Cavalier King Charles Spaniel

De bedste råd om Cavalier King Charles Spaniel

Hvis du ikke har modet på at få en cockerspaniel, er den næstbedste løsning en Cavalier King Charles Spaniel, selvom mange vil mene, at den alligevel er den bedste løsning. Det er der flere grunde til, men langt de fleste vil sige, at de solgte deres hjerte til denne lille hund på grund af dens store smukke øjne. Du får med denne hund et væsen, der både er venlig og loyal over for sin ejer og er særdeles imødekommende for alle slags mennesker.

Som udgangspunkt er det en hund, som er meget glad for selskab og for at være tæt på sin familie. Det er derfor ikke den bedste hund at vælge, hvis du og/eller din familie ikke er meget hjemme. Den bliver kaldt for en selskabshund, fordi den opfører sig pænt i store selskaber, mens den holder sig tæt til sin ejer.

Populariteten for Cavalier King Charles Spaniel

Allerede tilbage i 1600-tallet var den lille hund særdeles populær hos den engelske kongefamilie, som blev regeret under Kong Charles, hvoraf hunden også siges at have fået sit navn. I løbet af de næste par hundrede år var racen stadig populær hos overklassen, og først i 1920’erne begyndte resten af verden for alvor at få øjnene op for den lille hund. Det skete i forbindelse med en konkurrence, hvortil racen også fik tilføjet Cavalier til sig.

Da den engelske prinsesse Margaret i sin tid anskaffede sig en Cavalier King Charles Spaniel, blev den kun endnu mere populær, og i dag i Danmark er den på top-10-listen over foretrukne hunderacer. Det forstår man godt, eftersom temperamentet på disse hunde ikke er det største, og den er så imødekommende, som den er.

Cavalier King Charles Spaniels form og farver

Denne hunderace bliver betragtet som en lille hund, hvorfor den heller ikke bliver mere end gennemsnitligt 33 cm høj. Alt efter køn og opdragelse på hunden kan den veje alt lige fra fem til otte kg. Selvom den ikke er den største hund, kan den altså godt komme til at veje lidt ekstra, hvis man ikke er opmærksom på kost og motion til sin Cavalier King Charles Spaniel. Men med den rette levestil kan du forvente, at din hund vil leve til at blive helt op til 15 år gammel.

Cavalier King Charles Spaniels farver i pelsen kan være meget forskellige. Overordnet set bliver der skelnet mellem fire farver til denne hunderace. Det er svært at sige, hvilken af de fire kombinationer der er den oprindelige eller mest foretrukne, for de er efterhånden alle sammen lige populære og udbredte. Der er den såkaldte Black and Tan, som er sort med aftegninger i tanfarve. Den helt rødbrune farve, som bliver kaldt for Ruby. Der er også den hvide med pletter af kastanjebrunt, som bliver kaldt Blenheim. Og så er der den lidt mere specielle, hvor både sorte, hvide og tanfarvede aftegninger er blandet flot sammen, hvilket kaldes Tricolour.

For langt de fleste Cavalier King Charles Spaniel-hvalpe er det tydeligt at se på pelsen, hvilken farve den har og får ganske tidligt. Du skal bare være forberedt på, at pelsen på disse hunde kræver en del pleje.

Pelspleje for din Cavalier King Charles Spaniel

Mange tænker ved første øjekast, i hvor stor grad en Cavalier King Charles Spaniel fælder. Men til trods for den måske lange og flotte pels, fælder den lille hund ikke synderligt meget. Alligevel kræver det en god omgang pelspleje, for at hundens pels har de bedte forudsætninger. Det er en god idé, at du allerede, mens din hund er hvalp, vænner den til en næsten daglig rutine med at blive gennembørstet fra top til tå.

Der skal ikke meget til, for at en daglig frisering kan blive til en hyggestund mellem ejer og hvalp. På den måde kan du sikre, at du får børstet både bryst, hale, ben og ører så meget, som det er nødvendigt. Alt efter hundens aktivitetsniveau skal du være opmærksom på, om der danner sig små filterede knuder omkring benene og brystet, som du bør være lidt mere nænsom med at rede ud. Forsøg at gøre børstningen til en del af din træning af din Cavalier King Charles Spaniel.

Motion og træning med din Cavalier King Charles Spaniel

Som alle andre hvalpe vil din Cavalier King Charles Spaniel-hvalp også have godt af at træne sammen med dig. Generelt set er det en meget samarbejdsvillig hund, som i langt de fleste tilfælde er forholdsvis nem at træne, hvis du sørger for at gøre det i et tempo, der passer til hunden. Det er forskelligt, hvad din træning skal fokusere på, men du bør altid huske på, at en Cavalier King Charles Spaniel reagerer særdeles godt på ros og positive belønninger.

Det kan være godt at huske, når I for eksempel skal øve, at hunden skal være alene hjemme. Cavalier King Charles Spaniel er en hund, der gerne vil være sammen med sin familie så tit som muligt. Det betyder, at den ikke egner sig særligt godt til at være alene hjemme længere tid ad gangen. Den har for eksempel ikke noget imod at komme med på kontoret og blive hygget om der. Du kan gøre det til en del af træningen, at I øver adskillelse, hvis det er noget, der har betydning for jeres hverdag.

I det hele taget er det en god idé at tænke over, hvilken hverdag jeres familie har, og hvor og hvordan en lille hvalp vil passe ind i den. Det er, uanset hvilken type hund I er på udkig efter.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter