Gør hjemmet klar til din nye hundehvalp

Har du været ude at kigge på hundehvalpe, og er du blevet så forelsket, at du bare må have en med hjem? Så er det vigtigt at få styr på nogle forskellige ting, inden du er helt klar til at give hvalpen masser af kærlighed i jeres fælles hjem. Du skal for eksempel vide, hvor meget en hvalp må lege, og hvad du skal have til en hvalp af forskellige legetøj og udstyr. Læs videre her på siden, og bliv endnu klogere på forberedelserne til hundeeventyret.

Hvor meget må en hvalp lege?

Små hundehvalpe er utrolig søde, og man kan næsten ikke lade vær med at lege med dem. Men det er dog vigtigt at være opmærksom på, at de små hvalpe ikke har nær så meget energi som større hunde, og derfor har de brug for flere pauser. Du bør derfor altid sikre, at du ikke overskrider, hvor meget en hvalp må lege.

En hundehvalp bliver hurtigere stresset, og du bør derfor maksimalt lege med en hvalp i 10 minutter ad gangen. Nogle gange kan det også være nok med mindre tid, så det er vigtigt at holde øje med hvalpen. Bruger du for lang tid på hvalpelegen, bliver hunden i stedet stresset, og det ender faktisk med at være en negativ oplevelse for hvalpen. Og det er jo ikke formålet.

Det skal dog siges, at leg med hvalpen, med og uden hvalpelegetøj, er vigtigt for at skabe en god relation mellem hund og ejer. Legen er med til at give en god kommunikation og opdragelse, hvilket resulterer i en sund, positiv og velopdragen hund. Men at stoppe, mens legen er god, kan være svært. Vær altid opmærksom på tegn fra hvalpen, så I får holdt de nødvendige pauser på dagen.

Hvad skal du være opmærksom på, når du får en hvalp?

Når du får hundehvalpen med hjem, er der flere ting, du bør huske. Hundehvalpen kommer fra vante omgivelser, så det kan være lidt af en omvæltning at komme ind i et nyt hjem. Vær derfor i nærheden af hvalpen, så den stille og roligt kan falde til i de nye omgivelser. Det er også en god idé at lægge en madras på gulvet og sove med hvalpen de første par nætter.

Men hvad skal du have til en hvalp i hjemmet for at omgivelserne er optimale? Det er nødvendigt med et halsbånd, så du kan starte med at gå små ture med hvalpen. Her skal du huske at sætte hundetegnet fast, da det er lovpligtigt i Danmark. Du bør også anskaffe dig forskellige udstyr i form af en negleklipper, hundekurv, vandskåle, kravlegård og naturligvis masser af godbidder og hvalpefoder. Derefter skulle du gerne være klar til at få hvalpen helt på plads derhjemme.

Derudover bør du også starte opdragelsen hurtigst muligt. Så har du nemlig større chance for at få en renlig og opdragen hund meget hurtigere. En hvalp kræver masser af opmærksomhed, da den nu skal til at lære en masse nye ting, møde nye mennesker og opleve alt muligt, den aldrig har prøvet før. Vær derfor sikker på at have tiden og energien til at opdrage hvalpen på en sund og positiv måde.

Hvordan opdrager man en hundehvalp?

Så hvordan passer du en hundehvalp i de første år? Når du har fået en hundehvalp, er det vigtigt at starte opdragelsen ret tidligt. Typisk siger man, at en hvalp kan opdrages, når hvalpen er tre uger gammel. Her er det vigtigt, at du starter med at skabe et godt tillidsbånd mellem dig og hvalpen.

Du opdrager en hundehvalp ved at vænne den til fysisk kontakt. Du vil ofte få gæster, der gerne vil snakke med din hund, så det er meget vigtigt, at hunden forstår den fysiske kontakt. Det er dog også vigtigt, at hvalpen forstår pladsen i familien. Det er dig, der bestemmer, og det bør du ikke lave om på.

Selvom det er dig, der bestemmer, er det væsentligt, at du aldrig straffer hunden under opdragelsen. Det kan nemlig skabe splid mellem ejer og hvalp, hvilket er en dårlig start på opdragelsen. Sørg i stedet for at belønne hvalpen med godbidder og leg, når den gør de rigtige ting. Vær derudover sikker på, at du ikke går for hurtigt frem i opdragelsen. Det kan nemlig være udmattende at lære nye ting hele tiden. Hav derfor også styr på, hvor meget din hvalp må lege, så I sammen kan gøre opdragelsen sjov og lærerig.

Hvornår kan en hundehvalp være alene hjemme?

Efter otte uger kan du begynde at træne hvalpen til at være alene hjemme i kort tid ad gangen. En voksen hund har ikke problemer med at være hjemme i otte timer, men det gælder ikke hvalpe. Det er meget forskelligt fra hvalp til hvalp, hvornår du kan lade den være alene hjemme i huset. Det anbefales, at du ikke lader en hundehvalp være alene hjemme i længere tid, end den kan holde sig.

Der er mange ting, du skal holde øje med, når du får et nyt familiemedlem. Hvor meget en hvalp må lege, og hvordan du opdrager en hundehvalp, er blot nogle af de mange spørgsmål, som nye hundeejere er i tvivl om. Det er derfor altid en god idé at spørge en med erfaring, hvis du er i tvivl om, hvor lang tid din hundehvalp kan lege, eller hvor langt du må gå med den. Det er vigtigt, at du har forberedt dig grundigt, inden du får en hundehvalp.

Relevante produkter