Schnauzer

Vigtigt at vide om en schnauzer

Vil du vide mere om den alsidige familiehund, schnauzeren? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Hunderacen har masser af personlighed, og den kan passe ind i stort set alle typer af familier, så længe man har tid og energi til at passe og lege med hunden.

En schnauzer elsker at omgås med mennesker, og den er specielt god til børn. Det betyder dog også, at hunden ikke er så god til at være alene i længere tid, og du bør derfor altid få den passet, hvis du skal være væk længe. På grund af sin store kærlighed til sin ejer og de mennesker, hunden kender, er racen også meget vågen over for fremmede. Det betyder, at den egner sig rigtig godt som vagthund.

Schnauzerens historie og oprindelse

Schnauzerracen har eksisteret i mere end 500 år, og den har særligt været udbredt i Tyskland. Her blev den mest af alt brugt som staldhund, da hunden er glad for både mennesker og dyr. Schnauzerens opgave var at holde rotter og andre skadedyr væk fra staldene. Fordelen ved hunderacen var, at den også var beskyttende og vagtsom over for mennesker. Derfor var den fantastisk god til at give lyd, hvis røvere skulle bevæge sig ind på ejendommen.

Med årene blev hunden anvendt mere og mere som familiehund, da der ikke længere var brug for, at den skulle klare arbejdet i stalden. Den kunne i stedet bruge tid sammen med sin ejer, der befandt sig på gården. Virket som vagthund forsvandt aldrig. Sådan lever schnauzeren også i de fleste danske hjem i dag.

Find den perfekte schnauzer-hvalp

Drømmer du om at øge familien med skønne schnauzer-hvalpe, skal du være opmærksom på flere ting. Først og fremmest skal du være helt sikker på, at der er masser af tid til leg, træning og aktivitet til hunden, så den kan trives bedst muligt i dit hjem. En schnauzer-hund er nemlig både livlig og energisk, og den store opfindsomhed og nysgerrighed kan kun dæmpes ved masser af fysisk og mental stimulering. Det er derfor også en god idé at have legetøj klar til aktiveringen.

Racen egner sig særligt godt til familier med børn, da der her er flere personer om at kunne aktivere den søde hund. Når du leder efter en schnauzer-hvalp, er det vigtigt, at du finder gode opdrættere, da du kan risikere at komme i en situation med en opdrætter, som ikke har fokus på hundens helbred, men på profitten af handlen.

Gode råd til grooming af schnauzere og optimal pelspleje

Ligesom for alle andre hunde er det vigtigt at være opmærksom på pelspleje. Denne hunderace har en strid pels med underuld, der kræver, at du gennembørster hunden på ugentlig basis. Derudover er det også en rigtig god idé at have en hundetrimmer ved hånden, der kan anvendes en gang i kvartalet. Dermed forbliver pelsen flot og behagelig for hunden. Racen har også brug for, at du jævnligt vasker dens skæg for snavs og madrester. Dette bør gøres løbende, når der er brug for det. Hold derfor altid øje med hunden i løbet af dagen.

Opmærksom på træning og aktivitet

En schnauzers størrelse svarer typisk til omkring 50 cm i højden og lidt under 20 kilo. Selvom racen ikke er den største hund i verden, kan den være lidt af en mundfuld for nogle familier. Hunden har nemlig lidt af et temperament og har meget udholdenhed. Derfor er du nødsaget til at bruge masser af tid på lange gåture og træning. Schnauzere vil nemlig gerne tage føringen i alting, hvilket kan resultere i en uopdragen hund, hvis du ikke er helt vågen, når det kommer til træning.

Har du til gengæld helt styr på træningen, får du en supergod familiehund, der altid er legesyg og glad. Har du masser af tid til at tage dig af denne race, vil du derfor aldrig komme til at fortryde det. En velopdragen schnauzer-hund vil nemlig gå igennem ild og vand for sin ejer og sin familie.

Få fat i det rette hundefoder

Når det kommer til hunde, er det vigtigt at anvende kvalitetsfoder. Du bør derfor altid være sikker på, at det hundefoder, du køber, er et godt match til din hund. Har du en hundehvalp, kan det anbefales, at du starter ud med at give den det samme foder, som den fik ved opdrætningsstedet, før du bevæger dig ud i at give den andet hvalpefoder.

Lidt efter lidt kan du forsøge at skifte til et andet mærke, mens du holder fokus på din hunds reaktion. Kvalitetsfoder vil typisk indeholde meget mere kød end mange andre produkter. Der er masser af valgmuligheder, når det kommer til godt hundefoder, så det er bare med at prøve sig frem. Har du erfaring med et godt hundefoder, bør du naturligvis fortsætte med det.

Relevante produkter