Shar Pei

Shar Pei

Sød hunderace med rynket ansigt

Oprindelse

Shar Pei hund racen er også kendt som kinesisk Shar Pei, fordi den kom fra Kina fra så langt tilbage som 206 f.Kr. Det siges, at Shar Pei er en efterkommer af Chow Chow, selvom det eneste, de har til fælles er den blå-sort tunge.

Shar Pei betyder sandet pels. Kineserne mente, at rynkerne og den sorte mund Shar Pei har, kunne skræmme onde ånder. De brugte Shar Pei til at jage, spore, hyrdning og dræbe skadedyr. Racen er glad for at arbejde.

Antallet af Shar Pei svandt under den kommunistiske revolution. En forretningsmand fra Hongkong fik et par af dem for at redde racen. Han brugte et amerikansk magasin til at markedsføre dem, hvorefter populationen steg, som gjorde dem til en af de populære racer i USA. Den blev først anerkendt som en race i 1992 af American Kennel Club ( AKC ).

Kendetegn 

Shar Pei er en stor hunderace med rynket hud. Et andet iøjnefaldende træk er dens blå-sort tunge. Shar Pei har små trekant formede ører med en tyk halerod som går ud i en høj fin spids. Næsepartiet er bredt og ligner på en måde lidt det som på en flodhest.

Shar Pei hvalpe er mere rynkede end voksne. Som de bliver ældre, mister de langsomt rynker. Pelsen varierer fra heste -pels, børste-pels til de sjældnere bjørne-pels. Den sidste pels er ikke anerkendt, da det har en underuld og toppels, der overstiger 2,54 cm, og er mere ligesom Chow Chow hunderacens.

Shar Peis usædvanlige hestepels er rå og stikkende. Børste-pels varianten har længere glattere hår. Pelsfarver kan være sort, blå, creme, lysebrun, rød, zobel, abrikos, chokolade og Isabella.

En voksen Shar Pei kan modne til 46-51 cm og mellem 18 til 27 kg. Levetiden for en Shar Pei er 10 år.

Temperament

Shar Pei er en intelligent hund, men kan være stædig og territorial. På grund af dette sidste træk, er Shar Pei mistroisk over for fremmede. På trods af dette, er hunden ekstremt loyal og hengiven. Han er udadvendt, og en godt socialiseret Shar Pei udgør en vidunderlig familiehund.

Denne hund er uafhængig, beskyttende og kærlig. Shar Pei er aktiv og legesyg. Hvis han tidligt introduceres til andre dyr og børn, vil han ikke have problemer med dem.

Han er intelligent og kan trænes, men har brug for en sikker ejer. En blød eller for mild tilgang til ham, kan få Shar Pei til at tage over som den dominerende personlighed. En fast og blid ejer kan sikre, at hans stædige og ligefremme natur lærer at acceptere kommandoer fra hans menneskelige leder.

Selvom den er let at holde i huset, kan Shar Pei ikke lide vand, og vil gøre alt for at undgå det.

Pleje og pelspleje

Shar Pei fælder normalt to gange om året. Han bør børstes regelmæssigt, og det er værd at bemærke, at perioderne med fældning kan få pelsen til at se meget rodet ud. Den barske heste-pels kan irritere folk med hundeallergier.

Et bad en gang om ugen er mere end tilstrækkeligt til Shar Pei.

Shar Pei kan leve komfortabelt i enhver type hjem, lejlighed eller et med en gård. Han har brug for tilstrækkelig regelmæssig motion. Rynkerne gør hunden følsom over for varme og varmt vejr. Det er bedst at holde ham i skyggen på varme dage og holde vandskålen fuld hele tiden.

Rens din Shar Peis ører og øjne regelmæssigt. Vær særlig opmærksom på folderne under huden. Få en hundetandbørste og tandpasta til at begynde at børste tænderne tidligt og regelmæssigt. Gør dette for at undgå ophobning af tandsten og plak.

Trim din Shar Peis negle lejlighedsvis. Vær forsigtig med ikke at klippe for meget ind, da det kan forårsage blødninger og smerter. Dette er også en proces der bør starte tidligt, da din Shar Pei ikke kan lide at hans fødder røres eller holdes. Gør det, når han er rolig og komfortabel.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Anbefaling af hundefoder til store hunde:

Shar Pei hunde kræver et specielt hundefoder, der er skræddersyet til deres størrelse og behov. Vi anbefaler siden her som en guide til hundefoder til store hunde.

For Shar Pei er det vigtigt at vælge et hundefoder, der understøtter deres led og knogler. Et foder, der indeholder glucosamin og chondroitin, vil hjælpe med at opretholde deres mobilitet og støtte deres store kropsvægt. Foderet bør også indeholde en afbalanceret blanding af proteiner og fedtstoffer for at opretholde en optimal kropskondition. Vælg hundefoder med kød som hovedingrediens, såsom lam eller kylling, da dette sikrer en god kilde til protein.

Da store hunde er mere tilbøjelige til fordøjelsesproblemer, anbefales det at vælge et foder med let fordøjelige ingredienser og tilstedeværelsen af probiotika for at fremme en sund tarmflora.

Husk at konsultere din dyrlæge for at få anbefalinger, der tager hensyn til din Shar Peis specifikke behov og eventuelle sundhedsmæssige bekymringer.

Foderanbefaling af hundefoder til Shar Pei hunde:

Shar Pei og store hunde kræver et specielt hundefoder, der er skræddersyet til deres størrelse og behov. Her er tre anbefalede varianter af hundefoder til store hunde:

Acana - Adult Dog: Dette hundefoder er specielt designet til store racer og har et højt indhold af glucosamin og chondroitin for at støtte sunde led og knogler. Det indeholder også en optimal blanding af proteiner og fedtstoffer for at opretholde en sund kropskondition.

Orijen - Six Fish: Dette hundefoder til store hunde har et fokus på høj kvalitet af ingredienser og indeholder fisk som hovedingrediens. Indeholder omega-3-fedtsyrer for at fremme en sund hud og pels.

Naturea Naturals - Adult - Lam: Dette hundefoder tilbyder en afbalanceret diæt til store hunde og indeholder let fordøjelige ingredienser. Det har en optimal mængde kalorier og kostfibre for at opretholde en sund vægt og fordøjelse.

Relevante produkter