Alt, du skal vide om grooming af langhårede hunde

Er det blevet tid til, at din hund skal klippes, og leder du derfor efter gode råd til, hvordan du bedst muligt kommer igennem processen med din hund? Så kan du her læse mere om, hvad du skal gøre både før, under og efter grooming af din langhårede hund. Det kan nemlig være svært at gøre selv, men der er helt sikkert måder at klare klipningen af langhårede hunde.

Når det kommer til grooming, er det meget mere end bare at klippe sin langpelsede hund, for også pelsplejen følger med. Det gør nemlig din hund endnu gladere, og vi mener, at der ikke er noget bedre end en glad hund.

Hvad skal du gøre inden klipning af en langhåret hund?

Inden du starter med selve klipningen af din hund, er der et par ting, du kan gøre for at gøre selve klipningen lettere. Sørg blandt andet altid for, at din langhårede hund er redt godt igennem. Her er det en god idé at anskaffe sig en god hundebørste til din hund, da det vil gøre klipningen meget lettere. Du kan også få en kam til langhåret hund, så du rigtig kan få redt pelsen igennem, inden din hundeklip starter.

Derudover er det også smart at lufte hunden, inden du starter med klipningen. Det gør, at hunden har mulighed for at tisse af, så den er mere afslappet under selve klipningen. Det kan nemlig være ret træls, hvis hunden skal udenfor under klipningen. Herudover kan det også være en god idé at vaske sin hund inden klipningen. Det kan gøres med mange forskellige typer af hundeshampoo.

Få fat i det rigtige grooming-værktøj

Ved langhårede hunde er grooming og klipning især vigtigt. Pelsen kan nemlig filtre, hvilket kan skabe problemer for din hund. Derfor er det vigtigt at anskaffe det rigtige værktøj til din hund, inden du begynder at klippe de lange hår. Du behøver bare en børste til langhåret hund og en god hundesaks til at starte med, og så kan du egentlig gå i gang med arbejdet.

Du kan både vælge at anvende en hundesaks eller en klippemaskine. I mange tilfælde kan det være en fordel at kombinere de to, men især ved langhårede hunde er en hundesaks uundværlig. Det er derfor ikke så svært at komme i gang med groomingen, men har du ikke klippet din hund før, kan det være en besværlig opgave. Forvent derfor ikke et perfekt resultat, første gang du groomer din langhårede hund.

Sørg for god pelspleje efter hundeklipningen

Efter du har klippet din langhårede hund, er det vigtigt med god pelspleje. Faktisk er det generelt vigtigt med en god pelspleje til langhårede hunde. Pelsplejen kan du klare arbejdet med en god hundeshampoo og måske en hundebalsam. Det gør din langhårede hunds pels ren, og ved hjælp af en god børste til langhåret hund kan du samtidig sørge for, at pelsen ikke filtrer.

Glemmer man at sørge for hundens pels, kan huden ikke få fugt, og det kan resultere i betændelse og eksem, som kan være til stor gene for hunden. En god pelspleje til hund er samtidig med til at bekæmpe lopper, lus og flåter.

Der er mange forskellige hundepelsplejeprodukter, så det er derfor vigtigt at undersøge, hvilke produkter der bedst passer til din hund. Det kan nemlig være meget forskelligt fra race til race, hvad den enkelte hund har af pelsplejebehov, og hvad den kan tåle.

Husk at få klippet hundens negle

Ud over en god pelspleje til hund er det også vigtigt at have styr på hundens negle. Alt afhængigt af størrelsen på din hund skal klipningen af hundens negle ske oftere. Jo mindre en hund du har, jo oftere vil man typisk klippe neglene. Har du en hundehvalp, skal du holde godt øje med neglene, da de skal klippes oftere. Her vil man typisk sige, at en gang om måneden er et meget godt estimat på, hvor ofte neglene skal klippes.

Et godt råd til, hvornår du bør klippe neglene på din hund, er, at det er tid, hvis hundens negle rammer gulvet, når den står oprejst. Glemmer man at klippe neglene på hunden, kan neglene flække eller hænge fast, hvilket kan være meget smertefuldt for hunden. Det er derfor lige så vigtigt at holde øje med som håret på hunden. Man kan, samtidig med at man groomer sin langhårede hund, lige tage et kig på neglene for at se, om de også skal have en tur.

Et godt hundefoder hjælper pelsen

Hvis du gerne vil have, at din langhårede hund har en rigtig flot pels, er det selvfølgelig en rigtig god idé med en grooming i ny og næ. Men du kan gøre pelsen endnu flottere ved at give hunden kvalitetsfoder, da det vil have en stor virkning på pelskvaliteten.

Hundefoder findes i mange forskellige varianter, så det er lige med at finde den variant, der egner sig bedst til din hund. Du kan vælge at anskaffe dig foder med ingredienser, som er kendt for at have god indflydelse på pelsen.

Dette er alt sammen med til at give din hund den bedste grooming. Din langhårede hund vil uden tvivl sætte pris på en pleje, der både indebærer klipning af pels, god pelspleje og klipning af negle. På den måde sikrer du, at din hund ikke bare er ren og flot, men også sund og glad. Og det mener vi, er det vigtigste for din hund.

Relevante produkter