Sammenfiltret og knudet pels? Her er hvad du kan gøre

Våd og Fugtig = Sammenfitret pels! Her er hvad du kan gøre!

Alle med en mellemlang eller lang pels på deres hund eller kat, har måttet beskæftige sig med sammenfiltret pels og måske endda knuder i pelsen. Irriterende, ikke? Hvad kan du gøre ved det? Det afhænger af, hvor sammenfiltret pelsen på dit kæledyr er, og dit kæledyrs tolerance niveau.

Her er et par løsninger:

1. Pelsen er sammenfiltret flere steder og knuder meget tæt på huden:
Du bliver nødt til at trimme din hund/kat kort. I hvert fald de steder hvor der er faste knuder, skal du trimme dem helt af i bunden, hvor der forhåbentlig er en smule pels tilbage at trimme i. Du kan gøre det derhjemme eller tage den til en hundesalon. Hvis du gør det derhjemme, skal du bruge et Oster skær 30 eller skær 40 på din trimmer. Dette skær vil trimme det meget kort. Hvis huden er lyserød eller irriteret efter beskæringen, så brug en hot spot creme.

Hvis du er nødt til at trimme sammenfiltrede og områder med knuder mange steder, kan du lige så godt trimme hele hunden/katten rimeligt ned, så han ikke ligner en, der kommer fra en Frankenstein teater rolle, men du behøver ikke at bruge Oster skær 40 over hele kroppen. Brug for eksempel standard skæret der følger med til trimmeren til resten, sammen md en kort afstandskam, når du har trimmet filter og knuder væk. Så er der ikke områder i pelsen, der er klippet helt i bund, og andre steder, hvor det er flere centimeter. 

2. Pels er sammenfiltret nogle steder, men ikke så tæt på huden og ingen knuder:

I dette tilfælde behøver du ikke en trimmer. Du skal bruge en god udredningskam og udredningsspray.

Spray området med udredningssprayen, vent nogle få minutter, og start kæmning. Din hund/kat kan stadig føle nogle træk, og kan muligvis ikke lide det, så gør det forsigtigt. Gør det, når han er mere rolig, ikke når han har overskydende energi.
Efter at hunden/katten er helt udredt, vask din hund med en god shampoo og balsam, tør hunden grundigt, og børst ham ugentligt, for at undgå fremtidige knuder og filter.

Afføring hænger i pelsen?

Hvis din langhårede hund/kat har tendens til at have tørre klatter med afføring i pelsen omkring dens ende, og trækker det rundt om i huset, kan en hygiejnisk trimning af håret være en god idé.

Sådan gør du det:

  1. Vask dit kæledyrs bagdel
  2. Vent til det tørrer (kan også bruge en tørreklud)
  3. Gå til et lukket område, hvor han ikke kan løbe væk fra (F.eks. en gang)
  4. Tænd for trimmeren, og lad dit kæledyr vænne sig til støjen
  5. Distraher ham, og trim bagdelen, når den har sin hale oppe
  6. Vær meget forsigtig når du trimmer

Observér pels og hud!

Brug mere tid på at iagttage dit kæledyr 1 gang om ugen. Du kan få øje på mange eventuelle problemer.

→ Er der hot spots?
→ Områder med manglende pels?
→ Tegn på lopper såsom sorte sandede prikker (som er loppeafføring) og hvide sandede prikker (kan være loppeæg)?
→ Tør pels? (prøv at give den lakseolie, det gør som regel underværker, og du vil bemærke forbedringer inden for 2 til 3 uger).
→ Irriteret hud? (kan være fødevareallergi, mangel på visse mineraler og vitaminer, eller svamp).

Invester i en kvalitets shampoo og godt hundefoder, og du vil se en enorm forbedring i sundheden for din hund/kats hud og pels.

Relevante produkter