Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

 Det, du skal vide, om en Yorkshire Terrier

Kunne du tænke dig en sød, lille hund, så er du ikke alene! Mange elsker små hunde, ikke blot fordi de er søde, men fordi de er fantastisk selskab. Yorkshire Terrier er en lille hund, der har en forventet levetid på 10-15 år. Hunderacen stammer fra England, mere præcist Yorkshire, hvoraf navnet på den lille, søde hunderace kommer fra.

Yorkshire Terrier er en hunderace, der stammer fra det 19. århundrede. De er typisk energiske og vil gerne lege. Derfor er Yorkshire Terrier en fremragende hunderace, der fylder hjemmet med god energi og godt selskab. De små, søde hunde elsker selskab og kan godt blive ensomme, det er derfor en god idé at sørge for at have nok tid til at være sammen med den søde hund.

Hvor stammer Yorkshire Terrieren fra?

Yorkshire Terrier er en blanding af en Paisley Terrier og en Skye Terrier, der sammen har givet hunderacen dens unikke og bløde pels. Nogle mener, at der er en smule af Malteser i generne for den søde, selskabelige hund. Selvom hunderacen stammer fra England, så blev hunderacen introduceret i nordamerika i 1872.

I løbet af den victorianske tid i England i det 19. århundrede var Yorkshire Terrieren en meget populær hund, og den nordamerikanske kultur var stærkt inspireret af den fornemme storhedstid i England. Derfor er hunderacen meget udbredt og populær verden over.

Hvor stor kan en Yorkshire Terrier blive?

Hunderacen er en af de mindre slags, hvilket kan være fordelagtigt for mange familier, der ikke ønsker en alt for stor hund. Den optimale vægt for en Yorkshire Terrier er ca. 3,2 kg, men de kan veje op til 3,5 kg, uden at man skal være bekymret for dens helbred. Yorkshire Terrier størrelsen svinger altså ikke meget, og det kan være en fordel at have en lille hund, der ikke fylder for meget i hjemmet.

Med det rette foder til hunden og god motion er der sjældent problemer med vægt og størrelse.

Menneskets bedste ven fortjener det bedste

Her hos Petlux elsker vi kæledyr, fordi vi ved, hvor meget de kan betyde for familien. Hunden er menneskets bedste ven, fordi de er loyale og giver en følelse af samvær og tryghed, og de fortjener selvfølgelig også det bedste.

Kunne du tænke dig en sød Yorkshire Terrier, så skal du selvfølgelig have et stykke legetøj til hunde, der kan holde din nye hund aktiv og sund. Uanset om du har en Yorkshire Terrier-hvalp eller en Yorkshire Terrier voksen hund, så er det en god idé at holde hunden aktiv med regelmæssige gåture. Motion for en Yorkshire Terrier kan komme i mange former, og det anbefales, at man leger med hunden. Det kan f.eks. være med en tennisbold eller en pind, hvor hunden kan komme ud at løbe.

En sød hund i flere farver

De fleste kender til de små, søde hvide hunde, men Yorkshire Terriere har ofte en glans af blå, grå eller brun blandet ind i deres flotte, glansfulde pels. Det er et af kendetegnene ved den søde lille hund, at den har en utrolig flot pels, som helst skal vedligeholdes. Du kan finde alt, hvad du skal bruge til sundhed og pleje til din nye hund lige her!

Sådan er hunden

Yorkshire Terrier er en sød og flot hund, som kan forventes at have meget energi på trods af størrelsen. Selvom de er små, er de ikke bange for andre hunde, og de respekterer ikke størrelsesforskellen. Du skal derfor forvente, at din søde hund kan virke aggressiv overfor andre, hvis du ikke opdrager hunden rigtigt.

Yorkshire Terrier-hvalpe skal helst socialisere med andre hunde, så de kan lære at omgås andre hunde fra start af. Det kan du opnå ved at besøge en ven med en hund, hvor I sammen under rolige forhold kan lade hundene blive bekendt med hinanden. Derefter kan Yorkshire Terrier-hvalpe have godt af at komme i en park med andre hunde eller eventuelt til hundefrisør.

Du kan forvente, at du får en sød, lille hund, der er flot og har et godt temperament. De er som regel fulde af energi og har brug for en gåtur, så de kan komme af med krudtet. De søger oftest opmærksomhed og elsker samvær.

Sådan plejer du din Yorkshire Terrier

Eftersom Yorkshire Terrier har en flot, glansfuld pels, skal du forvente at skulle pleje hundens hår. Håret kan sagtens blive langt, og det kan komme i vejen for hundens øjne. Derfor anbefales en hyggelig tur til hundefrisøren, så din hund kan se flot og elegant ud.

Du kan vælge at sætte håret op i en lille knude, hvis det er langt. Hunderacen har bedst af at komme i bad ca. en gang om ugen, så de kan blive holdt rene og flotte. Der vil være et helt naturligt behov for det, hvis du tager en god tur en regnfuld dag, hvor poterne kan blive beskidte.

Yorkshire Terriere har ikke brug for alt for megen forplejning, men det er vigtigt, at du holder øje med hundens ører og negle. Det er selvfølgelig noget, som dyrlægen vil tjekke regelmæssigt, men det er stadig godt at holde øje med hundens helbred generelt.

Her hos Petlux har vi det bedste til din hund, eftersom vi selv er glade for selskabet, som de søde kæledyr giver. Vi har et udvalg af det bedste foder, plejeprodukter, legetøj og meget mere, som du kan se på vores hjemmeside. Tag et kig på vores sortiment, så du kan give din hund det bedste på markedet!

Relevante produkter