Jack Russell Terrier

Har du forelsket dig i den lille charmør, er du bestemt ikke alene. En Jack Russell-terrier ser bedårende ud med sine nysgerrige øjne, løftede ører og korte ben, men man skal som bekendt passe på med at skue hunden på hårene: Den kvikke hund har stærke instinkter, og det skal man som ejer være sig bevidst. Når det er sagt, er en Jack Russell-terrier lige så kærlig, lydhør og loyal, som den er selvstændig og stædig. Vil du vide mere om den lille hund med den store personlighed, så læs med her.


En Jack Russell-terrier er fremavlet til jagt

I dag er denne hunderace en højtelsket familiehund, som er aktiv, social og særdeles velegnet til træning og agility. Med sine kun 25 til 30 cm i skulderhøjde er hunden lav af statur og hurtig på poterne. Oprindeligt er hunderacen fremavlet til jagtbrug i Storbritannien i 1800-tallet. Her kunne den modige og adrætte terrier eftersætte grævlinger, ræve og andet småvildt, som gemte sig i grave i skovbunden, og tvinge det op i lyset. Hundens intellekt og gode fysik gjorde den til en udholdende jagtkammerat, som tilmed var nem at træne.

Hvordan er en Jack Russell-terriers temperament?

Den kloge hund er fra naturens side vagtsom og viljestærk. Den er selskabelig og samarbejdsvillig, men kan være ilter og besidderisk i sin adfærd. Derfor skal terrieren opdrages til at kunne leve side om side med børn og andre dyr, for det ligger i hundens jagtnatur at fange bytte – og det kan være problematisk, hvis ikke ejeren ved, hvordan det skal tackles. Det er derfor nødvendigt at træne Jack Russell-terrierhvalpe straks og fortsætte resten af deres 13 til 16 år lange liv – og det kræver tid og omtanke, men kan sagtens lykkes.

Den lille hund knytter stærke bånd til sin familie, og den er lige så loyal, som dagen er lang. Sørger du for at socialisere den, når den er hvalp, får I en skøn følgesvend, som indgår i jeres families rutiner uden problemer. Husk, at dine børn også skal lære jeres hunds adfærd at kende, så de kan respektere dens grænser og behov for ro og hvile. Når I forstår jeres terriers iboende natur, træner regelmæssigt og er aktive sammen, er hunden skønt selskab for både store og små.

Jack Russell-terrier og opdragelse

En Jack Russell-terrierhvalp lærer hurtigt at være lydig, og at du er den, der bestemmer. Herfra er der ikke langt til en velopdragen og samarbejdsvillig kammerat, som er lydhør og arbejder stædigt på at opfylde din kommando.

De stærke jagtinstinkter vil som nævnt altid følge din Jack Russell-terrier. Det kan være en stor fordel for den aktive hundeejer, der nyder at træne med sin hund og kan give den masser af motion. Hunden er nemlig både klog og lærenem og ønsker brændende at mestre det, du kan lære fra dig.

Træn målrettet med din Jack Russell-terrier

Her er tale om en hund med stort mod og udholdenhed, og disse kvaliteter gør den til en skøn makker på agilitybanen. En Jack Russell-terrier vil med sikkerhed kaste sig hovedkulds ud i apportering og andre træningsdiscipliner, når den er tryg ved dig og dit lederskab. Du vil hurtigt opleve, at din hund glædes over at lære nye kunster, og at ydre belønning er unødvendig. Terrieren ønsker at samarbejde med dig, og langt hen ad vejen vil dens engagement og ildhu være de drivende kræfter i både opdragelse og træning.

En Jack Russell-terrier er din bedste ven, når der skal motioneres

En terrier elsker at løbe, springe og spæne afsted i højt tempo. Som hundeejer skal man sørge for at give sin energibombe mulighed for at løbe stærkt – hver eneste dag. Et par runder i baghaven er altså ikke nok, men for den aktive familie eller løbeentusiastiske hundeejer vil en Jack Russell-terrier med sikkerhed blive den bedste motionspartner, man kan forestille sig.


Glat eller ruhåret Jack Russell-terrier?

En Jack Russell-terriers pels kan være glat, ru eller broken, som er en mellemting mellem glat- og ruhåret. En hund med den glatte og blanke pels kræver ikke megen pleje, men jævnlig børstning for at undgå fældning indenfor. Under den skinnende pels er underuld, som holder terrieren varm og beskytter mod vejr og vind. Underulden gør det faktisk unødvendigt at bruge hundeshampoo, når en Jack Russell-terrier skal i bad, medmindre den er meget beskidt.

Man kan også kalde en ruhåret Jack Russell-terrier langhåret: Pelsen er mere pjusket og føles en smule strid. Den skal også børstes for at mindske fældning. En langhåret eller ruhåret Jack Russell-terriers pels bliver ikke rigtig lang, men mere lodden i sit udseende. Det er nødvendigt at trimme denne pelstype i forår- og sommerhalvåret med en saks eller hos en professionel terrier-trimmer.

Her kan du tage et kig på børster, kamme og strigler til alle salgs hunderacer. Og er du en stolt ejer af en Jack Russell-terrier, er du garanteret interesseret i legetøj til aktivering og stimulering af din kvikke hund. Se vores udvalg af aktiveringslegetøj her.

Relevante produkter