Sådan transporterer du bedst din hund

Når man ejer en hund, kan man ikke undgå at skulle have hunden med rundt til steder, hvor man ikke bare kan gå til. Det kan være til stranden for en hyggelig gåtur, men det kan også være til dyrlægen, når det årlige tjek skal ordnes. Nogle gange kan det endda være, at man skal ud at flyve med sin hund, og det kræver lidt planlægning.

Det kan også være fristende bare at lade hunden hoppe ind på bagsædet i bilen og køre afsted på ferie mod udlandet, men det er faktisk sådan, at der fx i Tyskland og Sverige er krav om, at hunde skal være spændt fast eller være i et hundebur, når de transporteres i bilen. Dette er for både din og hundens sikkerhed, for hvis der sker et uheld, og hunden sidder på bagsædet uden at være fastspændt, kan det give store skader på både dig, hunden og bilen. Derfor er det en god ide også at gøre brug af et hundebur i bilen, når du kører rundt i Danmark, selvom der ikke er lovkrav om det.

Det er altså vigtigt at have det rigtige udstyr klar, når hunden skal transporteres i bilen, hvis du skal køre i andre lande end Danmark. Det gælder desuden også transport af hund i fly og deslige. Her gælder der ofte helt særlige regler, som kan variere meget fra flyselskab til flyselskab.

Transport af hund i bilen kræver et godt hundebur til bil

Uanset om turen går til stranden eller til dyrlægen, gælder det om at have et solidt hundebur til bilen. Det kan være i form af fx en transportkasse til hund, der kan foldes sammen, eller et transportbur til hunden, som kan sættes fast i bagagerummet. Uanset hvilken løsning man vælger, gælder det om, at hunden kan placeres et sikkert sted, mens man kører afsted.

Når man vælger et bur til hundetransport i bilen, gælder det om at vælge et bur, der passer til hundens størrelse, således at den kan sidde komfortabelt i sit hundetransportbur. Der findes mange forskellige transportkasser til hunde i enhver størrelse, og derfor er der rig mulighed for at finde et passende transportbur til hunden.

Et alternativ til at have hunden i et transportbur, som sidder fastinstalleret i bagagerummet, kunne være en hundetransporttaske, som kan foldes sammen. Det giver også god mulighed for at tage transportburet til hunden med sig, når man forlader bilen.

Det kan selvfølgelig også virke voldsomt med et kæmpe transportbur i bagagerummet, hvis man ejer en lille hund. Her kan man med fordel overveje fx en sikkerhedssele til hunden, hvis man skal ordne transporten af en lille hund i bilen.

Tag hunden med i offentlig transport

Det er selvfølgelig én ting at transportere hunden i sin egen private bil eller lånebil, men det er lidt en anden sag, når man skal have hund med i offentlig transport. Der går det ikke med et tungt hundetransportbur, når man skal have hunden med i bussen, og derfor er man nødt til at tænke over andre alternativer som fx et flytbart bilsæde til hunden eller en hundetaske, som nemt kan bæres over skulderen, når der skal skiftes bus.

Der findes mange forskellige hundetasker, og valget af taske afhænger i høj grad af hvilken hund, du har, og hvordan du skal transportere hunden. Har du en mindre hund, kan du for eksempel vælge en rygsæk eller en trolley, som du nemt kan transportere din hund i. De er praktiske, behagelige og komfortable for såvel dig som for din hund.

Rygsækken kan du let tage på ryggen, og er ideel til dig med en lille hund, når du for eksempel skal med offentlig transport som bus eller tog. En hundetrolley fungerer lidt lige som en kuffert og har typisk et teleskophåndtag, så du let kan trække din trolley, og dermed slipper du for at bære din hund afsted.

Skal man ud at rejse med hunden i fly, gælder det ligeledes om at anskaffe sig en måde at transportere hunden på, som ikke involverer tunge stålbure. Det afhænger dog i høj grad af det enkelte flyselskab, om man kan nøjes med med at investere i fx et foldbart kanvasbur, eller om der skal andet til.

Derfor er det utrolig vigtigt, at man altid undersøger flyselskabets regler for transport af hunde i flyet, og derudover er det en god idé at tjekke, om ens transportbur er godkendt af IATA – det står for International Air Transportation Association, og det er dem, man skal rette sig efter i sidste ende, når man er ude at flyve med sin hund.

Husk træningen!

Uanset om man skal flyve med hunden eller bare køre en tur i bilen, er det nødvendigt med et transportbur til hunden, som passer til formålet og til hundens størrelse. Derudover er det også utrolig vigtigt, at man sørger for at give hunden nogle positive oplevelser i forbindelse med disse ture.

Det kan nemlig være en utrolig svær opgave og en særdeles træls oplevelse at få en hund ind i et transportbur, den bare ikke gider at være i. Derfor er det utrolig vigtigt, at man sørger for at træne transporten i et bur, kasse eller bilsæde med hunden forud for sine rejser eller ture. Det gælder om at skabe positive associationer med hundens bur, så der ikke opstår problemer med at få hunden læsset.

Har din hund problemer med at køre, kan det også være en god idé at sørge for et godt hundetæppe til transport. Sørger man for at have et blødt underlag i transportkassen, giver man hunden de bedste muligheder for at slappe af under køreturen. Det kan i sidste ende hjælpe med at skabe nogle gode oplevelser for hunden.

Har din hund tendens til at blive køresyg, er det også en rigtig god idé at tage højde for dette og forberede sig selv på eventuelle uheld. Det kan fx være en god idé med en plastbund til transportburet, så man nemt og hurtigt kan få renset buret efter køreturen.

Relevante produkter