Siberian Husky

Elsket snehund der ligner en ulv

Siberian Husky hund

Oprindelse

Siberian Husky kommer fra Rusland ( Sibirien ). Chukchi stammen på den østlige sibiriske halvø brugte disse hunde som vagthunde, til at trække slæder og flokke rensdyr. Den hører til Spitz familien.

Folk brugte dem til underholdning i løbet af Alaskas guldfeber. I 1910 Siberian Husky hold konkurrerede og dominerede All- Alaska konkurrence race.

I 1925 blev Siberian Husky hunde brugt til at levere medicin til mennesker, der led af en difteri -epidemi i Nome, Alaska. I 1930 blev racen anerkendt af American Kennel Club.

Kendetegn 

Denne arbejdshund er medium i størrelse og let med et let afrundet kranium. Han har godt behårede ører og mandelformede øjne, der normalt er blå, brune eller en kombination af begge. Hunden har snesko fødder, behårede tæer og trædepuder. Halen er også godt pelsklædt med en penselform som en ræv.

Den medium lange pels har en tæt underuld og en lige ydre pels. Farverne spænder fra sort til rent hvidt.

En voksen han Siberian Husky vokser til 53- 60cm i højden og hunnen en højde på 51- 56cm. De har en gennemsnitlig vægt på hhv. 20- 27 kg og 16- 23 kg.

Levetiden for en Siberian Husky er 12-15 år.

Temperament

Denne hund er aktiv, sjov kærlig og eventyrlysten. Dette pakkedyr er blid, ivrig og afslappet. Siberian Husky hvalpe har et meget højt energiniveau.

Siberian Husky er intelligent og kan nemt trænes. Når denne hund forstår, hvem lederen af flokken er, er han lydig. Denne hund er glad for sin familie, herunder børn, og udgør en kærlig værge.

Denne hund bør ikke være alene i længere perioder. Han har brug for mental og fysisk stimulation, for at undgå kedsomhed og undgå uønsket adfærd som hylen. Han kommer godt ud af det med andre kæledyr, hovedsagelig fordi han er en slædehund.

Pleje og pelspleje

Siberian Husky har brug for en daglig gåtur og regelmæssig motion for at holde hans sind sundt og hans opførsel på plads. Denne hund er ikke anbefalet til lejlighed, og er bedre stillet i et hjem med en stor gård. Men en veltrænet Siberian Husky, der modtager tilstrækkelig motion, kan dog leve lykkeligt i en lejlighed.

Den tunge pels gør det ubehageligt for denne hund i varmt vejr. Køligere klimaer er bedre. Tilstrækkelig skygge, hydrering og klimaanlæg kan være nødvendigt, for at opretholde et sundt miljø for ham.

Siberian Husky pelsen fælder kraftigt to gange om året, og kræver derfor regelmæssig børstning og kæmning. Badning er nødvendigt ca. hver 3. måned, medmindre Husky tilbringer en masse tid udendørs, hvor det måske så skal ske oftere. 

Neglene skal klippes korte for at forhindre de flækker eller fanges i polstring og tæpper. Korrekt tandhygiejne for Husky er nødvendigt for hans generelle sundhed. Regelmæssig børstning vil undgå ophobning af tandsten og plak.

Relevante produkter