Dogue de Bordeaux

Dogue de Bordeaux er en hunderace, der siges at stamme fra regionen Bordeaux i Frankrig. Den kaldes også Bordeaux Mastiff, franske Mastiff og Bordeaux Bulldog. Racen blev brugt som en jæger, kvægdriver, vagthund og kamphund.

Dogue de Bordeaux er en kort massiv og kraftfuld muskuløs hund. Racen har en tæt kort og grov pels. Dogue de Bordeaux har et tungt bredt hoved med masser af rynker . Farverne i hundens pels er mahogni, gylden,eller rød / brun og altid med en sort maske. Dogue de Bordeaux har små V-formede ører, der hænger ved siden af kraniet og har afrundede spidser. Racens øjne er mørke og små. Hundens hale er lang, muskuløs og tilspidset Den voksne Dogue de Bordeaux er ca 70 cm høj og vejer ca. 45 kg.

Hvis der er en hund, der føler samhørighed med sin ejer, er det Dogue de Bordeaux. Racen elsker menneskelig kontakt og anser det at bliver ladt alene som en straf. Dogue de Bordeaux er loyal, hengiven og beskyttende. Ligesom Alsace er denne hund en frygtløs race, da den er bevidst om sin egen styrke. Dogue de Bordeaux er en god familie hund - den er god til børn og andre svage dyr.

Dogue de Bordeaux kan bo i en lejlighed, så længe den får sit daglige gåtur og motion. Racen har en skarp lugtesans og hørelse. Dogue de Bordeaux har modtaget mere opmærksomhed efter at den har optrådt i filmen Turner og Hooch med den berømte amerikanske skuespiller, Tom Hanks.

Pelspleje af Dogue de Bordeaux

Selv om denne race har kort pels, fælder den meget

Børstning: brug en massagebørste daglig for at sprede hudens naturlige olie, og for at fjerne død hud og pels.

Vaskning: det er vigtigt at vaske Dogue de Bordeauxs ansigt ofte da der kan samle sig skidt i folderne som kan føre til hudinfektioner. Mange hundefrisører anbefaler at denne race skal vaskes regelmæssigt - brug en hundeshampoo til hyppige vaske.

Tør eller kedelig pels: måske har din hund brug for mere omega 3 og andre fedtsyrer, som er essentielle næringstof til en sund hund - tilføj lakseolie til hundens mad og du vil se en mere skinnende pels i løbet af nogle uger.

Relevante produkter