Bolognese Hund

Vigtig viden om en bolognese-hund

En bolognese er en lille hund, der elsker at være familiens samlingspunkt. Den har et stort hjerte og elsker familien og dem, den omgås. En bolognese-hund vil gerne se nye bekendtskaber an først, men når en person eller et andet medlem af familien er kommet ind i varmen, så overgiver en bolognese-hund sig 100 %.

På grund af det er en bolognese-hund det perfekte nye medlem i familien, hvis du ønsker en kærlig og vellidt hund.

Hundens oprindelse og race

Bolognese-hunderacen stammer fra romertiden og Italien samt racen bichon. Denne race inkluderer fem typer: bichon havanais, bichon frisé, coton de tulear, malteser og bichon bolognese.

Racen bichon bolognese blev normalt givet i gave til de rige og kongelige. Hundens navn stammer fra byen Bologna. Man kan forestille sig, at lige netop dette navn er givet af en adelig eller rig købmand, da hunden også nød stor popularitet blandt Bolognas aristokrater. Racen kom først rigtig til Danmark i 1984 og er derfor en nyere race her i norden.

Udseende og alder

En voksen bolognese-hund måler mellem 25 og 30 cm fra fod til skulderhøjde og vejer 2,5 til 4 kilo. Den lille størrelse gør, at hundens placerer sig i gruppen med små selskabshunde, det vil sige FCI-gruppe 9.

En bichon bolognese kommer kun i farven hvid. Den har hverken aftegninger eller nuancer af andre farver. Det er derfor nemt at kende den fra andre hunde, men det kan dog være svært at se den i snevejr. Du skal dog ikke være i tvivl om, at det er den rigtige race, du har fået, hvis din hvalp har en anden nuance, og pelsen er silkeblød og glat. Der gælder nemlig, at en bolognese-hund ved 18-månedersalderen skifter pels og får den genkendelige og bløde pelspragt.

En voksen bolognese-hund har en pels, der føles som bomuld. Pelsen består af lange lokker, der ikke ligger fladt ned, men som stritter, krøller og giver hunden et pjusket og fluffy look. Det eneste sted, hvor hårene er en smule kortere, er på næseryggen.

Selvom man kunne forestille sig, at en pjusket hund med en pelspragt som en bolognese-hund vil fælde meget, så er det ikke scenariet. En bolognese-hund fælder ikke ret meget, og du vil kun sjældent finde pels eller fnuller på tøj eller møbler. Har du allergi er bichon bolognese-hunde derfor et godt valg til dig. Vil du være helt fri for hundehår i hjemmet, så tag et kig på produkterne her.

Behov, velvære og samvær

En bolognese-hund er et socialt væsen, der holder af samvær med familien. Den er både kærlig over for dem den kender og opsøgende, men den bruger en del tid på at se nye mennesker an. Det gælder for racen, at den har behov for i en tidlig alder at blive socialiseret med både voksne og børn, så du undgår, at den bliver reserveret. Det gøres bedst med masser af kontakt, ros og leg. En bolognese-hund er nemlig ret følsom, og du kommer derfor ikke langt med alt for hård træning eller opdragelse. Vil du stadig gerne opdrage og adfærdsregulere din bolognese-hund, så kan du med fordel benytte dig af redskaberne på siden her.

Ud over at være et socialt væsen, der holder af nær kontakt med ejer og sjældent bevæger sig for langt væk, så er bolognesen en selvstændig hund, der godt kan lide at blive luftet, gå ture, træne lydighed og tricks. Den har faktisk en fortid som cirkushund, så kan den få lidt opmærksomhed ved at lave et trick, bliver den mere end bare glad.

En bolognese-hund kræver ikke særlig meget motion, men en tur på en passende længde hver dag, der giver den mulighed for at snuse til sine omgivelser, er at foretrække. Det gælder nemlig, at små hunde nemmere bliver overvægtige. Hvis du vil sikre, at din bolognese-hund får den rigtige kost og i passende mængder, kan du finde velegnet hundefoder lige her.

Sådan plejer du din bolognese-hund

Selvom en bolognese-hund er allergivenlig, fordi den ikke fælder, så kræver hundens pels stadig pleje og vedligeholdelse hver dag. Den lange pels bliver nemt filtret, og det er derfor en god idé, at du løber pelsen igennem med en børste dagligt og vasker den ugentligt. For at gøre det nemt anbefaler vi, at du køber en god børste og en shampoo, der passer til en bolognese-pels.

Derudover kan bolognese-racen få problemer med tandsten og betændelse til følge. For at komme nemt omkring det bør du sørge for at rense din hunds tænder ofte og benytte dig af produkter, der eliminerer denne tendens. Produkter, der forebygger disse problematikker, finder du et stort udvalg af via dette link.

Relevante produkter