Puddel

Puddel

Særlig intelligent hunderace

Oprindelse

Pudlen stammer oprindelig fra Tyskland, hvor den fungerede som vand retriever. Det blev først kaldt Pudelhand, hvilket betyder hund, der plasker. Den blev klippet kort for at kunne svømme bedre, men havde lang pels på bryst, led og halespids for at varme og beskytte. Værdsættelsen af denne race som følgesvend begyndte i Frankrig, hvor den også blev brugt som cirkushund.

I Frankrig blev hundens karakteristiske klip fremhævet, og den blev avlet til at være mindre. Efterhånden blev pudlen Frankrigs nationalhund. Tidlige pudler havde trådede pelse, hvor deres hår fik lov til at filtre i lange tynde lokker, der senere blev børstet ud. Pudlen blev populær i England omkring det 15. og 16. århundrede.

Pudlen er blevet opdrættet i tre almindelige størrelser, Standard, Miniature og Toy. Standard puddel er anerkendt af American Kennel Club som den ældste af de tre.

Egenskaber

Standard pudlen har ovale øjne med et årvågent og intelligent udtryk. Denne hund har en lang, fintmejslet snude og foldede ører, der ligger tæt til dens hoved. Poterne er små og ovale. Halen er normalt lige, kuperet og står op. Den er kvadratisk bygget og velproportioneret. Pelsen findes i farverne hvid, sort, brun, sølv og grå.

En voksen Standard puddel er ca. 30 cm høj med en gennemsnitlig vægt på 20-30 kg.

Pudlen har en levetid på ca. 12 år.

Temperament

Standard pudler elsker leg og eventyr. Denne hund er aktiv og elsker at løbe, svømme og lege apporteringslege. En Standard puddel er god sammen med andre kæledyr og børn.

Miniature pudler er også venlige og lydige. De har tendens til at være følsomme, knytte sig til én person og være sky over for fremmede. Små sorter af denne race gør meget, men Miniature pudler er generelt venlige over for andre kæledyr.

Træningsbehov

Alle pudler kræver regelmæssig mental og fysisk træning. Standard pudler har brug for lange gåture i modsætning til de mindre sorter, der er tilfredse med korte ture eller indendørs træning.

Relevante produkter