Pas på den varme asfalt - sådan beskytter du din hunds poter

Hedebølgen er på vej og derfor skal du være ekstra opmærksom på at det ekstremt solrige og meget varme vejr for det kan nemlig medfører skoldhed asfalt. Og det kan desværre medfører alvorlige skader på dit kæledyrs poter. 

Forventeligt stiger temperaturene til over 30 grader i de kommende dage, og derfor bliver den sorte asfalt let glohed. 

Så hvad kan du gøre? Du kan først og fremmest sørger for ikke at gå ture med din hund når det er aller varmest, så derfor gå tur så tidligt eller så sent som muligt. Og når du er ude og gå, så prøv evt. selv at gå på bare tæer, så du selv mærker, hvor varm asfalten er. Vælg gerne steder til turen, hvor der er mest mulig skygge f.eks i skoven. 

 For at beskytte poterne kan du med fordel bruge potevoks.  Potevoksen  fugter og beskytter poterne, så de undgår at sprække og gør samtidig poterne stærkere og mere modstandsdygtige imod de varme overflader.  

Hunde er født med bløde, følsomme trædepuder og kontakt med varme fortove og stier og eksempelvis sand på stranden gør hundens poter ru og ridsede. Det gør at der ikke skal meget til før der skabes rifter og sprækker som kan ende ud i sår der er meget smertefulde for din hund. 

Du kan f.eks vælge PawTection, som beskytter hundens poter ved at lave en beskyttende hinde på trædepuderne. Så om sommeren undgår du at den varme asfalt skader poterne. Samtidig låser PawTection potevoks fugten inde i poterne, hvilket gør at trædepuderne ikke tørrer ud i samme omfang, som hvis du ikke tilfører Pawtection. 

Relevante produkter