Greyhound

Det skal du vide om en greyhound

Hvis du er fascineret af greyhoundens smukke ydre og fantastiske væsen, så er du langtfra alene. Den ældgamle hunderace begynder at blive mere og mere populær i Danmark og med god grund.

Hundens rolige og blide temperament gør den til en fabelagtig familiehund, og den kræver mindre motion, end folk antager. Greyhound-hunde er både intelligente, sociale og sunde, hvilket gør greyhound-hunderacen til det oplagte valg for den aktive familie.

Hvor stammer greyhounds fra?

Greyhoundens officielle hjemland er England, og der er beviser på, at folk havde greyhound-lignende hunde på de britiske øer så tidligt som år 375 f.v.t. Men man ser også afbildninger af hunde, som ligner greyhounden, i både Egypten og Grækenland.

Hunden har igennem tiden været en eksklusiv jagthund brugt af adelen. Senere er man gået over til at bruge greyhounds til væddeløb. Det er netop væddeløb, man forbinder greyhounds med i dag. Men hvor hurtigt kan en greyhound løbe? Nogle hunde er målt til at kunne løbe med en fart på over 70 km/t, og hundene er således nogle af de hurtigste hunde i verden sammen med en række andre mynder.

Hvor meget aktivitet har en greyhound brug for?

Greyhounden er skabt til at løbe, og det har betydet, at den har fået ry for at være en krævende hund, når det kommer til aktivering. Men faktisk så behøver en greyhound ikke at løbe hver dag og hele dagen. De er nemlig sprintere og ikke langdistanceløbere, så hvis de bare har mulighed for at strække ud to til tre gange om ugen, så er det nok til at stille trangen til fart. Husk dog, at en greyhoundhvalp ligesom andre hvalpe ikke har godt af hård motion, mens de stadig vokser.

Selvom hundene ikke behøver alverdens motion, så er hundene meget intelligente og kan let komme til at kede sig. Derfor er det vigtigt med mental aktivering, hvor du udfordrer din greyhound.

Hvilket foder har en greyhound brug for?

Med en hund som greyhounden er det vigtigt med korrekt fodring, så den holder sin vægt trods de mange løbeture, den kommer ud på i løbet af ugen. Men greyhounds har ry for at være en smule kræsne, og derfor er det alfa og omega at vælge foder af høj kvalitet, som er fyldt med proteiner.

Det er desuden en god idé med et solidt udvalg af godbidder og snacks, som du kan bruge til træning eller til at supplere det daglige foder.

Fodrer du korrekt, og sørger du for hundens ve og vel, kan en greyhound faktisk blive 10-12 år. Hundene er generelt sunde og har kun få sundhedsproblemer i deres liv.

Hvor høj bliver en greyhound?

Greyhounden er en mellemstor hunderace, som varierer en del i højden. En han måler 71-76 cm ved skulderen, mens en hun som regel er lidt mindre og måler 68-71 cm. Vægten på de elegante hunde ligger på 27-32 kg, og det er derfor en høj, men ikke særlig robust hund.

Hvordan ser greyhounden ud?

Hunden er, ligesom resten af myndefamilien, skabt til at bevæge sig hurtigt. Det kommer tydeligt til udtryk i hundens bygning. Den har nemlig en dyb brystkasse med masser af plads til de store lunger, der er et af hundens kendetegn.

Hundene kommer i et væld af forskellige farver, der strækker sig fra klassiske farver som sort, hvid og rød til mere usædvanlige farver som brindle, fawn og endda blålig pels. Alle farverne findes også blandet med hvid.

Hvilken pelspleje kræver en greyhound?

Der er ikke meget pelspleje med en greyhound, for pelsen er nemlig kort og glat. Men du kan selvfølgelig ikke komme uden om, at hunden stadig fælder en del. Det kan du dog hurtigt komme til livs, hvis du kører en fugtig klud over pelsen en gang om ugen.

Fordi hundens pels er så fin og kort, yder den ikke beskyttelse mod vind og vejr. Derfor skal du være opmærksom på, at hunden kan få brug for et dækken for at holde varmen om vinteren.

Greyhoundens temperament

Hvis du leder efter en hund, der gør sig godt som et familiemedlem, så er en greyhound et oplagt valg. Hunden er nemlig hengiven, knytter sig tæt til ejeren og er generelt meget social med både hunde og mennesker. Derudover er greyhounden kendt for at være rigtigt sofadyr.

Selvom greyhounden er en godmodig hund, er den stadig præget af sit jagtinstinkt. Derfor er det vigtigt, at du ikke slipper hunden fri de steder, der ikke er hegnet korrekt ind. Hunden kan nemlig være meget svære at kalde tilbage, hvis jagtlysten først har taget over, og den sætter afsted. Med op til 60-70 km/t kan hunden hurtigt komme langt, og derfor bør du kun lade den løbe på områder med hegn.

Relevante produkter