Irsk Setter

Elegant og royal. Den irske setter er en fryd at se i udstillingsringen, selvom dens oprindelse er solidt plantet i fuglejagt. Den irske setter blev først udviklet som en snigende jæger som kunne trænge en fugl op i en krog og tillade en jæger at kaste et net over den, men senere avlet til at være en pointer og retriever, der løb frem og tilbage for at udpege byttes placering for jægeren. I 1878 udpegede American Kennel Club den irske setter som en jagthund.

Den irske setter er en stor hund, op til 70 cm høj ved skulderen og vejer op til 35 kg. Dens luksuriøse kastanie- til mahognifarvede pels har behov for daglig soignering, da knuder og måtter ellers vil udvikle sig. Pelsen er silkeagtig og lang ved ørerne, bag på benene, maven og halen. Med sine lange ben er den yndefulde irske setter en hurtig løber, der nyder at løbe omkring i landlige omgivelser.

Den irske setter er energisk og kan være voldsom i leg. Den skal motioneres kraftigt, både med daglige gåture og psykiske og fysiske udfordringer. Både intelligent, omhyggelig, fræk, blid og til tider larmende, er irsk setter ikke hunden at vælge, hvis du vil have en god vagthund, men den er god til at opfatte lyde og bevægelser, og kan derved gøre dig opmærksom i visse situationer. Velsocialiserede irske settere er gode med børn og med andre dyr. Selv om det ikke er tilrådeligt med en irsk setter i en lejlighed, vil denne hund være lykkelig i et hjem uden en stor have, så længe den bliver taget på lange gåture, vandreture, eller løbeturer regelmæssigt. Det mest hensigtsmæssige er dog et hus med have.

Irsk Setter Pelspleje

Den irske setter er en smuk langhåret hunderace. Dens pels bliver ofte sammenfiltret, så du er nødt til at lære de bedste plejeteknikker til at holde dens pels veltrimmet, pæn og sund.

Børst og kæm din irske setter med en blød børste. Dette vil effektivt fjerne sammenfiltring, mattering og døde og løse hår. Korrekt børstning flere gange om ugen vil holde dens pels skinnende og sund. Giv din irske setter et bad med en speciel hundeshampoo og balsam, der sikrer at dens hud ikke tørrer ud. Brug moderat varme på din føntørrer for at få dens pels sikkert tør.

Din irske setters ører hænger løst ned og samler fugt og snavs. For at sikre, at de ikke yngler eventuelle infektioner, brug sikre hundeklude til at rengøre de synlige områder i dens ører. Spørg din dyrlæge, hvis du bemærker noget betændt eller skællet hud for den bedste behandling.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter