Mastiff

Alt du skal vide om mastiff-hunden

En mastiff er en af de større hunde, men selvom størrelsen kan virke skræmmende, er den overraskende kærlig over for sine mennesker. Når den først knytter sig til sine ejere, bliver den særdeles trofast og loyal, hvorfor nogle vil beskrive den som lettere overbeskyttende. Det er en race, som man lige skal vænne sig til, og hvor man lige skal forene udseende med opførsel. I første omgang er den nemlig meget rolig og venlig, men der skal heller ikke meget til, før den kan komme med en stærk reaktion, hvis den opfatter noget som truende over for sig selv eller sin familie.

Hvor stammer racen fra?

Mastiff-hunden har været at finde gennem historien i mere end 2000 år, og det viser sig både i kunst og andre kulturelle artefakter gennem tiden. Racen siges at kunne spores tilbage til de gamle romere, hvor denne hunderace blev sat i kampe mod store dyr som tigere, bjørne og sågar gladiatorerne selv. Den store kamphund fulgte med dem, da de rykkede videre gennem Europa, og i løbet af årene blev de også brugt som vagthunde.

Hunderacen har været udsat for mangt og meget i løbet af årene, og det har påvirket hundens temperament. Men siden Anden Verdenskrig har hundekenneler i hele verden kæmpet bravt for at avle racen tilbage til den blide og beskyttende hund, som den bliver kendt som i dag. Det kommer sig blandt andet af, at en mastiff kan være en særdeles madglad hund, og derfor har racen været tæt på at uddø flere gange, fordi mennesker ikke har haft midlerne til at fodre dem korrekt. Dog har det hver gang lykkedes at redde mastiff-racen med hjælp fra andre større hunderacer. Dette har blandt andet resulteret i racerne bullmastiff og Sankt Bernhardshunden.

Hvor aktiv er en mastiff?

En mastiff-hvalp er betydelig mere aktiv end en voksen hund. Det er dog vigtigt at passe på din mastiff-hvalp, når den først kommer i gang med at boltre sig omkring. Det kan desværre blive for belastende for dens led og sener, som kan føre til skader senere hen. Derfor bør du altid holde opsyn med den, når den aktiveres på den måde. I takt med at hvalpen vokser, vil du også opdage, at aktivitetsniveauet falder gradvist. Den har stadig brug for at røre sig, men det er begrænset, hvor meget aktivitet, der er behov for, når hunden er voksen.

Det er en god ide at sørge for at have godt med plads udenfor til denne race. Hvis I har en stor have til jeres bolig, vil det være at foretrække. For selvom den ikke løber rundt og bruger nær så meget energi som en hvalp, så har den stadig brug for plads. Med en voksen hund skal du ikke regne med at skulle gå flere kilometer hver dag, for det kan den slet ikke holde til. I stedet har du en rolig hund, der alligevel godt tør gøre sig bemærket med lidt gøen fra tid til anden.

Sørg for den rette kost og pleje

Som din hund vokser sig større, vil du også opdage, at den har behov for mere og mere mad. Faktisk vil den voksne mastiff altid have mere brug for mad og menneskelig kontakt end motion. Med al den kost er det vigtigt, at det er den rette kost. Det kan du altid finde hjælp og vejledning til her hos Petlux.dk, hvor vi har et stort og voksende udvalg af hundefoder.

Den store mastiff har en ganske kort pels, der ikke kræver stor pleje. Det er begrænset, hvor meget den fælder, hvis blot du sørger for at børste pelsen jævnligt. Til gengæld skal du være forberedt på at holde øje med din hunds øjne og læbefolder. Øjnene har løsere rande end øjnene hos andre hunde. Ligesom resten af furerne på hovedet skal disse altid holdes rene, ellers vil det skabe hudirritationer for hunden.

Hunderacen kan vokse sig mindst 76 cm høj, hvor en tæve minimum når op på 70 cm. Dog er det vægten på en mastiff, der er det mest imponerende. Den kan nemt snige sig op på et sted mellem 80 og 86 kg, hvorfor det også er vigtigt at holde skarpt øje med dit foder til din mastiff. Men hvis du hjælper din mastiff og sørger for de rette udfordringer, kan I være heldige at have den som en del af jeres familie i næsten 12 år.

En mastiff er den beskyttende familiehund

Det anbefales ikke at erhverve sig en mastiff som førstegangshundeejer. Der skal en hel del tålmodighed til en mastiff, især når den skal trænes. Træningen skal gerne begynde så tidligt som muligt. Det er muligt, at det er en lærenem hund, men den er ikke altid så oplagt til træning som andre hunde. I skal I huske, at med en mastiff kommer I altid længst med ros. Den vil ikke reagere på en negativ tilgang, og du skal ikke regne med, at den gider at lære mange forskellige eller sjove tricks. Det er den for klog til. Til gengæld er det en særdeles god vagthund, der gør opmærksom på farer og beskytter sin familie.

Relevante produkter