Fem tips til pasning af en aldrende hund

Din Ældre Hund Kan Forblive Glad Og Sund!

Det føles, som var det i går, at du bød en ny hvalp eller ung hund velkommen ind i dit hjem. Disse dage var fyldt med sjove øjeblikke som at løbe rundt og lege, gå lange lange ture sammen, vandreture og en lang række andre oplevelser sammen. Men så din hund bliver din hund ældre og den er langsom og løber ikke til dig som han plejede.

Du skal vide, hvordan du bedst kan tage dig af din hund, så den kan nyde sine sidste år. Seniorhunde får en del helbredsproblemer, men så længe du ved, hvad du skal gøre, kan du sikre, at din aldrende hund får et lang og komfortabelt liv.

Virkningerne af aldring vil begynde at dukke op afhængigt af din hunds race. Små hunderacer lever over 15-16 år, mens mellemstore og store racer fra 10-13 år. Desværre bliver de større hunderacer som Mastiff kun  7-8 år, da de bliver voksne, når de er to år gammel i modsætning til små hunderacer, der er voksne omkring 1 år. Den generelle regel er dog, at du begynder at behandle din hund som senior, når den er 7 år og ældre.

Her er 5 tips til at hjælpe din aldrende hund!

1. Rutinemæssig helbredsundersøgelser

Sæt større fokus på at overholde din senior hunds veterinære aftaler. Rutinemæssig sundhedspleje af din lokale dyrlæge vil sikre at du opdager og behandler eventuelle nye lidelser. Sådanne besøg vil også hjælpe dig til at styre og overvåge eventuelle kroniske sygdomme og samtidig forhindre fremskridt af eventuelle eksisterende sygdomme.

2. Kost

Din senior hunds ernæringsmæssige behov er anderledes nu. Det faktum, at han er langsommere betyder, at han ikke får så meget leg og bevægelse, som da han var yngre. Du bør derfor holde øje med, at din senior hund ikke tager på. Mange hundemadsmærker har taget højde for dette, og du kan finde mad lavet til din aldrende hund, der indeholder færre kalorier, højt fiberindhold og højere kvalitet proteiner.

Hvis din senior hund har medicinske problemer, kan din dyrlæge hjælpe dig med at planlægge en ordentlig kost for hans specifikke tilstand.

3. Fokus på leddenes sundhed

Det bindevæv, der beskytter din seniorhunds led er stressede af aldringsprocessen. Du er nødt til at reducere stress for at bevare din hunds led sunde. Giv ham muligheder for at træne ligesom på hans regelmæssige ture og fodre ham kontrollerede dele af alderspassende hundemad til at undgå fedme og holde ham slank.

Selvom faldende led-sundhed er en del af at blive gammel, kan du sikre, at din hund ikke lider. Hvis du opdager, at din hund har smerter i leddene, så besøg din dyrlæge for at høre mere om medicin og andre ting, du kan gøre for at den kan føle sig bedre tilpas. Din hund kan have brug for ramper for at komme til højere steder som din bil eller i dit hjem. En ortopædisk seng kan være nødvendig for at hjælpe med at pleje disse ømme led.

4. Overvåge hans generelle sundhed

Ingen kender din hund bedre, end dig som dens ejer og følgesvend. Overvåg ham regelmæssig for eventuelle ændringer i dens samlede wellness.

Hold udkig for tegn og symptomer som følgende:

 • Utilsigtet afføring i huset
 • Knuder
 • Forstoppelse eller diarré
 • Hoste
 • Generel svaghed
 • Urinering, der ikke er normal
 • Mangel på appetit og reduceret indtag af vand
 • Halten
 • Aggression eller andre væsentlige adfærdsændring
 • Gøen uden grund
 • Ændringer i søvnmønster
 • Ikke reaaktion på sædvanlige stemmekommandoer
 • Fare vild steder han er vant til

Hvis nogen af disse symptomer dukker op, så tag din aldrende hund til dyrlægen så hurtigt som muligt. Du er din hunds stemme, og kun du kan handle, når den ikke er sit sædvanlige jeg.

5. Omfavn ændringen

At blive gammel kunne være noget, som de fleste mennesker ønsker at undgå, fordi den er plaget af så mange misforståelser. Lad ikke sådan negativitet sløre din opfattelse af din aldrende hund. Fortsæt med bade den i kærlighed og opmærksomhed. Hold den varm og tør, når den er indendørs. Beskyt den mod situationer, der vil få den til at være nervøs eller nødlidende. Forstå dens begrænsninger og tilpas dig dens nye livsstil.

Relevante produkter