Hvad er Bluesign®?

Bluesign® er et certifieringssystem, der fremmer bæredygtighed og sikkerhed i tekstilproduktion. Det blev etableret i år 2000, og dets formål er at spore og verificere materialets vej gennem hele produktionsprocessen, fra kemikalier, fibre og farver der anvendes, til det endelige produkt og de hænder, der skaber det.

Systemet fokuserer på kemikaliehåndteringsevnerne, affalds- og genanvendelsesmuligheder, samt miljø- og arbejdersikkerhed.

Brands og leverandører kan blive bluesign® certificeret, hvilket betyder, at de forpligter sig til kun at bruge bluesign® godkendte materialer og implementere bæredygtige metoder i deres drift.

Brands som Ruffwear mener, at ydeevne og bæredygtighed går hånd i hånd, og de er derfor bluesign® certificerede ved at bruge godkendte faciliteter og bruge bluesign® godkendte materialer i produktion af deres produkter.

Det er et stort arbejde og de certificerede virksomheder kan være stolte, af at være en del af indsatsen for at forbedre den miljø- og sociale påvirkning af tekstilproduktionen og være med til at skabe en lysere fremtid for deres industri.

Vil du vide mere om Bluesign® kan du læse mere om deres arbejde her: https://www.bluesign.com/en

Vil du vide mere om Ruffwear og deres arbejde som Bluesign® certificeret? https://ruffwear.com/pages/what-is-bluesign

 

Relevante produkter