Gravhund

 

Alt, du skal vide om gravhunden

Gravhunden er en elegant og gammel hunderace, som med sine korte ben og aflange krop altid er let at genkende. Den blev oprindeligt avlet som jagthund, fordi den med sin lange, smidige krop kunne jagte dyr på de mest ufremkommelige steder. Det siges eksempelvis, at de ofte blev brugt til grævlingejagt, fordi de kunne smutte ind i grævlingernes snævre huler.

Selvom racen oprindeligt blev brugt til jagt, fandt den hurtigt vej til de fine stuer som selskabshund hos adlen og de kongelige. I 1800-tallet var det en yderst populær selskabshund, og både Storbritanniens Dronning Victoria og den tyske Kejser Wilhelm var vilde med den kvikke hund.

Gravhundens popularitet er heller ikke til at tage fejl af i dag. Den er en yndet og udbredt familiehund, ligesom den også er meget anvendelig til jagt. Det er også værd at nævne, at vores egen Dronning Margrethe holder meget af gravhunderacen og har haft flere i rigtig mange år.

Der findes mange avlere af gravhunde i Danmark, så hvis du er på udkig efter en gravhundehvalp, er der gode muligheder for at finde en dygtig avler med fine hunde. Inden du falder pladask for en nuttet hvalp, er det dog vigtigt, at du har en stor viden om din valgte hund som race. Herunder kan du læse meget mere om gravhunderacens temperament, størrelse, farver og pels og lære en masse om den skønne lille hund.

Gravhundens pels og farver

Gravhunderacen opdrættes i tre forskellige pelsvarianter: ruhåret, langhåret og korthåret gravhund.

Hvilken pelstype du vælger, bør ikke kun være et spørgsmål om, hvad der i dine øjne er pænest – det bør i høj grad afhænge af, hvor lang tid du vil bruge på gravhundens pelsepleje. En ruhåret og en langhåret gravhund skal begge børstes og trimmes regelmæssigt, og det kræver, at du har tid og energi til pleje af pelsen. En korthåret gravhund kræver til gengæld ikke nogen særlig pelspleje og er derfor den mindst krævende af de tre pelstyper.

Racens farve kan være rødlig, sort og brun, ligesom der også findes de plettede gravhunde.

Temperament

Det er en aktiv hund, som elsker at bliver stimuleret ved lange gåture, jagt eller hundesport. Fordi den er avlet som jagthund, vil den have godt af at bruge sine sanser og få brændt krudt af i naturen. Selvom det er en lille hunderace, har den altså brug for masser af motion og aktivitet i hverdagen, for at den trives bedst muligt.

En velstimuleret gravhund er en kærlig og trofast familiehund, der både elsker familiens voksne og børn. Den er en ægte sofahygger, som nyder at krybe sammen ved din side efter en dag fuld af aktivitet.

Denne hund har en stor vilje og kan virke meget stædig. Derfor er det vigtigt at træne den, fra den er helt lille, så den lærer de basale kommandoer og at gå pænt i snor. Det er dog ikke den nemmeste hund at træne, men det er alligevel vigtigt at hænge i med hundetræningen for at sikre et godt forhold mellem hund og ejer, hvor du som ejer viser lederskab over hunden.

Til gengæld vil mange opleve denne hunderace som en hund med stor personlighed, som kan blive et meget værdsat familiemedlem i mange år.

Gravhundens størrelse

Der er ingen tvivl om, at gravhunderacen hører til den kategori af hunde, der betegnes som ”små hunde”. Men der findes faktisk tre forskellige størrelser af denne race, og derfor vil dens vægt også variere, alt efter hvilken størrelse der er tale om.

Den største type kaldes for en standardgravhund og vejer op til ni kg, mens en dværggravhund vejer fire til fem. En miniaturegravhund vejer blot omkring to kg.

Hundens temperament eller egenskaber har intet med størrelsen at gøre, så når du skal vælge den rette størrelse hund til dig og din familie, er det bare at overveje, om du er mest til en lille, medium eller stor gravhund.

Hvor gammel bliver en gravhund?

En gravhund er en af de hunderacer, der i gennemsnit lever længst. Du kan regne med, at din hund bliver omkring 12-13 år gammel. Det er altså en makker, som du kan dele hjem med i rigtig mange år, og derfor oplever mange gravhundeejere, at deres hunde virkelig føles som en del af familien.

5 gode egenskaber ved gravhunden

  1. Får den opfyldt sit behov for aktivitet og gåture, er det en trofast og kærlig familiehund.
  2. Det er en god jagthund, og den er især egnet til at gå på gravjagt.
  3. De findes i mange forskellige farver og pelstyper, så du kan vælge den gravhundehvalp, som passer bedst til dig.
  4. Overordnet set er det oftest meget sunde hunde, og de er også en af de længstlevende hunderacer.
  5. En legesyg og sjov hunderace, som altid er klar på leg i haven eller på gåturen.

Relevante produkter