English Springer Spaniel

Hurtigste Spaniel med det største drive

Oprindelse

Den engelske Springer Spaniel kom fra land spaniels i slutningen af 1500'erne, der også var kendt som " springere ". Disse hunde blev brugt til at skylle spil ud i net før haglgeværer blev indført.

I 1800-tallet begyndte forskellige springere at udvikle sig. Norfolk Spaniels var avlet af Hertugen af Norfolk og blev senere omdøbt Springer Spaniel og anerkendt som en særskilt race af den engelske Kennel Klub i 1902.

Den engelske Springer Spaniel er især populær hos jægere som en jagthund, fordi han løber hurtigt og langt. Denne hund er også et vidunderligt kæledyr og udstillingshund.

Kendetegn

Denne hund er kompakt bygget og er lidt længere end høj. Den engelske Springer Spaniel har lange atletiske ben bygget til utrætteligt løb under vanskelige forhold.

Ansigtsudtrykket er unikt for Springer Spaniel, typisk blidt. Det er de lange brede ører, der hænger tæt til kinderne også. 

Denne Spaniel har en ydre pels og underuld, som beskytter ham fra vejr, vand og torne. Den ydre pels er flad eller bølget medium længde pels, mens underulden er tæt og blød.

Pelsfarver er sorte eller lever med hvid, sort eller lever roan eller sort eller lever og hvid med brune aftegninger . En endelig kombination er hvid med sorte eller lever aftegninger.

En fuldvoksen Engelsk Springer Spaniel kan måle 46- 51cm i højden og 16- 20 kg i massen . Levetiden for denne hund er 12 til 14 år .

Temperament

Den engelske Cocker Spaniel er ligevægtig, munter og energisk. Han er klog og ivrig efter at behage. Denne hund har en fantastisk sans for humor og eventyr, og elsker at svømme.

Denne hunderace kommer godt ud af det med børn, når han er godt socialiseret. Han er en dejlig familiehund, fordi han er kærlig. Han har det fint med andre mennesker og kæledyr. Han kan dog forsøge at jage fugle, fordi det var, hvad han var avlet til at gøre.

Denne Spaniel er menneske orienteret og følsom. Han bør derfor ikke være alene i lange perioder. Isolering og kedsomhed kan forårsage den engelske Springer Spaniel at starte uønsket adfærd som generende gøen.

Pleje og pelspleje

Engelsk Springer Spaniel har brug for en masse motion. Parker hvor den kan løbe uden snor ville være ideelt, hvis der ikke er nogen gård, så han kan bruge al udholdenhed og ophobet energi. Dette aktivitets niveau gør ham rent faktisk ideel til agility baner.

Pelsen skal børstes regelmæssigt for at undgå knuder og sammenfiltring. Springer Spaniel vil fælde moderat hele året, og derfor skal løse hår fjernes , ellers vil det ende på møbler, tæpper og polstring. Trimning kan være nødvendigt hver to eller tre måneder. Et bad kan også være en god ide hver to til tre måneder.

Ørerne skal kontrolleres og rengøres regelmæssigt for at undgå øre infektioner. Hvis det indvendige begynder at producere en dårlig lugt eller ser betændt ud, skal der en dyrlæge til at se på det. 

Engelsk Springer Spaniels tænder bør regelmæssigt børstes med en hundetandbørste og tandpasta for at forhindre ophobning af tandsten og bakterier. Neglene bør ikke lave klik lyde, når Springer Spaniel’en går. Det betyder, at han virkelig har behov for en trimning, for at holde dem korte og pæne.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

 

Søgninger på Springer Spanien

Søgninger på nettet viser et meget udbredt søgeord Springer Spanien istedet for Springer Spaniel, men meget ofte fører søgninger på springer spanien dog alligevel til at finde informationer om den populære Springer Spaniel.

Relevante produkter