Airedale Terrier

Airedale Terrier – alt, du skal vide

Leder du efter en hund, som har et højt aktivitetsniveau og samtidig er en rolig familiehund? Så er en airedaleterrier et rigtig godt bud på det rette hundevalg.

Airedaleterrier er den største hund af terrierracen og har i mange år været en rigtig god familiehund i mange danske hjem. Den kan lære en masse ting og er generelt rigtig tolerant over for børn og andre mennesker, hvilket gør den til en god hund at have i hjemmet. Leder du samtidig efter en hund, der kan agere vagthund i perioder, hvor du ikke er hjemme, kan denne race også være vagtsom.

Selvom hunden er den største af terrierne, skal man ikke lade sig skræmme af airedaleterrier-størrelsen. Det er nemlig ikke en meget større hund, hvis man sammenligner med andre familiehunde.

Hvor stammer airedale terrier fra?

Den store terrierhund stammer oprindeligt fra England, nemlig fra dalen Aire. Selve racen kommer fra en krydsning mellem old english broken-haired terrier og odderhunden. De knivskarpe jagtinstinkter brugte man i gamle dage til at jage oddere og vandrotter. Da airedaleterrier har rødder fra odderhunden, er den nemlig glad for vand og har ingen problemer med at skulle jage i vandområder.

Hunden har rolige og rare egenskaber, og da den er let at træne, blev den ofte anvendt i krige som sanitetshund. I dag bruges hunden også som hjælpehund for blandt andet blinde og handicappede og endda som politihund, da hunden er meget lydig. Leder du efter en god jagthund, er denne race bestemt heller ikke et dårligt bud.

Hvad er størrelsen på en airedale terrier?

Denne race er den største af terrierhundene og bliver op til 60 cm høj. Hannerne kan komme op og veje omkring 30 kilo, mens hunnerne typisk vil være lidt lettere. Det er omtrent samme størrelse som en almindelig labrador.

De små airedaleterrier-hvalpe er utrolig søde og meget glade for leg og oplæring. Det er vigtigt, at man starter oplæringen af hvalpene forholdsvis hurtigt, så hvalpen ender med at blive en veltrænet og supergod airedaleterrier-familiehund. Det gør man typisk ved at være venlig, men konsekvent, og så er det rigtig fint, hvis man både kan skifte træningsmetode, -belønning og -miljø. Det får hunden nemlig mest ud af.

Airedale terrier – facts om behov og pleje

Denne terriertype kræver meget fysisk og mental stimulering for at trives. Det er derfor godt med en masse plads, som hunden kan boltre sig på og få brugt en masse energi. Det betyder samtidig også, at man som ejer er nødt til at have tid til lange gåture og masser af leg. Hunden er glad for menneskelig kontakt og sætter meget pris på læring og træning.

Men netop derfor bliver en airedaleterrier også din tro følgesvend. Du kommer til at have en familiehund, der elsker, når du kommer hjem, og glæder sig over at være i dit nærvær. Kan du også finde på opgaver, som hunden skal løse, vil det være med til at øge relationen mellem hund og ejer, samtidig med at hunden bliver stimuleret.

Denne race har desuden brug for en del pelspleje, da den har en strid pels med underuld. Det er derfor vigtigt at have hundebørsten klar en gang eller to om ugen for at få børstet pelsen godt igennem. For at have helt styr på pelsen får hunden også brug for, at du bruger trimmeren et par gange om året. Så får du en flot og glad hund, der trives i hjemmet.

Kend til de vigtige airedaleterrier-karaktertræk

Har du andre kæledyr end hund, eller har du planer om at skulle have flere dyr i hjemmet, er denne terrierrace et rigtig godt valg. Den er nemlig typisk glad og forstående over for andre kæledyr, som den vokser op sammen med.

Det er vigtigt, at man dagligt træner en airedaleterrier, da den ellers kan virke lidt sky overfor andre mennesker. Men når man først har fået trænet hunden, er den tryg ved og glad for at møde andre mennesker.

Vær også opmærksom på, at hunden nogle gange kan have tendens til at grave ting ned eller tygge meget på forskellige ting. Det gælder dog typisk for terrierracen som helhed. Derudover kan denne race også have tendens til overvægt, hvilket man altid bør holde ekstra øje med.

Man bør også være sikker på, at hunden får masser af motion for eksempel i form af træning. Har man samtidig en del hundelegetøj, kan hunden også aktivere sig selv i de perioder, hvor man ikke har gang i træningen. Hunden er meget selvstændig, hvilket betyder, at man skal være ret bestemt i sin træning.

Denne hunderace er først og fremmest en rigtig god familiehund, der både vil være med til at lege og kan være rigtig beskyttende over for både sin ejer og små børn.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter