Vælg det rigtige hundefoder til din hund

Vælg det rigtige hundefoder til din hund

Når det kommer til hundefoder, er der meget forskelligt at vælge imellem. Det kan derfor være vanskeligt at vide, hvilket hundefoder du skal vælge til din hund. Forskellen kan nemlig have indflydelse på, hvor sund og glad din hund er. Du kan læse mere om, hvilket hundefoder du skal vælge til din hvalp eller din voksne hund lige her.

Hvilket hundefoder skal jeg vælge?

Det er et spørgsmål mange førstegangshundeejere stiller sig selv. Svaret kommer an på, hvilken hund du ejer, og hvor gammel din hund er. Der er nemlig stor forskel på indholdet i hundefoder, når det kommer til voksne hunde og hvalpe.

Når du først får din hund, er det altid en god idé at fortsætte med det hundefoder, som hunden har været til. Det kan nemlig kræve lidt tilvænning at skifte til et andet fodermærke. Især når det gælder hundefoder til hvalp, er det en god idé at vente lidt med at skifte, så hvalpen kan finde sig til rette i det nye hjem uden alt for mange ændringer.

Når du leder efter det rigtige hundefoder, bør du undersøge markedet for dine muligheder. Test dit hundefoder, og hold øje med din hund. Hundefoderet har nemlig stor indvirkning på din hunds adfærd, pels og afføring. Oplever du, at hundens energiniveau falder, bør du overveje at skifte tilbage til dit gamle hundefoder eller prøve noget helt andet. Det samme gælder, hvis hunden begynder at fælde mere, end den plejer, efter du har skiftet til et andet foder.

Hundefoder til små hunde

Når det kommer til, hvilket hundefoder du skal vælge til hundehvalpen, er det vigtigt at fokusere på hvalpefoder. Det skyldes, at sammensætningen af foderet er lidt anderledes end det hundefoder, man giver til voksne hunde. En hvalp er meget mere skrøbelig end en voksen hund, så det er vigtigt at holde ekstra godt øje med hvalpen.

På et tidspunkt bør du selvfølgelig skifte hvalpefoderet ud med almindeligt hundefoder. Det bør du gøre lidt efter lidt, så du giver hunden en blanding af hvalpefoder og hundefoder. Over tid bør du give hunden mere og mere almindeligt hundefoder frem for hvalpefoder. Det gør, at hunden har lettere ved at vænne sig til det nye foder. Tidspunktet for skiftet afhænger af størrelsen og racen på din hund.

Op til dig at vælge det rigtige hundefoder til hvalp og hund

Hvilket foder der er det bedste til din hund, er det kun dig, der kan vurdere. Der er masser af forskellige valgmuligheder, og din hund kan reagere anderledes end andre hunde. Hold derfor øje med din hvalp eller hund, når du giver den nyt foder.

Der findes en tommelfingerregel, der kan være med til at bestemme, om du har fat i et godt hundefoder. Det gælder både foder til hvalp og hundefoder til en aktiv voksenhund.

Indholdet af kød i hundefoderet skal være rigtigt kød. I nogle produkter vil du finde animalske biprodukter, som ikke er lavet af rigtigt kød. En hund har brug for kvalitetsfoder, og det får den bedst igennem kød. Prøv derudover at finde noget foder, der kun indeholder lidt korn. Kornet er som udgangspunkt ikke noget problem for en hund, men det gør heller ikke noget godt for hunden. Så kan du finde et hundefoder, der består mest af kød, er det oftest at foretrække.

Tjek altid ingredienserne på bagsiden af produktet. Det kan pege dig i retning af, hvilket hundefoder du bør vælge. Det er nemlig ikke så ligetil, så du bliver ofte nødt til at kigge på forskellige mærker.

Hvad du bør have i baghovedet ved valg af hundefoder

Ingen hunde er ens. Det kan gøre det svært at finde ud af, hvilket hundefoder du skal investere i. Men der er nogle kriterier, du bør være opmærksom på, inden du beslutter dig til, hvilket hundefoder din hund skal have.

Du bør blandt andet altid tage din hunds alder i betragtning. Som allerede nævnt er hvalpefoder at foretrække, når din hund ikke er særlig gammel. Et kvalitetshvalpefoder kan være dyrere end det andet foder, men i den alder er det vigtigt, at hunden får den bedste næring. Det kan derfor godt betale sig at give lidt ekstra for godt hundefoder til små hunde.

Men det gælder også ældre hunde. Seniorfoder er nemlig sammensat specifikt til skrøbeligere og ældre hunde. Foderet kan afhjælpe dårlige led, nyreproblemer og meget andet, som ældre hunde kan døje med. Det er en af faktorerne, du skal være opmærksom på ved fodring af seniorhunde.

Er din hund overfølsom, eller har den allergi? Så er det selvfølgelig også noget, du skal tage i betragtning, når du køber foder. Der er mange hunde, der ikke kan tåle almindeligt hundefoder. Er din hund en af dem, bør du finde foder, der passer bedre til den. Her kan det eksempelvis være en god idé at kigge efter produkter uden mange forskellige kødtyper og grøntsager.

Relevante produkter