Gør hundepelsen klar til sommervejret

Det danske sommervejr er over os. Har du fået kigget på hundens pels, og synes du den er for lang til de lune temperaturer? Så er det nu, du skal til at gøre noget ved sagen. For en varm hund under den tykke pels kan give problemer. Læs mere om, hvad du kan gøre for hunden og hundepelsen, så den bliver helt klar til sommeren.

Hund og varme kan være en dårlig kombination

En hund er som regel fra naturens side beskyttet mod vind og kulde. Pelsen på hunden er nemlig med til at holde hundens kropstemperatur stabil, så alle organer fungerer, som de skal. Men hunden kan få problemer i sommermånederne, da den ikke selv kan smide en stor del af pelsen. Derfor bliver du nødt til at træde til for at hjælpe din hund, så godt du kan.

Din hund vil automatisk starte med at fælde, så den mister noget af pelsen, inden det bliver varmt udenfor. Der er selvfølgelig forskellige hunderacer, og hos nogle racer skal du især være opmærksom på, om varmen påvirker hunden på grund af en tyk pels. En varm hund kan nemlig blive meget syg af hedeslag, hvilket vi naturligvis som hundeejere gerne vil undgå.

Det kan derfor være nødvendigt, at du finder klippemaskiner og sakse frem, så du selv kan trimme hunden. Det er også en mulighed at tage forbi en hundefrisør, så du får gjort arbejdet professionelt. Hvis du selv vil klare klipningen, bør du vide, at det ikke altid er lige let at klippe en hund, og resultatet bliver højst sandsynligvis ikke så kønt i første omgang. Men øvelse gør mester, og din hund vil sætte pris på det i sommervarmen.

Hvad kan du gøre for din hund i sommervarmen?

At fjerne noget af pelsen kan gøre en stor forskel for en varm hund. Men der er også meget andet, du kan gøre for at være sikker på, at din hund ikke får det for varmt. Det er vigtigt, at din hund altid har adgang til frisk vand, specielt om sommeren. Det er nemlig med til at holde væskebalancen ved lige ligesom hos os mennesker. Derudover køler vand også en varm hund. Det gælder også, når du går tur med hunden. Det er altid en god idé at have vand med på gåturen.

Det er derudover alfa og omega, at hunden har adgang til skygge. Bruger hunden meget tid i solen, kan den faktisk blive solskoldet. Derudover har solens stråler en kraftig virkning, hvis du har en hund med en sort pels. Det er derfor nødvendigt, at hunden har et sted, hvor den kan søge væk fra solen for at kunne køle ned og holde pause.

Har du en stor balje, der kan fyldes med vand, kan det også være med til at gøre en forskel for en varm hund. Det er nemlig en supergod måde for hunden at køle ned på. Det kan du også gøre med en vandflaske. Du kan også bruge en kølemåtte, som hunden kan ligge og slappe af på. Har du hunden med på tur om sommeren, er det vigtigt, du aldrig lader hunden være inde i bilen. Selv med aircondition bliver det meget varmt i bilen.

Derfor fælder din hund meget om sommeren

Din hund fælder hele året, så den er klar til temperaturforskellene mellem vinter og sommer. Har du en god temperatur inde i huset, vil hunden naturligt tilpasse sig den varme og smide noget af pelsen. Førhen brugte hunden træer og grene til at skille sig af med pelsen, når det blev varmt udenfor. I dag kan du dog hjælpe hunden med at gøre pelsen klar til varmen ved at bruge en hundebørste eller trimme pelsen.

Hvis du gerne vil undgå en varm hund om sommeren, er det en god idé at være opmærksom på pelsen. Det er nemlig ikke altid, at hunden selv kan smide nok at pelsen. Det kan skabe problemer, når vi får høje temperaturer. En trimning af pelsen er samtidig med til at stimulere blodomløbet, hvilket giver hunden en sundere og renere pels. Det er derfor ikke kun med til at nedkøle en varm hund, men det er også sundere for hunden at trimme pelsen.

Vær opmærksom på hedeslag

De varme sommerdage kan være årsagen til hedeslag hos en hund. Det er en meget ubehagelig oplevelse for alle, både hunde og mennesker. Et hedeslag hos en varm hund kan i værste tilfælde være livstruende, så det er godt at være på forkant, inden sommeren melder sin ankomst.

Tydelige tegn på hedeslag er, når hunden halser voldsomt og får røde slimhinder. Hunden vil typisk blive mere urolig og kan virke meget forvirret. En hund, der er ramt af hedeslag, kan have svært ved at komme op på benene og ende med at blive bevidstløs. Det er derfor vigtigt, at du husker at nedkøle din hund.

Brus den varme hund med vand, der ikke er alt for koldt. Typisk mellem 15-20 grader i et stykke tid. Du kan også vikle et køligt håndklæde omkring hunden. En varm hund med hedeslag kan være meget alvorligt, og det kan derfor være nødvendigt at få fat i en dyrlæge.

Vær altid opmærksom på din hund og varme sommerdage, og så burde der ikke opstå nogle problemer. Specielt hvis du allerede har forberedt hundepelsen til varmen.

Relevante produkter