Puddel

Puddel

Særlig intelligent hunderace

Oprindelse

Pudlen stammer oprindelig fra Tyskland, hvor den fungerede som vand retriever. Det blev først kaldt Pudelhand, hvilket betyder hund, der plasker. Den blev klippet kort for at kunne svømme bedre, men havde lang pels på bryst, led og halespids for at varme og beskytte. Værdsættelsen af denne race som følgesvend begyndte i Frankrig, hvor den også blev brugt som cirkushund.

I Frankrig blev hundens karakteristiske klip fremhævet, og den blev avlet til at være mindre. Efterhånden blev pudlen Frankrigs nationalhund. Tidlige pudler havde trådede pelse, hvor deres hår fik lov til at filtre i lange tynde lokker, der senere blev børstet ud. Pudlen blev populær i England omkring det 15. og 16. århundrede.

Pudlen er blevet opdrættet i tre almindelige størrelser, Standard, Miniature og Toy. Standard puddel er anerkendt af American Kennel Club som den ældste af de tre.

Egenskaber

Standard pudlen har ovale øjne med et årvågent og intelligent udtryk. Denne hund har en lang, fintmejslet snude og foldede ører, der ligger tæt til dens hoved. Poterne er små og ovale. Halen er normalt lige, kuperet og står op. Den er kvadratisk bygget og velproportioneret. Pelsen findes i farverne hvid, sort, brun, sølv og grå.

En voksen Standard puddel er ca. 30 cm høj med en gennemsnitlig vægt på 20-30 kg.

Pudlen har en levetid på ca. 12 år.

Temperament

Standard pudler elsker leg og eventyr. Denne hund er aktiv og elsker at løbe, svømme og lege apporteringslege. En Standard puddel er god sammen med andre kæledyr og børn.

Miniature pudler er også venlige og lydige. De har tendens til at være følsomme, knytte sig til én person og være sky over for fremmede. Små sorter af denne race gør meget, men Miniature pudler er generelt venlige over for andre kæledyr.

Træningsbehov

Alle pudler kræver regelmæssig mental og fysisk træning. Standard pudler har brug for lange gåture i modsætning til de mindre sorter, der er tilfredse med korte ture eller indendørs træning.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter