Gode råd til bedst at hjælpe din hund i sommervarmen

Sommer og sol giver dig mange muligheder for en masse udendørs sjov og leg med din hund. Det er dog også en tid hvor du skal være ekstra opmærksom på din hund, da sommervarmen i værste tilfælde kan betyde dehydrering og hedeslag. Vi har her samlet nogle gode råd til, hvad du kan gøre for at gøre de varme dage mere behagelige og sjove for dig og din hund.

Det er meget vigtigt at hunden altid har adgang til skyggefulde steder, gerne et sted med lidt blæst er optimalt. Din hund skal også altid have adgang til frisk vand også når I er ude og gå tur. Vandflasker og -skåle, der er nemme at transportere, er derfor altid en rigtig god ide at medbringe på turen. Og apropos gåture, så vent gerne til de sene aftentimer eller tidlige morgener, hvor temperaturen ofte er lavere, med at gå de meget lange ture.

En anden ting der er vigtig at huske er at asfalten kan blive ekstrem varm og dermed kan skade hundens poter. Det er derfor vigtigt at beskytte dem med potevoks.

Pas på med at efterlade din hund alene i bilen og hvis det bliver nødvendigt i kortere tid, så sørg altid for at reducerer temperaturen inde i dit køretøj. Du kan med fordel benytte en bilkøler.

En kølevest og kølemadras gør livet for hunden meget mere behageligt. Vælge gerne en kølemadras, der hverken skal sættes i stikkontakten, bruge vand eller lægges i fryser eller køleskab, men hvor kølefunktionen aktiveres blot ved at hunden lægger sig på den. Så kan du altid medbringe den til din hund.

Vi mennesker elsker at bade når det er varmt, det gør hunde også. F.eks kan en tur på stranden være dejligt. Husk at når du medbringer din hund på stranden i sommerhalvåret (april til og med september) skal hunden være i snor. Og bemærk, at der er en del strande, hvor det er helt forbudt at medtage hund. Et alternativ til stranden er at købe en hunde pool til haven. Som os mennesker har hunde ikke svedkirtler over hele kroppen, derimod kun på deres trædepuder og næser. Hunde kan altså ikke svede gennem huden og derfor bruger de tungen til at komme af med overskudsvarme. Tilbyd derfor din hund et kølelegetøj.

Lopper og flåter er især aktive i sommerhalvåret, og derfor er det en god ide at investere i produkter imod de små kryb.

Se hele vores sommer kollektion HER.

PetLux ønsker dig og din hund en dejlig sommer!

Relevante produkter