Engelsk Bulldog

Engelsk bulldog, et charmerende væsen

En engelsk bulldog er en glad hund, der spreder glæde til dens ejere med dens charmerende udseende og venlige facon. Til trods for dens store egenrådighed, så er det en hund, der elsker samvær og er fuld af hengivenhed over for dens familie og ejer.

En engelsk bulldog er den perfekte hund til dig, der ønsker en charmerende og kærlig selskabshund, der har overskud til at håndtere dens til tider stædige facon.

Oprindelse og racens historie

Bulldog betyder tyrehund, og dette stammer tilbage fra 1600-tallet, hvor bulldogracer blev avlet i England til at kæmpe mod andre dyr som en attraktion. Bulldogen er oprindeligt en krydsning mellem en mastiff og en jagtterrier, der gjorde det muligt for den både at holde fast i tyren uden af miste pusten og gjorde den lavbenet nok til at undgå spark fra de store tyre.

Da dyrekamp blev ulovligt i England, gik racen engelsk bulldog fra at være en kamphund til at være den engelske nationalrace. En engelsk bulldog er dog stadig et muskelbundt og en mellemstor hund, der placerer sig i FCI-gruppe 2 for schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde.

Den letgenkendelige engelske bulldog

En engelsk bulldog er nem at kende, den har et karakteristisk udseende med dens korte ben, muskuløse opbygning, foldende hud og flade ansigt. Selvom en engelsk bulldog er ganske kortbenet og kun har en højde på 35-40 centimeter, så har en engelsk bulldog en vægt på hele 23-25 kilo. Hvilket er højt for et ret kortbenet væsen.

Men hvis du stiller en avler spørgsmålet, hvor stor bliver en engelsk bulldog? Så er det ikke sikkert, du får et svar. Det gælder nemlig, at højden for en engelsk bulldog ikke har en angivet racestandard, du kan derfor sagtens komme ud for, at din engelsk bulldog er lavere eller højere end de ovenstående værdier. Derfor gælder der også samme uklare svar til spørgsmålet ”hvad vejer en engelsk bulldog”, da vægten varierer med størrelsen.

En engelsk bulldog er kendt for dens ansigt, der er fladt med et kort næseparti. Sammen med en opstoppersnude og en masse hudfolder, får den engelske bulldog et helt specielt udseende. Hudfolderne ses tydeligt på grund af dens meget korte, glatte og nærtilliggende pels, der kommer i farverne ensfarvet rød i mange nuancer, fawn, brindlet med sorte eller hvide aftegninger. Denne pels er nem at passe.

Engelsk bulldog, livsnyderen i hundestørrelse

En engelsk bulldog er til trods for den tidligere status som kamphund en meget venlig og hengivende hund, der både er kærlig og særdeles glad. Mange har dog tendens til at frygte den muskuløse hund, da den har et berygtet temperament. Dette er dog blevet skruet ned over årene, og du kan nu ved konsekvent opdragelse af din engelsk bulldog fra hvalpestadie og ved at vise, hvem der bestemmer, helt komme omkring dette samt dens stædighed. Der er en række gode redskaber til at opdrage din engelsk bulldog fra hvalpestadie og senere hen, så du får en kærlig, lydhør og venlig engelsk bulldog.

Det gælder dog, at en engelsk bulldog er en følsom hund, så selvom opdragelsen skal være konsekvent, så skal den også være kærlig. Den har det bedst med korte træningspas, der ikke har for meget fart på, da den har svært ved at holde koncentrationen og generelt er en livsnyder. Så ønsker du en rolig, kærlig, glad og lidt doven hund, så er denne race lige noget for dig.

Din engelsk bulldogs behov

Bulldoger har ikke mange krav til deres dagligdag, hvis det stod til dén, så ville den nok allerhelst ligge henslængt det meste af dagen og selv bestemme, hvornår der skulle ske aktiviteter. Men selvom den er doven, og det kræver lidt at overtale den til at komme ud ad døren på en gåtur, så har den godt af to gåture om dagen og lidt aktivering i korte sekvenser.

Udover træning og aktivitet har en engelsk bulldog behov for at blive plejet. Selvom dens korte pels gør, at den ikke kræver så meget pelspleje, så er det en god idé at børste den efter behov. Du kan 100 % få den til at gå med til en børstning, hvis du investerer i en børste, der også masserer.

Noget der modsat pelsen kræver omhyggelig opmærksomhed, er bulldogens hudfolder. Det er vigtigt at få rengjort rynker og folder, så der ikke sidder snavs og samler sig fugt, der kan give betændelse eller svamp. Dette skal gøres hver dag og kan gøres med forskellige plejeprodukter.

En sund engelsk bulldog

Selvom en engelsk bulldog virker robust og standhaftig, så har den en række sundhedsproblematikker, der kan påvirke sundhed for en engelsk bulldog og levetid for denne race.

En engelsk bulldog er født med en flad snude, hvilket giver den dens karakteristiske udseende. Men nogle bulldoger har fået for snævre næsebor og blødt væv i næsen og svælget. Det betyder, at de kan få tung vejrtrækning og problemer med luftvejene. Du skal derfor, når du vælger din engelsk bulldog, være sikker på, at opdrætteren har avlet på sunde og raske bulldoger uden vejrtrækningsproblemer.

Derudover kan bulldoger have problemer med for høj varme og for store anstrengelser afledt af samme problematik med vejrtrækningen. Derfor er det vigtigt at sørge for skygge, og at den også får ro. Hvis du sikrer dig dette, så er svaret på spørgsmålet til, hvor gammel en engelsk bulldog bliver, cirka 8 år.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter