Portugisisk Vandhund

Obamas hunderace  > Familievenlig hund, der er en super svømmer

Oprindelse

Den portugisiske vandhund er en brugshunderace, der stammer fra Portugal, hvor den fik navnet Cao de agua, som betyder vandhund. Denne hund blev avlet til at hjælpe med fiskeriet. Den portugisiske vandhund ville fiske i nettet, hente tabte net og også fungerede som kurér for både, der arbejdede ved Portugals kyst.

Denne hunderace ville have været tabt for den moderne verden,var det ikke for en velhavende skibsreder, Vasco Bensaude. Dette skyldes, at de traditionelle fangstmetoder blev kasseret, og derfor gør den portugisiske vandhund arbejdsløs. Bensaude indsamlede mange af disse hunde i et avlsprogram, der holdt denne race i live.

En berømt portugisisk vandhund er Bo, der ejes af den amerikanske præsident Barrack Obamas familie.

Fysiske egenskaber

Den muskuløse krop er robust og veludviklet med stout ben. Den portugisiske vandhunds øjne kan være sort eller en nuance af brunt.

Denne hunderace er kendetegnet ved en krøllet eller bølget pels, men den fælder ikke, hvilket gør den ideel til personer med hundeallergier. Det enkelte lag pels kommer i sort, brun, kombinationer af sort og hvid eller brun og hvid.

En anden unik egenskab ved denne hunderace er dens svømmehud tæer. Dette er grunden til, at hunden er en perfekt svømmer.

Han hunden af den portugisiske vandhund kan blive 51- 58 cm høj og veje mellem 18 til 27 kg. Hunnen kan vokse til at være 43- 53 cm med en vægt mellem 15 til 22 kg. Levetiden for en portugisisk vandhund er 10 år.

Temperament

Den portugisiske vandhund er en sjov kærlig familiehund. Denne race gør en fremragende følgesvend på grund af denne kærlige natur. Denne hund er uafhængig og yderst intelligent. Han gør en ideel udstillingshund, fordi han er meget træne.

Denne hunderace er meget venlig. Han er accepterende over for fremmede, andre hunde og kæledyr også. Han er en følsom hund og reagerer godt på kommandoer. Han er tæt på sin ejer og er komfortabel med hvilken som helst form for hjem, lejlighed eller hus.

Det menes det er fordi hunden var avlet til at bo i små fiskerbåde, tæt på ejer og arbejde. På grund af dette, er det ikke en hunderace, der kan være alene i længere perioder. Den portugisiske vandhund nyder opmærksomhed, og foretrækker at være aktive inden for synet af sin ejer.

Denne hunderace elsker vand. Hans naturlige instinkter gør også han nyder spil, der involverer at skulle hente ting. Dette kan gøre hunden mere tilbøjelige til at have tygge tendenser.

 

Pleje og behandling af pels

Daglig motion er påkrævet. En lang gåtur er at foretrække eller tage din portugisiske vandhund med dig på en løbetur. Han nyder intensiv fysisk og mental motion.

Det er nødvendigt at trimme din portugisiske vandhunds pels. Hvis den efterlades usoigneret, vil pelsen vokse og blive et irritationsmoment. Det kan dække øjnene og forstyrre hans syn. Det kan blive meget mat og gøre hundens hud irriteret.

Af disse grunde er den portugisiske vandhund en race, som kræver meget vedligehold, når det kommer til pelspleje. Sørg for at børste pelsen regelmæssigt, og få den trimmet ca hver 2. måned. Dette kan du både gøre selv, eller få en professionel hundesalon til at gøre det. 

Den portugisiske vandhund har brug for et bad hver anden til hver til tredje dag, eller når det er absolut nødvendigt.

Trimning og klipning af negle er nødvendigt for at sikre, at han ikke skader sig selv med tilgroede negle, eller bliver fanget i møbler eller polstring.

Tandhygiejne er meget vigtigt for den portugisiske vandhund. Børst tænderne regelmæssigt for at holde hans ånde frisk og for at forhindre ophobning af tandsten. Dette bør starte så tidligt, at han er komfortabel med processen.

Rens ørerne regelmæssigt med god kvalitets øre rensemidler eller vatpinde, da den ligesom mange andre hunderacer med hængende ører, er tilbøjelig til øre infektioner. Hvis du bemærker noget rødme eller irritation, så tag ham til dyrlægen med det samme.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter