Tips til pleje af poter og negle

Sunde trædepuder og trimmede negle er et must for en hver hund og kat og bidrager til et godt hundeliv. Poterne er vigtige da de bærer hunden eller katten hvor end den skal hen. Dette er både på grov varm asfalt i byen, gennem en fugtig skovbund på jagt, på en varm sandstrand om sommeren mm. Faktum er at dit dyrs poter er enormt udsatte hver gang det forlader hjemmet, og i modsætning til os mennesker som ”bare” tager et par sko på og ikke tænker yderligere over vores fødder, er det vigtigt at skænke din kære hund eller kats poter en tanke. Hav derfor altid gode produkter til negle og potepleje i hjemmet.

Pas på den varme asfalt om sommeren

Der er desværre mange hundeejere som glemmer at tjekke asfaltens temperatur om sommeren når den står på en gåtur. Mange hunde er enormt hårdføre og viser sjældent smerte og ubehag før skaden er sket. Mange eksempler er set, hvor hunden kommer hjem med åbne brandsår under trædepuderne fordi asfalten simpelthen har været så varm. Et hurtigt trick til at vurdere om asfalten er for varm er ved, at lægge sin håndryg mod asfalten. Hvis den er for varm til at du kan holde det ud i ca. 10 sek. er den også for varm til at din hund kan gå på den. Bor man inde i byen kan asfalt være svær at undgå, men bor man ude skov, strand og anden natur, så søg læ fra de høje temperaturer under skovens træer.

Undgå brandskader fra varm asfalt

Ved at bruge en potevoks fra Musher’s Secret, som er en 100% naturlig voks-baseret creme, beskytter du din hunds poter mod barske overflader og skader. Påfør voksen 5-10 minutter inden gåturen, som plejemiddel hvis hunden i anden sammenhæng har fået tørre eller sprukne trædepuder eller forebyggende mod slid, forbrænding og revnedannelse. Voksen er allergivenlig og pletter ikke på møbler og tæpper. 100% naturlig voks (gul og hvid bivoks, carnauba voks og candelilla voks), samt vegetabilsk olie med vitamin E, der bl.a. er med til at bevare hudens elasticitet. Voksen kan med fordel også bruges til udekatten.

Når der saltes om vinteren

Frost, sne, salt og poter er ikke en god kombination og det er derfor vigtigt at være opmærksom når frosten har meldt sin ankomst. Salten på vejene kan virke ætsende på din hunds trædepoter, hvilket kan resultere i alvorlige poteskader. Derfor kan potevoks som beskrevet ovenfor være ideelt. En anden måde at komme dette problem til livs på er ved, at give din hund sko på. PawZ er en vandtæt hundesko, som let sættes på poten og holder sig selv fast uden bånd og velcro. Hundeskoen er fremstillet i 100% naturgummi og er derfor bionedbrydelig. Skoen er tynd, vejer minimalt og uden polstring, hvilket betyder at hunden ikke vil mærke til den. Hunden skal lige vænne sig til dem, men det er er klaret på en gåtur og så vil den være beskyttelse mod sne, frost og vejsalt.

Kan man klippe negle selv?

Er du den heldige ejer at en hund eller kat som er ligeglad med at du rør ved dens poter, kan man sagtens klippe klør selv. Man skal selvfølgelig vide hvad man laver, for ikke at klippe for langt ind og ramme blodåren som både gør ondt på hunden, men også bløder meget. For at klippe klør selv er det vigtigt at have det rigtige redskab, som for eksempel en neglesaks fra Whesco. Er du ny indenfor negleklip er det en god ide at få en kyndig til at guide dig de første par gange.

Må du ikke røre ved din hund eller kats poter?

Har dit dyr sarte poter grundet eksempelvis allergi, eller har den bare ikke fra lille fået ”nusset poter”, så overlad negleklip til din dyrlæge. Der er ingen grund til at tage kampen op med dit dyr derhjemme, det stresser din hund eller kat unødvendigt og gør dig til ”fjenden”.

Relevante produkter