10 gode grunde til at bringe en hund ind i familien

Det synes næsten at være en uundgåelig fase i det at være forældre, at dine børn på et tidspunkt vil have en hund.

Og mens din første indskydelse kan være at sige nej, for det at håndtere børn kan være en opgave nok i sig selv, skal du ikke afvise tanken med det samme. Der er masser af fordele ved at have en hund i huset, selv med små børn. Det er klart, at beslutningen er en, der kræver en masse overvejelser, men nedenstående tips vil i det mindste gøre dit valg lidt lettere.

  1. Lære Ansvar - Hunde kræver meget pleje, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting - opgaver kan deles op mellem dine børn for at skabe en følelse af ansvar og give dig en hjælpende hånd.
  2. Selskab - Ved de sjælne lejligheder, hvor du finder dig selv alene i et tomt hus - for eksempel hvis alle børnene er i skole, behøver du ikke at bekymre dig om føle dig ensom, hvis en hund er til stede. Hunde er venlige og er godt selskab, fordi de altid vil give dig opmærksomhed.
  3. Beskyttelse - Som forælder er din første bekymring altid for sikkerheden for dine børn. Desværre kan din dedikation alene ikke være nok til at holde dine børn fra at komme til skade. Og hvis du har mange børn, kan det være svært at holde øje med dem alle. Her kan en hund giver et ekstra sæt øjne til at advare dig i farlige situationer, og advarer dig, hvis ubudne gæster nærmer sig din ejendom. Selv racer der ikke er traditionelle vagthunde, vil instinktivt handle for at beskytte deres familier.
  4. Underholdning - Spørg enhver hundeejer - livet med en hund er alt andet end kedeligt. Selv hvis du er udmattet efter en lang dag med arbejde, vil din hund gerne underholde dine børn i timevis, ingen batterier kræves!
  5. Omsorg for Fællesskabet - Ud over at bibringe en følelse af ansvar omkring huset,vil det indgyde en følelse af socialt ansvar i dine børn at eje en hund. At passe en hund lærer børn at tage sig af andre.
  6. Ubetinget venskab - Det betyder ikke noget, hvis du har haft en hård dag på arbejdet eller dine børn har en dårlig dag i skolen. Din hund vil give dig den samme opmærksomhed og kærlighed som hvis du havde en dejlig dag. Dårlige hårdage og uens sokker er irrelevante for din hund - han vil elske dig for dig.
  7. Bedre sundhed - Det lyder måske for godt til at være sandt, men at have en hund i huset rent kan faktisk sænke blodtrykket og lindre stress. Hertil kommer at hundeejere oftest har færre episoder af depression.
  8. Øvelse - At få motivationen til at gå i motionscenter kan være svært efter en lang dag på arbejdet, men at have en hund giver mulighed for at få en god træning uden at forlade dit hjem. At lege i gården eller at gå en tur vil give noget glimrende motion helt på dine vilkår.
  9. Skadedyrsbekæmpelse - Selv hvis din hund er en af de mindre racer, vil den stadig være langt større end mus og rotter, der kan forsøge at trænge ind i dit hus eller have. Disse skadedyr vil se din hund som et rovdyr, og vil ikke genere dig igen.
  10. Bedre sociale færdigheder - Forskning har vist, at børn der vokser op med hunde, har bedre sociale færdigheder og større selvtillid, end dem der ikke gør. Desuden er der med en hund altid en samtale starter, så I vil alle være mere tilbøjelige til at møde nye mennesker.

Relevante produkter