Dalmatiner

En dalmatiner er kendt for sine smukke store pletter på pelsen. Den byder dog også på meget andet end blot en smuk pels. Racen er udholdende og intelligent, hvilket gør den yderst lærenem. Den elsker mennesker og kræver menneskelig kontakt, og så er den både legesyg, loyal og har masser af energi.

En dalmatiners størrelse er typisk 48-58 cm i højden, og den vil veje mellem 25-30 kg som fuldvoksen. Her får du en legekammerat, som bliver op til 10-14 år.

Hvor kommer racen fra?

Dalmatineren stammer fra Dalmatien, som er en region i Kroatien. Først blev racen anvendt som vognhund, men senere blev den til en selskabshund. I 1900-tallet blev racen også brugt til at rydde vejene for brandfolk i England, hvilket også er med til at forklare, hvorfor racen i dag er maskot for mange brandstationer.

En hunderace, som er kendt for sin fantastiske pels

Pelsen er en helt unik egenskab, som dalmatinerhunde har. Pelsen er kort, let og blank, og den er typisk hvid med mørke runde pletter. Den korte pels er dermed nem at pleje. Den kræver ugentlige børstninger og en mere intens pleje hver anden eller tredje måned. Børstningen vil hjælpe med at fjerne nogle af de hår, som racen taber, og her anbefaler vi en blød børste eller handske, som er velegnet til at fjerne døde og løse hår.

En stor fordel er, at du er fri for klipning, når du vælger denne race. Den bør få et bad med jævne mellemrum med en god hundeshampoo, så du kan holde pelsen smuk og glansfuld.

Dalmatinerhvalpe

Lad os kigge lidt nærmere på ting, som er gode at vide om dalmatinerhvalpe. Først og fremmest er det godt at vide, at du ikke skal være bekymret, hvis din dalmatinerhvalp ikke har nogen pletter. For racen gælder det nemlig, at den først udvikler pletter efter nogle uger.

Derudover stiller mange følgende spørgsmål: Hvor mange hvalpe får en dalmatiner? Her kan vi sige, at det ikke er unormalt, at denne race får helt op mod 15 hvalpe i ét kuld. Dermed er det en god avlshund, men det er vigtigt at være forberedt på, at der kan blive fyldt godt op derhjemme med søde hvalpe.

Når det kommer til helbredsproblemer, bliver der desværre født mange døve hvalpe. Det kan være udfordrende for hunden, men det forhindrer heldigvis ikke hvalpen i at få et godt liv.

Dalmatiner og temperament

Når det kommer til denne race, vil nogle sige, at den har et stort temperament. Vi mener dog, at dette blot er et udtryk for den store mængde af energi og udholdenhed, som hunden har. Dens intelligente og hurtige tilgang til opgaver og leg er med til at give dig en energisk hunderace, som kan holde til meget.

Det er vigtigt at vide, at en dalmatiner godt kan bide en fremmed, hvis den bliver presset. Racen har det overordnet set godt med andre dyr.

Det er også vigtigt at kende til racens intelligente og snu tilgang, da den forstår at bruge denne til egen vinding. Racen gør sjældent, men du vil ikke være i tvivl, hvis der kommer ubudne gæster. Det er her, hvor du i høj grad kan mærke racens temperament og beskyttergen.

Foder til en dalmatiner

En dalmatiner har et særligt højt aktivitetsniveau, og den har brug for mange gåture og en masse god træning. Den elsker at løbe, og det gælder også lange distancer. Derfor skal den have det helt rigtige foder.

Alt efter om der er tale om en hvalp eller en fuldvoksen hund, bør du vælge højenergifoder, som egner sig særdeles godt til hunde, der har et højt aktivitetsniveau. De har brug for mere energi end en gennemsnitlig hund. Derudover vil godbidder være en stor fordel i forbindelse med træning, og det er mindst lige så vigtigt, hvis din hund har udfordringer med hørelsen.

Størrelse og alder på en dalmatiner

Der er selvfølgelig altid forskel på, hvor gammel og hvor stor din hund bliver, men her får du de gængse mål, som de fleste går ud fra. En hanhund vil blive mellem 53-58 cm i skulderhøjde, og en tæve vil blive en smule mindre med sine 48-55 cm. Vægtmæssigt ligger både hanhunde og tæver mellem 25-35 kg.

Den energiske hund er en forholdsvis stor race, men faktisk viser det sig, at den lever længe i forhold til sin størrelse. Derfor kan du forvente at få glæde af din hund i helt op til 14 år.

Dalmatineren er en god familiehund, som gør ganske sjældent og har masser af energi. Den er loyal over for sin familie og sørger for, at alle er trygge. Samtidig vil du få en intelligent hund, som er nem at træne med. Du skal dog også være klar på, at din hund kan udvise temperament over for andre hunde, og at den kræver en god mængde af motion.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter