Dværgpinscher

Lille hunderace kendt som den tyske spitfire

Oprindelse

Dværgpinscher er en lille hunderace, der stammer fra Tyskland. I begyndelsen af 1800-tallet blev denne lille hunderace udviklet og kaldt Reh Pinscher, som betyder rådyr terrier. Dens kælenavn er Min Pin.

Det menes, at denne hund er en blandingsrace, som er resultat af krydsning mellem tysk Pinscher, italiensk mynde og gravhund. Den blev oprindeligt brugt til at jage små skadedyr.

Før Første Verdenskrig var Dværgpinscher populær, som en konkurrencedygtig udstillingshund i Tyskland, men de tal faldt efter krigen. De der var tilbage blev taget til USA og Europa. Den Amerikanske Kennel Klub anerkendte officielt denne race i 1929.

Kendetegn 

Dværgpinscher er en korthåret hund med en stærk snude og et smalt spidst hoved. Den har opretstående ører, som kan være beskåret og en oprejst hale, som kan være forankret. Poterne er små, ligesom en kats.

Kroppen er kompakt, robust og firkantet. Pelsfarver er normalt klar rød, hjorterød eller sort og tan.

En voksen Dværgpinscher har en gennemsnitlig højde på 25,4 - 31.8 cm med en vægt på 3,6-4,5 kg.

Levetiden for en Dværgpinscher er 14 til 15 år.

Temperament

Min Pin har en vild personlighed og elsker at være centrum for opmærksomhed. Den har en god sans for humor og elsker at lege.

Denne hunderace er territoriel og vil gø ad næsten alt. At stoppe denne adfærd i opløbet kræver tidlig træning. Min Pin er kendt for at være stædig og selvstændig. Den kan være lidt aggressiv over for andre hunde og reserveret omkring fremmede.

Denne selvsikre energiske hund er nysgerrig og pågående. Mere erfarne hundeejere foretrækkes til Min Pin. Små børn, der har tendens til at lege vildt, vil ikke være den bedste kammerat til denne hund.

Pleje 

Denne aktive hund har brug for masser af plads til at lege og regelmæssige gåture. En indhegnet have vil være bedst, for at holde den fra at strejfe.

Min Pin’s pels er glat og korthåret, hvorfor kun minimal pleje er nødvendig. Lejlighedsvis børstning er nødvendig, da den fælder regelmæssigt.

Behovet for pleje er størst i koldt vejr, når den har brug for trøjer og tæpper til at holde varmen. Badning bør være hver tredje måned, eller når det er nødvendigt.

Dværgpinscheren bør modtage regelmæssig øre-rengøring. Enhver betændelse eller lugt bør tjekkes af dyrlægen. Neglene skal trimmes regelmæssigt for at holde den sikker fra skader.

Relevante produkter