Grand Danois

Oprindelse

Grand Danois er en stor hunderace, der kom fra Tyskland. Den blev kaldt hundenes Apollo, og den høje race blev brugt til jagt og under krigene. Historiske levn fra 36 f.Kr. viser Grand Danois optræde på græske penge.

I det 14. århundrede, var denne hund en dygtig jæger af vildsvin. Hunden blev også kendt for at klare en bjørn. Det menes, at racen var en blanding af Ulvehunde, gamle engelske Mastiffs og Greyhound.

I 1887 blev denne hund anerkendt som en race med sine talenter som spændte fra sporing , bevogtning og trækhunde. Hunden blev også vellidt på grund af hans yndefulde udseende.

Motion og pelspleje

Når Grand Danois’en er en hvalp, er han meget aktiv og kræver masser af motion. Men en voksen er mere afslappet og kræver minimal motion. Regelmæssige ture er mere end tilstrækkeligt. Det betyder, at Grand Danois kan leve i ethvert størrelse hjem med en lille eller stor gård.

Grand Danois’en er en korthåret hunderace, og kræver derfor minimal pelspleje. Børstning af pelsen kan gøres en gang eller to gange om ugen. Det meste fældning sker i varmere måneder af året, og regelmæssig børstning vil være nødvendigt i løbet af denne tid. Bade er nødvendigt hver anden måned, medmindre han får sig snavset til.

Neglene skal holdes korte og pæne fordi lange kløer kan blive fanget i polstring og tæpper. Trimning skal udføres omhyggeligt for at undgå at skære i huden, som vil medføre smerte og blødning.

Grand Danois’ens tænder skal børstes jævnligt med hunde tandbørste og tandpasta. God tandsundhed er vigtig for hans generelle velbefindende. For at forhindre øre infektioner, bør dens ører renses og holdes tørre. Enhver dårlig lugt eller betændelse bør tjekkes af dyrlægen.

Kendetegn

Grand Danois er en kraftfuld hund med et langt firkantet hovede. Han har en firkantet kæbe med et dybt næseparti. Hans mellemstore øjne er mandelformede, og hans ører er ranke og undertiden beskåret. Grand Danois’ens hale er sat højt, og hans poter er godt afrundet.

Pelsen er korthåret og glat i forskellige farver som sort, blå og hvid med uregelmæssige pletter eller sort med hvid krave , snude , bryst og halespids .

En voksen han kan måle 76- 86cm i højden og en tæve måler 71- 81cm med en gennemsnitsvægt på 54 - 91 kg og 45- 59 kg hhv .

Levetiden for Grand Danois er 6 til 8 år .

Temperament

Grand Danois’en er frygtløs og kraftfuld. Han er også blid, kærlig og eftergivende. Denne stærke hund kan drage fordel af grundtræning, for at etablere ejeren som leder af flokken og sikre hundens lydighed.

Hans størrelse betyder ikke noget. Han er følsom, ønsker at være omkring mennesker og higer menneskeligt kammeratskab. Dette gør ham til en dejlig familiehund.

En veltrænet Grand Danois vil normalt komme fint ud af det med andre mennesker og kæledyr. Selvom han er stor og skræmmende for nogle mennesker, er han faktisk meget venlig, selv til babyer og småbørn.

Grand Danois’en kan gø ofte og højlydt, som gør ham til en ønskelig vagthund. Men når årsagen til støjen er fundet, bliver han sin sædvanlige venlige selv. Han er beskyttende overfor sin familie.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter