Sådan undgår du overophedning af dit kæledyr

Vidste du at hunde ikke har svedkirtler på samme måde som os? Derfor skal du være særligt opmærksomme på din hund her i sommervarmen. For hvordan kommer din hund så af med varmen?

I modsætning til mennesker, som har svedkirtler fordelt over hele kroppen, så har hunde kun svedkirtler på poterne. Og så virker de til og med ikke så samme måde som menneskers. Hund er derfor meget mindre effektive til at regulere deres kropsvarme. 

Funktionen af hundenes svedkirtler på poterne er nemlig at forhindre udtørring af deres poter, samtidig med at svedkirtlerne udskiller dufte, som hunden afmærker territorier med.

Måden at hunde kommer af med varmen er derimod at de halser, når de har det varmt. At en hund halser vil sige at hunden trækker luft over tungen for på den måde at afkøle deres krop. Derfor vil du kunne opleve at din hund kan have en hyppig, og næsten voldsom, vejrtrækning når det er varmt. 

Hunde har altså en større risiko for dehydrering. Så husk derfor at give din hund rigeligt med væske og mange muligheder for skygge. Samt tilbyde den afkøling enten i form af en pool, en kølemåtte, vandfontæne eller kølevest.

Relevante produkter