Lhasa Apso

Lhasa apso – bliv klogere på den unikke hund

Lhasa apso er en helt speciel selskabshund, der ikke kræver alt for meget arbejde. Hunden er nemlig ikke særlig stor, og derfor er aktivitetsniveauet heller ikke særlig højt. Det betyder dog ikke, at du kan undgå at lege og aktivere hunden, men du kan slippe for de helt lange gåture med denne race.

I stedet skal tiden bruges på træning og leg. Hunden skal nemlig vænne sig til fremmede mennesker og er som udgangspunkt ret mistænksom over for både nye mennesker og dyr. Man skal derfor være opmærksom på, at hunden først skal lære sin ejer at kende, inden man begynder at klappe den.

Lhasa apsos temperament og personlighed

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man er på udkig efter en ny hund. En af de vigtigste er hundens temperament. Lhasa apso har et viljestærkt temperament og kan godt vise, når den er utilfreds eller ikke føler sig tryg ved en situation. Derudover er hunderacen også kendt for at være meget stædig. Den kombination kan resultere i en hund, der i nogle situationer selv vil bestemme.

Det er derfor meget vigtigt med træning, så snart man får hunden hjem. Hundetræning er en nødvendighed, så man er sikker på, at man får en velopdragen hund, der gerne vil snakke med mennesker og andre hunde. Med træningen vil hunden nemlig også føle sig tryg i langt flere situationer.

Når en lhasa apso er opdraget ordentligt, får man helt fantastisk hund, der kan begå sig både hos en enkelt ejer, men også i større familier. Hunden er meget kontaktsøgende overfor sin familie og vil rigtig gerne lege med mennesker og hundelegetøj. Den er derfor rigtig god til familier med børn. Og selvom hunden ikke er særlig stor, har den stadig et stort vagtinstinkt. Du kan være helt sikker på, at hunden giver lyd, hvis der sker noget uventet.

Hvad er en lhasa apso?

Historisk set kommer hunderacen fra de tibetanske klostre og har eksisteret i flere hundrede år. For mange år siden troede man, at hunden beskyttede mod onde ånder, og racen var derfor meget populær, særligt i hjem hvor tro og religion var værdsat. Hunden levede førhen i bjerge og på højsletterne i Tibet, hvilket måske er årsagen til, at den er så selvstændig, og at lhasa apsos temperament kan være mere fremtrædende end hos andre hunde.

Hunden er nok mest kendetegnet ved dens flotte og lange pels, der kan komme i mange forskellige farver – alt fra gylden til sort og hvid og en blanding af de forskellige nuancer. Derfor skal man også være særligt opmærksom på, at der medfølger en del pelspleje, når man har en lhasa apso.

Få styr på pelsplejen

Som nævnt har hunderacen en virkelig flot og overdådig pels, der kræver masser af pleje. Til gengæld fælder hunden ikke særlig meget, og derfor giver en lhasa apso ikke allergi. Du bør gennembørste hunden et par gange om ugen, og det er derudover vigtigt, at du vasker og tørrer pelsen forholdsvis ofte. Den aktivitet, som hunden ikke kræver i form af lange gåture, kan du i stedet bruge på pleje af pelsen, så hunden trives og ser smuk ud.

Mange vælger at lade hundens pels gro helt ned til jorden, men du kan også finde saksene frem for at klippe pelsen lidt kortere. Klipningen skal du dog være lidt mere opmærksom på, når der er tale om en lhasa apso-hvalp, da pelsen udvikles mellem alderen 10 – 18 måneder. Her bør du klippe hunden, så den blandt andet har lettere ved at komme af med varmen.

Hvor gammel bliver en lhasa apso og andre fakta om racen

Den maksimale lhasa apso-alder vil typisk ligge i spændet 12-14 år. Det er meget normalt blandt mange andre hunderacer og er heller ingen undtagelse her.

Lhasa apsos vægt vil være omkring 5-7 kg ved tæverne, mens hannerne ofte vil veje en anelse mere. Derudover er der ikke den store forskel på hunnerne og hannerne, når det kommer til hundens vægt. Hannerne vil typisk blive ca. 25 cm. høje, og tæverne vil være lidt mindre. Så det er altså ikke en særlig stor hund, der er tale om.

Find det rigtige udstyr og foder til din hund

Ligesom alle andre hunde har denne hund både brug for hundeudstyr til aktivering og korrekt hundefoder for at trives. Det er vigtigt, at du finder det helt rigtige foder, så hunden har det så godt som muligt. Vær derfor altid sikker på at læse op på ingredienslisten på det hundefoder, du vælger at give din hund, så du er med på, hvad der er i foderet.

Vi foretrækker altid at give hunden kvalitetsfoder, specielt hvis den er i hvalpestadiet, da det er her, hunden har særligt brug for den bedste næring. Har du spørgsmål til, hvordan du finder det bedste foder til din hund, er du meget velkommen til at kontakte os.

Relevante produkter