Pleje af en korthåret hunderace

Alle hunde, selv korthårede racer har brug for regelmæssig pleje!

Selvom korthårede huderacer ikke kræver lige så meget pelspleje som de langhårede hunde, er det vigtigt at give den en sund pels og hud. Dette vil reducere skæl og fældning. Det vil også holde dens pels fri for snavs og hygiejnisk for dens liv indendørs med dig.

Børst forsigtigt dens pels mindst en gang om dagen. Hvis din hund har ekstra blød pels, bør en eller to gange om ugen være nok. Denne børstning vil hjælpe med at sprede de naturlige hudolier og give den en skinnende, sundt udseende pels.

Din korthårede hund har brug for en kam typisk lavet af gummi, fordi den skal være blid mod dens hud. Denne kam fjerner løs pels og snavs. Den masserer også din hunds hud. Få en lille kam, hvis din hund er lille og en stor til en større hund for en effektiv kæmning.

En almindelig blød børste er bedst for din korthårede hund. Efter kæmning, kan du bruge denne børste til at fjerne de resterende løse hår, snavs og døde hudceller. I løbet af denne proces, kan du kontrollere for eventuelle hudinfektioner eller parasitter. Brug en plejehandske til at give pelsen et flot finish.

Du må ikke glemme at børste pelsen på din hunds hale og poter. En blid kam vil kunne gøre det. Du kan klippe forvoksede hår med en almindelig saks. Dette vil sikre, at der ikke kommer snavs, som sætter sig i disse hår.

Din korthårede hunderace har sjældent brug for et bad, medmindre den har rullet rundt i noget uhumsk eller har et medicinsk problem. Når den skal have et bad, så brug lunkent vand og hundeshampoo og balsam, der er passende for dens pelstype. Mærket Biogance tilbyder de bedste produkter, der er alkoholfri og lavet af naturlige ingredienser.

Når det kommer til pleje af din hunds negle og tænder, vil det faktum, at den er korthåret ikke påvirke de værktøjer og procedurer der skal bruges. Det er standard for alle hunde, som du har brug for at få negleklippere, der passer til dens størrelse og sejhed af dens kløer.

Vær meget forsigtig, når du trimmer dens negle, for hvis man trimmer alt for langt ind i dens negle, så vil du få din hund til at bløde og påføre den smerte. Hvis du ikke er sikker, kan du kontakte din dyrlæge eller professionel hundefrisør.

For dens tænder, bortset fra at give den hundetyggelegetøj kan du få den en hundetandbørste og tandpasta. Alle disse produkter vil hjælpe den med at bekæmpe opbygningen af tandsten, plak og fremme sundt tandkød og frisk ånde.

Relevante produkter