Boxer

Boxer – din nye legekammerat

En boxer er en hund fuld af energi og overskud til både aktivitet og familie. Den elsker at være i gang, og den nyder forskellige aktiviteter. Den kan både være den perfekte familiehund til den sportsglade familie eller den troværdige brugshund, der adlyder og er vagtsom.

Boxer-hunden passer derfor til mange typer af hundeejere og kan hurtigt tilpasse sig, så længe den får motion og en kærlig ejer.

Oprindelse og racebestemmelser for boxer-hunde

En boxer-hund stammer oprindeligt fra racen bullenbeisser, der kommer fra Tyskland. I starten blev den brugt i Syd- og Mellemeuropa til at jagte hjorte og vildsvin. Boxer-hunden har en bred mund med en fremskudt underkæbe og højtsiddende næsebor, der i sin tid gjorde det muligt for racen at trække vejret, samtidig med at den holdt fast om byttet.

Boxer-hunden er en blanding mellem denne race og forskellige udenlandske racer. Den bliver ikke kun anvendt som jagthund, men bliver også brugt som en aktiv familiehund eller en loyal brugshund. Derfor placerer den sig i FCI-gruppe 2, hvor schnauzere, pinschere, molosser og sennen-hunde også er placeret.

Boxer-hundens kendetegn

En boxer-hund er en adræt hund. Og hvis du gerne vil vide, hvor meget en boxer vejer, så er svaret 25-30 kilo. Det er altså en stor hund, og den har da også en højde på 53 til 63 centimer, hvor hannerne er de største.

En boxer har et kompakt og muskuløst udseende samt et firkantet hoved. Det firkantede hoved har en stor snude med en karakteristisk underkæbe og øjne, der ofte sammenlignes med en boksers. Hundens ører peger fremad mod snuden og giver den et hvalpet udseende.

Når det kommer til boxer-hundens pels, så er den tæt og glat. Den har ikke en underuld, som mange andre hunde, hvilket betyder, at en boxer nemt kan komme til at fryse, hvis den ikke er aktiv. Pelsen kræver minimal pleje, men det kan være en god idé dagligt at tørre den af med en opvredet klud eller blød børste for at fjerne løstsiddende hår og skidt. Redskaber til det kan du finde her.

Boxer-hundens pels kommer i farverne gul eller tigret med en sort maske i ansigtet. Derudover kan den have hvide aftegninger, ofte på brystet.

Boxer – en hund, der elsker at lege

Boxeren er en hund, der har behov for fysisk aktivitet, gerne i raskt tempo, socialt samvær og opgaver, der udfordrer og stimulerer den. Men hvor meget motion skal en boxer egentlig have? Racen har behov for daglig motion eller fysisk udfoldelse. Derfor passer den perfekt som brugshund eller som medlem af en aktiv familie, der kan tage den med på en cykeltur, rask gåtur eller til hundesport.

Den er vild med at lege og udfolde sin adræthed. Derfor kan du med fordel investere i bolde eller forskellige træningsredskaber, der kan bruges til opdragelse og indlæring. Boxer-hunden er intelligent, og derfor kan du nemt træne med den. Det kræver dog, at du er konsekvent og træner den på fast basis.

Behov og velvære

Boxer-hunde har som sagt masser af energi. Derfor er det oplagt at give en boxer mulighed for fysisk udfoldelse. Helst i samvær med sin ejer, da den er en social hund, der har brug for interaktion og tid sammen med familien. Den bryder sig ikke om at blive efterladt alene i for lang tid.

Som ejer skal du have tid til at stimulere og dyrke motion med din hund. Hvis du kan opfylde disse behov, så får du den bedste og mest loyale følgesvend, der vil følge dig i mindst 10-12 år og elske din familie, både voksne, teenagere og mindre børn.

Derudover så har den behov for i en tidlig alder at lære, at adrætheden kan dæmpes. Det kan du gøre med dæmpede træningsøvelser.

Husk at pleje din boxer

Boxer-racen er generelt en sund og rask race. Dog kan der opstå problemer med tænder, hofter og hjerte. Du kan heldigvis nemt via evaluering af avlshunde se, hvilke boxere der har tendens til disse problemer, og hvilke der ikke har, da det er arvelige sygdomme. Sørg for at tjekke op hos opdrætter, inden du vælger din boxer.
Hvis hunden kan tåle kødben, kan man tilbyde det 1-2 gange om ugen. Her får hunden brugt sine tænder effektivt. Der findes tandrensende godbidder, som kan modvirke dannelsen af tandsten og dermed tandkødsbetændelse.

En boxer kræver ikke ret meget pleje, når det gælder pelsen. Til gengæld er det vigtigt at holde øje med hundens mundhygiejne. Det kan du let gøre ved at benytte dig af tandbørste til hunde og produkter, der sikrer en sund mund. Til slut er det vigtigt at sikre, at din boxer får den rette kost. Den har et højt energiforbrug og er en stor hund. Derfor har den behov for en nærende og mættende kost. Foder til store hunde som boxere kan du finde lige her.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter