Boston Terrier

 En boston terrier er en aktiv og meget legesyg hund, der er vagtsom, men også familiens bedste ven. Den er velegnet til dig, der har haft hund før, da en boston terrier-hvalp kræver træning og en del hundeerfaring.

Aktiverer du den, og giver du den masser af motion og kærlighed, så har du en hund, der er evig loyal og passer på dig og dem, du holder af.

Racebeskrivelse af boston terrier og oprindelse

En boston terrier er en blanding mellem en bulldog og terrier. Den blev oprindeligt brugt til tyre- og hundekampe i 1800-tallet i USA. Hundekampe var populære i Boston, og det forklarer navnet. I 1860’erne blev den i stedet en selskabshund hos det finere borgerskab, og i 1893 blev den en anerkendt hunderace. Den er nu placeret i FCI-gruppen 9, der inkluderer selskabshunde.

Boston terrier kom for første gang til Danmark i 1904, men først i 1915 blev der registreret en danskejet boston terrier. I Danmark er det ikke en særlig udpræget hund, da den kan være svær at avle. Men ikke desto mindre er det en god hund til familier, også selvom den tidligere var en kamphund. Der gælder nemlig, at den placerer sig i gruppen med selskabshunde, og kamplysten mærker du ikke, hvis den får den korrekte opdragelse og en kærlig familie.

Hundens udseende og størrelse

Når det kommer til størrelsen på en boston terrier, så har den en højde på 36-38 centimeter og vejer 5-11 kg. Den store vægtforskel skyldes, at racen kan opdeles i tre forskellige vægtklasser.

En boston terrier er en hund med en meget kort, glat og glansfuld pels. Pelsen kommer i forskellige farver: brindle, sælfarvet og sort med hvide pletter. Ud over den lille størrelse og tætte pels er den kendt for oprejste ører, et kompakt, men atletisk udseende, og kort snude med bulldog-træk.

En bostonterriers natur og aktivitetsniveau

Racen er meget aktiv og udholdende. Den nyder i den grad at være aktiv og er glad for træning. En bostonterrier kan lære meget af sin ejer, hvis ejeren har tålmodighed, er venlig og konsekvent. At træne en bostonterrier kræver en stor portion tålmodighed, varierende øvelser og temposekvenser.

Temperament har boston terrier en del af, men det kan sagtens tæmmes med god opdragelse og jævnlig aktivitet som gåture og leg.

Med afvekslende træning kan du lære din bostonterrier alt fra, hvordan den omgås andre hunde til agility. For at træne optimalt med denne race kan det være en fordel at investere i en kropssele og forskellige træningsredskaber.


Hvilke behov har din boston terrier?

Foruden at være en hund, der elsker fart, er det også en hund, der både er glad og familiekærlig. Den er hengiven over for både børn og voksne, og den nyder at være i selskab med sine nære og har derfor et stort behov for at være tæt på familien.

Nærkontakt er nødvendigt, da det hjælper den med at blive socialiseret. Det gælder dog også med andre hunde. En boston terrier kan have tendens til at være fjendtlig over for andre hunde, men med den rigtige opdragelse og tilvænning fra hvalp, er det ikke et problem, du kommer til at forholde dig til.

Derudover har den som tidligere nævnt behov for aktivering og motion, da hundens gener dikterer kamp, træning og fysisk udfoldelse. Det kan du for eksempel imødekomme ved at lade den dyrke forskellige hundesportsgrene. Dog kræver det vekslende aktivitet, da hunden hurtig mister koncentrationen. Udstyr til diverse aktiviteter kan du finde på siden her.

Husk at pleje din bostonterrier korrekt

Korrekt plejning af en bostonterrier kræver lette gennembørstninger og aftørring med en opvredet klud, der fjerner løse hår, skidt og snavs. Se redskaber og produkter via linket her.

Derudover kan en boston terrier blive syg, hvis du ikke holder øjne og læbefolder rene for skidt. Produkter til at forebygge sygdomme og bakterier er for eksempel tandbørster, øjenservietter, øjenrens og rensevæsker. De forskellige produkter kan du læse meget mere om her.

Derudover kan en boston terrier have komplikationer med luftvejene ligesom andre bulldog-lignende hunde. Du skal derfor være opmærksom på ikke at trække for meget i selen, voldsom og langvarig gøen samt varmt vejr, da det kan forværre problemerne. Dog gælder det, at hvis du køber en bostonterrier fra en ansvarsbevidst avler, så skulle det ikke være noget, hunden kommer til at døje med. Leder du efter en boston terrier til salg, så tjek hundens avlspapirer hos de eksisterende ejere. Får du en sund og rask boston terrier, så er det eneste, du formentlig mærker til dette gen, at den snorker, når den sover.

Relevante produkter