfordrer din whippet.

Hvilket foder har en whippet brug for?

Med Whippets er det vigtigt med korrekt fodring, så den holder sin vægt trods de mange løbeture, den kommer ud på i løbet af ugen. Men whippets har ry for at være en smule kræsne, og derfor er det alfa og omega at vælge foder af høj kvalitet, som er fyldt med proteiner.

Det er desuden en god idé med et solidt udvalg af godbidder og snacks, som du kan bruge til træning eller til at supplere det daglige foder.

Fodrer du korrekt, og sørger du for hundens ve og vel, kan en greyhound faktisk blive 10-12 år. Hundene er generelt sunde og har kun få sundhedsproblemer i deres liv.

Hvor høj bliver en whippet?

Whippet er en mellemstor hund der bliver mellem 44 og 51 cm høj og vejer mellem 12,5 og 13,5 kg.

Hvordan ser whippets ud?

En Whippet ser meget ædel og elegant ud - men tag ikke fejl - den har knogler som en araberhest, og er bygget til den meget høje fart i terrænet, derfor er en whippet absolut ikke dyrlægens faste patient, racen er utrolig sund og kræver derfor normalt kun den årlige vaccination og sundhedstjek, men selvfølgelig kan der for enkelte opstå situationer hvor dyrlægen skal konsulteres.


Hvilken pelspleje kræver en whippet?

På grund af dens meget korte pels fælder en whippet ikke nævneværdigt, og lugter heller ikke af "hund".
Fordi hundens pels er så fin og kort, yder den ikke beskyttelse mod vind og vejr. Derfor skal du være opmærksom på, at hunden kan få brug for et dækken for at holde varmen om vinteren.

Whippets temperament

Hvis du leder efter en hund, der gør sig godt som et familiemedlem, så er en whippet et oplagt valg. Hunden er nemlig hengiven, knytter sig tæt til ejeren og er generelt meget social med både hunde og mennesker. Derudover er whippets kendt for at være et rigtigt sofadyr.

Med andre dyr i huset er normalt ikke et problem, og det gælder uanset om det er andre whippets, andre hunde, katte, kaniner osv.  Men en tilløbende kat, hare o. lign. vil din whippet altid jage

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din Whippet. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter