Pas på at din hund ikke koger i bilen!

Kender du denne fornemmelse? Du har været en tur ude og handle, en tur på stranden eller hvad du nu laver i sommervarmen. Du kommer tilbage til bilen, og solen har stået højt på himlen. Du sætter dig ind, og mærker en tung varme, der gør at du har sværere ved at trække vejret, og kan ikke få startet bilen hurtigt nok, for at få noget luft. Bilen er blevet omdannet til en ovn!

Sådan oplever din hund det også, hvis du ikke passer på! Hvis du har ladet den sidde og vente i bilen, kan det være direkte farligt, hvis du ikke sørger for luft til hunden. Du kan rulle vinduerne ned, men faren for tyveri bliver større.

Løsninger der sænker temperaturen i bilens kabine

Der findes gode og billige løsninger, som kan begrænse varmen i bilen. For eksempel sørger Dog Cooler for frisk luft til hunden, når den efterlades i bilen, og samtidig sørger for, at bilen holdes låst. Dog Cooler gør at bagklappen står på klem, så hunden kan få køligere luft udefra ind i bilen. Den er hurtig at montere, når du skal forlade bilen, den har en lås i den ene ende, hvor man kan komme til den, og en ring i den anden ende, som sættes fast i bilens egen lås, så bagklappen kun kan låses op igen med din egen bilnøgle.

Altid med omtanke, når hunden er med i bilen i sommervarmen

Er det meget varmt, er det ikke nogen god ide at efterlade hunden i bilen i længere tid ad gangen. Det kan være livsfarligt for hunden. Bil Cooler gør bestemt en stor forskel, men den kan ikke holde en bil, der står i solen i mange timer nedkølet. Så er det absolut nødvendigt at have hunden med, og efterlade den i bilen, når det er varmt, så sørg for at se til hunden ofte, og tjekke der ikke er varmere i bilen end du selv kan holde ud at være der. Allerede efter 20 grader, og bilen holder i solen, kan det for nogle hunde begynde at blive problematisk. Hvis de udsættes for solens stråler, bliver kabinen i bilen meget hurtig varm. Dog Cooler er en stor hjælp, og giver luft i kabinen, som sænker temperaturen, men man skal stadig have hunden med i bilen med omtanke.

Hvis du ser hunde der lider i bilen i sommervarmen

Folk er blevet bedre til at tænke på deres hund, når de er med i bilen om sommeren. Men ser du en bil, som er plantet lige i solen, det er en steghed sommerdag og du kan se tydeligt, at hunden lider meget og er i alvorlig nød, kan man i nogle tilfælde være nød til knuse ruden og ringe til politiet på 114. Men det er kun i absolut nødstilfælde, da man ellers kan få en sag på nakken. Helst skal man prøve at finde ejeren, eller ringe til politiet først. En hund der halser for eksempel, er ikke alene et tegn på, at hunden lider. Det er en helt normal ting for hunden, for at komme af med varmen.

Her hos Petlux kan du bland andet købe en bilkøler, som er et lille stykke metal der sørger for at der altid kan komme frisk luft ind via bagagerummet. 

Relevante produkter