Sankt Bernhard

Sankt Bernard

Kæmpe brugshund der tjente helgen status

Oprindelse

Sankt Bernhard kom fra Schweiz. I 1600-tallet blev de store hunde brugt til at trække vogne og dreje hjul på Sankt Bernhard Hospice, der tjente som et tilflugtssted for rejsende, der krydser mellem Schweiz og Italien.

Munkene på dette Hospice indså hurtigt, at disse hunde kunne bruges til at finde tabte rejsende. Disse hunde kunne finde en tabt person, slikke hans ansigt og ligge ved siden af ham for at holde ham varm. Denne rolle inden for eftersøgning og redning gav hunden berømmelse, da de reddede mere end 2.000 liv i tre århundreder.

I begyndelsen af 1800 gjorde barskt vejr, sygdom og indavl, at racen næsten blev udslettet. Heldigvis blev nogle af de resterende hunde avlet med Newfoundlændere, og skabte den første langhårede Sankt Bernhard, der nåede England omkring 1810 og i Amerika omkring 1880.

Kendetegn 

Sankt Bernhard er en stor hund med et kraftfuldt hoved og massivt kranie. Dens snude er kort og dyb, den har en rynket pande med nedre øjenlåg, der ikke lukker helt, og danner en kantet rynke.

 Dens ører er højt sat i en afrundet trekantet form. Den har en rank ryg og en hale båret forholdsvis lavt. Sankt Bernhards poter er brede.

Sankt Bernhard kan have to typer af pelse, korthåret og langhåret. Den korthårede pels er glat, mens den langhårede er lige eller let bølget.

Pelsfarver er normalt hvid med rød, og rød eller med hvide aftegninger. Brystet, poter, halespids, næsebånd og hals er normalt hvid, og hunden kan have mørk maske og ører.

En voksen Sankt Bernhard kan vokse til at være 61- 70cm høj, og veje 50 - 91 kg.

Levetiden for Sankt Bernhard er 8-10 år.

Temperament

På trods af hans størrelse, er Sankt Bernhard en rolig afslappet hund. Han/hun er blid og tålmodig. Han/hun er beskyttende og hengiven over for sin familie.

Selvom denne hund er ivrig efter at behage sine ejere, er han ikke rigtig legesyg. Han er stædig, men kommer fint ud af det med andre kæledyr .

Sankt Bernhard er tolerant over for børn. Han/hun bevæger sig langsomt, men er lydig og ivrig efter at behage. Tidlig træning anbefales til denne hund, fordi han/hun er meget intelligent og nem at træne. Som han/hun vil vokse til at være en stor hund, er det bedst for ham/hende at have en tidlig forståelse af, hvem flokleder er.

Denne hund har en skarp lugtesans. Han/hun er selv kendt for at være i stand til at forudsige, hvornår dårligt vejr, storme og laviner nærmer sig.

Motion og pleje behov

Sankt Bernhards har behov for regelmæssige korte til moderate ture. Han/hun kan bo i et hus med en gård eller endda i en lejlighed, så længe han/hun får tilstrækkelig motion. Denne hund nyder at være inaktiv indendørs, og kan endda leve udendørs. Han/hun foretrækker dog at være sammen med sin familie.

Ugentlig børstning anbefales til både de korte og lange pelse. Daglig børstning kan være nødvendigt, hvis der er mere fældning. Denne hund har brug for et bad tre til fire gange om året.

Ørerensning efter et bad er nødvendigt. Der bør ikke være vand i øregangen. Tørre, rene ører vil holde øreinfektioner væk.

Neglene på Saint Bernard skal holdes korte og pæne. Negletrimmere er især nyttige, da de er nemmere at bruge, og de fleste hunde synes at foretrække dem.

Sankt Bernharden savler, især efter hans/hendes måltider eller efter at have drukket vand. Han/hun har en lav tolerance for varmt vejr. Han/hun snorker og hvæser også.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter