Australsk Terrier

Her er, hvad du skal vide om en australsk terrier

Den australske terrier bliver også tit kaldt for det lille vidunder fra Down Under. Det er i sig selv sjovt, eftersom den er en krydsning af mange andre terrier-racer, der i sin tid kom til Australien fra England. Men den kvikke hund er specielt populær for at være glad for sine mennesker – ikke mindst når den kan være centrum for hele familien. Det er en venlig og nysgerrig hund, men den har også noget af sin oprindelige terriermentalitet med sig, og den er ikke bange for at følge op på en udfordring til kamp fra andre hunde.

Den australske terrier blev til af andre terriere

Som sagt stammer denne terrier fra en kombination af mange andre terriere, som englænderne tog med sig, da de i sin tid koloniserede Australien. De terrier-hunde, der var vant til at tage med på jagt hjemme i England, måtte finde nye måder at bruge deres instinkter på i Australien. Med tiden som de forskellige terrier-racer blev avlet sammen, var resultatet den australske terrier, som i sit fødeland oftest blev brugt til at jage mus og rotter – og i visse tilfælde fremmede på afstand.

Den australske terrier kan spores tilbage til en irsk terrier, en yorkshireterrier, en skye-terrier og et par andre terrier-racer. Men nu til dag anerkendes den australske terrier for sin egen race i hele verden. Jagtinstinktet forsvandt dog aldrig helt fra racen, og ud over mus og rotter blev de også enkelte gange brugt til at vogte får eller lam på landet.

Pas og plej din australske terrier

Man skulle ikke tro, at der skal særlig meget pleje til med sådan en lille hund. De største australske terriere når op i en højde på 25 cm, hvor tæverne kan være en smule lavere. Vægtmæssigt når de kun lige op på syv kg maksimum, og den er derfor nem at have med at gøre, når der endelige skal gøres noget ved dens pels for eksempel.

Den korte og lidt stride pels har ikke behov for mere end én børstetur om ugen, og selv det tager ikke særlig lang tid. Pelsen føles lidt hårdere end på andre hunde, men overraskende nok skal den ikke trimmes mere end 2-3 gange per år. Foruden pelspleje bør du altid sørge for generel god pleje af din hund fra ende til anden. Hvis du gør det og samtidig sørger for den rette kost og motion til din australske terrier, kan du se frem til at have en tro følgesvend i tæt på 14 år.

Træn sammen med din australske terrier

Som enhver anden hund anbefales det, at du træner sammen med din australske terrier. Det er en kvik og lærenem hund, og der er derfor næsten frit valg for, hvilken hundesport I kan gå til. Dog skal du huske på, at uanset hvilken hundesport du vælger med din terrier, skal det foregå med glæden fra jer begge to. Og sådan skal det være fra den tidlige begyndelse med din australske terrier-hvalp.

Den har en yderst god hukommelse, og hvis den får en dårlig oplevelse med hundetræning, kan den godt miste lysten uden den rette opmuntring. Det kommer sig til dels af, at den er meget glad for opmærksomhed og næsten enhver menneskelig kontakt. Hvis du fra start af sørger for, at din terrier bliver positivt motiveret med en venlig, men ferm opdragelse, vil du sagtens kunne få en yderst charmerende hund i familien. Med årene vil du også opdage, at den tilpasser sit aktivitetsniveau til resten af familien, og den vil ikke strejfe så meget omkring, som andre hunde kan finde på.

Godt at vide om den australske terrier

Som resultat af dens jagtbaggrund i sin avlsoprindelse har den stadig en smule af det temperament i sig. Dette kan betyde, at den godt kan finde på at gø en del i visse situationer, hvor den føler behov for at beskytte. Den er som sådan ikke en konkret vagthund, men den ynder gerne at gøre opmærksom, hvis noget ikke er, som det skal være.

Denne type terrier kunne være et godt valg for en familie, der gerne vil have en hund for første gang. Den er forholdsvis nem at træne, og den bliver hurtigt glad for sine mennesker. Det vil være en god idé, at I har god plads i haven, hvor den glade hvalp kan få liv til at boltre sig rundt – gerne sammen med børnene i familien. Den australske terrier vil ikke indlede til kamp med andre hunde, men I bør være opmærksomme på, at dens temperament holder den fast i en kamp med andre hunde, hvis der bliver lagt op til det.

Foruden den rette træning til jeres terrier, er det også vigtigt, at I er opmærksomme på den rette kost til hunden. Små hunde kan godt udvise stor appetit, men det er ikke ensbetydende med, at de skal have lov til at spise alt. Hos petlux.dk kan du altid finde hjælp og vejledning til, hvilken type hundefoder der vil være bedst til en lille, men yderst aktiv hund, som den australske terrier er.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter