At mindske separationsangst hos hunde

Hvordan man mindsker separationsangst hos en hund

Hunde og mennesker har et mystiskt bånd. Deres forhold er både unikt og kraftfuldt. Men ofte kan dette positive forhold resultere i et negativt resultat - i form af separationsangst. Det opmuntrende er, at der findes måder, hvorpå en kæledyrsejer kan reducere deres hunds separationsangst.

Denne artikel indeholder en række dokumenterede tips og teknikker til at anvende, når din hund lider af separationsangst.

Hvordan man kan genkende separationsangst

Separationsangst hos hunde kan være en af de mest hjerteskærende oplevelser for ejeren. Det kan også være en tid med angst og stress. Separationsangst hos vores kæledyr kan manifestere sig i forskellige former, herunder klynken, piveri, overdreven gøen og endog ødelæggelse. Det er ikke uhørt, i alvorlige tilfælde af separationsangst, for hunden at klynke, når ejeren er i et andet rum i huset.

Hvorfor sker det?

Hunde er flokdyr, og når ejeren tager på arbejde eller indkøb, er det som om at flokken forlader dem. Desuden er det for de ejere, der har oprettet et usundt forhold til deres hunde, hunden der ejer mennesket. Den gode nyhed er, at ved at foretage bestemte handlinger, kan ejerne sænke niveauet af angst hos hunden.

Separationsangst hos hunde: Tips til hvad man kan gøre:

Motion:

Løb med hunden og I vil begge høste fordelene. En god løbetur rutinemæssigt morgen og aften vil hjælpe hunden til at blive mere afslappet, og give den mulighed for at sove, mens ejeren er væk. Motion stimulerer også hunden til nye lugte, lyde og eventyr. Det svarer til at et menneske sidder i et værelse hele dagen uden stimulation. Vi keder os, og det gør de også. Det er den kedsomhed, der manifesterer sig i uønsket adfærd.

Foder:

Overvej hvornår du rent faktisk fodrer hunden. Tomme maver giver rastløse hunde. Prøv at give det store måltid, inden du forlader huset. Hunde bliver naturligt søvnige efter et stort måltid. Halvdelen af dagen vil være gået, før de vågner op igen fra deres lur. Efterlad kødben og andre specielt godbidder og legetøj rundt i huset eller hundegården.

Dette vil reducere kedsomheden. I mange tilfælde vil det også holde hunden beskæftiget, mens ejeren smutter ud af døren.

Dæmpet afgang og hjemkomst:

Eksperter foreslår, at ejere bør undgå den uro der er, når de forlader og genindtræder i hjemmet. Det der forekommer naturligt for hundeejer - det vil sige at gør en stor ting ud af hjemkomsten - er faktisk det modsatte af, hvad der bør ske. Hunde bliver mere opildnede, og det øger deres egen stress.

Baggrundsstøj:

Lad radioen eller fjernsynet stå tændt, mens du er ude af huset, er med til at berolige din hund. Hunde virker ofte opfarende, når der er stilhed, hvor udefrakommende støj er med til at øge deres stressniveau. Med en vis grad af støj i hjemmet, nedtones den eksterne støj og giver en kilde til selskab

Lukkede rum:

Ofte vil en hund føle sig mere sikker i et mindre rum. Blødt, velkendte sengetøj og legetøj giver en beroligende følelse for en hund, der lider af separationsangst.

Selskab:

Hvis det er muligt, anskaf en anden hund. Dette kan - men ikke altid - give selskab, underholdning og en beroligende virkning.

For enhver hundeejer, der har oplevet konsekvenserne af hunde med separationsangst, kan det være en stressende og frustrerende tid. Der er en række af handlinger, der kan gennemføres med henblik på at mindske hundens angst. Ofte kan det der forekommer naturligt for hundens ejer i forhold til separationsangst, være med til at gøre problemet endnu værre. Gennemførelse og ensartethed i tilgangen er afgørende faktorer for succes, når man skal overvinde hundens separationsangst.

 

→ Produkter der kan hjælpe med separationsangst:

 

Biogance Algo Stress

Biogance Algo Stress beroligende spray - reducer stress

Biogance Algo Stress beroligende spray kan kombineres med andre anti-stress piller eller Thundershirt for eksempel, siden denne spray bruges i miljøet og ikke direkte på dit kæledyr - det bruges på bure, senge, puder osv.

✓ Lindrende og beroligende egenskaber
✓ Hjælper med at reducere nervøsitet og angst
✓ Reducerer stressrelateret adfærd
✓ Ideel til rejser, fyrværkeri og ankomst af nye kæledyr eller børn i huset

 

Relevante produkter